Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Jas pa po kifli sum bidnala, eve samo sto dojdov so dve kifli (uspat i kutija sladoled kupiv:angel: )i gi izedov vo sekunda, kifli, gevreci slabost mi se, a pred bremenost gevrek ne sakav da vidam |( i na krofni im frliv merak, vidov sega vo city moll vo nutela house mnogu interesni krofni na meni mi se sledni :D planiram vo petok posle skriningot da se castam so niv :$:$
    I samo za jadenje zboram, sto ke jademe, sto ke kupime :emo: mm vika porano me otekuvase za alista i sminki sega za jadenje,aj vrati se na staroto ne trosese tolku kako sega za jadenje :D

На NanaMia, Lorins, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  2. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    site drzime technosti min. 2 kg.. taka da pij uvin i mochkaj si :D

3. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Утре одам по резултатите од приска и брисевите. Дај Боже да е се како што треба.
    Со душа ја чекам следната контрола, да знам веќе за што да се подготвувам. :)
    Да знам синчето мое дали ќе има братче или сестричка, па да почнеме КОНЕЧНО да им ја средуваме детската соба.
    Дневнава ми личи на игротека, едвај чекам се да префрлам таму.

Во мај ќе кречиме, ќе имам доста работа, сакам да искористам додека ми е стомакот помал па да можам да средам се без поголеми потешкотии.
    После ќе купуваме детска соба со две креветчиња за две дечиња. Аууу пукам од возбуда. :dance:
    Во сите мои фантазии собата е за две машки, сите замисли ми се за машка детска соба. Се си мислам машко носам. :wasntme: Ако испадне дека носам девојче, ќе треба да смислам некоја друга идеја. :mm:

Читам бурек ви се јаде. (y)
    Јас морам да признаам оваа бременост многу сум по тостот. Секој ден тост би јадела, инаку ниту во првата бременост, ниту во нормална состојба не сум некој љубител на тост.
    Леле па кога ќе се сетам со син ми како ги јадев чоколадите, цела чоколада во еден здив. Се чудам сама на себе како можев? :o
    Сега пола не можам да изедам,а и за разлика од тогаш, сега и воопшто немам желба за благо.
    Тогаш побудалував, чоколади, крем, торти, колачи, абе се ми се јадеше.

@DigY се заборавам да те прашам, како си? Со кламидијата што направи?
    @AngelOfArh ти? Мируваш ли? Како си чувствуваш?

На Lorins, Annath, zajka1 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    @Jagoda123 super sum mila, fala na prashanje. klamidijata ne dade na krv i ne mi dade terapija radi toa. ni igg ni igm. veli nekoi antitela bez veze se nashle. jas veruvam kontaminiral brisot.
    inaku mi se svigjaat tvoite zamisli :) jas cel zivot mislam 3 kje imam. 2 mazinja i 1 devojche. i dvata pola mnogu gi sakam mada mislam se primetuva maze mi e taka po... haha.
    Inaku drushki kako stoite so iminja? se reshivte li?

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.482
    Jagotke arni eve lezime so sin mi ;) Za jadenje vishe idei nemam, ama si sakam posuva hrana, vo mandzi ne sum zaljubena bash ovoj period. Mi se jadat palachinki ama denes preterav so stoenje i ke si polezam, nema palachinki denes, mm e zafaten ne moze da gi pravi.

На Magis, Smizzy и Jagoda123 им се допаѓа ова.
  6. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    @AngelOfArh доброволно се нудам да ти направам и пратам палачинки со многу нутела, ги усовршив максимално :)

А за буреков не сте фер, милост за нас надвор што немаме од кај да си земеме(а незнаеме сами да направиме :$).

На Lorins, AngelOfArh, Mariangel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Znaci @DigY I @zeka bravo za burekot. Sala na strana vi zaviduvam. Mislam deka imase uste nekoja feminka so burek neka mi prosti sto ne ja spomnav da ne se vrakjam nazad niz mislenjata.
    Ne da mi se jade burek so meso ili vrtena pita so meso So da vi kazam, arno ama od kromidce mn mi e loso I mn povrakjam, a neli vo burekot ima, I si se distanciram od burek a da znaete ligi mi tecat. :(

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    И јас сум по бурекот периодов, пред бременоста воопшто не јадев, дури мм кога јадеше му викав како можеш да јадеш толку бурек па и со месо плус, а еве ме сега бетер. Се нешто ме тера накај тестенини и нешто месено :D

На Lorins и DigY им се допаѓа ова.
  9. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Лелее, и јас по тестенините сум, уживам во бурек, ама повеќе од еден неделно не можам да си дозволам зашто општо сум си пополна и сега на почеток ако качам што ќе правам после...
    Инаку сум 7+4 и утре ќе одам да слушаме срцева акција, па дај боже се да си е во ред, кажете ми како одат наредни контроли, шо правевте брисеви, крв тоа пред приска, пред 12 недела,...Ваљда матичната ќе каже ама да си знам каако оди редоот ( ако заборави да ја потсетам :) )

10. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    @Saraa jas od al hris go zemam. Posledniot pat imase sosema malku kromidce. Mozes i da go izvadis.
    Vo Maestro stavaat premnogu kromid, i 80% e ziv, nedobro prigotven. Pa taka i jas ke povratev na prviot zalak. :(

11. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Kolbasi nemozam da prestanam da jadam :)

12. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Ќе ти пишам за мое искуство,се надевам ќе ти помогне...и јас бев на последна контрола кај матичната околу 36та недела и истото ми го кажа.Ако имам болки или пукнат водењак или крварење право на клиника,не треба ни упат ни ништо,ќе те прегледаат,ако си за пораѓање ќе те остават.
    Ако до 40та недела не се породиш,матичната ти издава приоритетен упат и со него си продолжуваш на контроли на клиникА.Таму докторот што ќе те прегледа ќе те упати на Цтг,не се закажува.
    Е сега,ако ти сакаш можеш ушѕе пред 40та недела да си отидеш на клиника,божем те боли ,они нема да те одбијат,ќе те прегледаат и ќе ти направат цтг,ама ако немаш потреба,не се малтретирај,чекај си да си дојде времето.
    Јас сум веќе 41ва,наводно чекале до крај на 41ва,па ако нема ништо со провокации,до тогсш нс контроли на два дена

На Magis му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Magis

Magis Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2015
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    176
    Vi blagodaram Lisa_Maja i ivi1987 za odgovorite :) Bi odela sekoja nedela na ctg bozem so bolki, bidejki rizik mi e da cekam bolki, neli moze da gi imam, no da ne gi isekjam, pa navistina ne bi rizikuvala. Nego dali nekoj ima dogovoren doktor za poragjanje vo drzavna, i kolku pari e odprilika dogovoreniot doktor da te porodi bidejki znam deka ova e javna tajna so dogovaranje na doktor i koj mi go preporacuvate?! :)

На ivi1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.482
    Shto im tekna da ukinat ctg posle 36ta,se sekavam sestra mi od 36ta ja pratija. PA prvorodka od kaj da znae shto se grchevi shto se bolki, mnogu glupo. Dzabe im nova bolnica I se toa koga imaat vakvi glupavi pravila. Ako ne mozat da postignat neka baraat chare a ne vaka. Gluposti spored mene,od kaj da znam jas dali se otvaram, bolki dali imam I slichno. Ete jas bolki dobiv,se skrati grloto na matkata ushte vo 35ta, mnogu malku faleshe doma da si ostanam poshto samo pred Edna nedela bev na kontrola, sreka otidov inache dosega ke bev moze I porodena.

На Magis и Annath им се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.754
    Допаѓања:
    77.109
    10 dena od termin cekaat, barem vo Cair taka bese.. mene me zadrzaa 7 dena posle termin za da lezam 2,3 dena na patoloska i da probaat so provokacii, arno ama jas dobiv prirodni bolki od strav 3 saati posle zadrzuvanje vo bolnica :D
    Mislam nema potreba od odenje na ctg od 36ta, jas odev i vekje do 41va mi zdosadi :D

На Lisa_Maja и zajka1 им се допаѓа ова.
  16. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    @zeka ne sum vo Kavadarci, ama kako I da e mi e strav :D moze tamu okolu 7-8 mesec, sega uste mi se svezi macninite ;)

17. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Jas brisevi pravev vo 8+. 4 cervikalni 1 vaginalen. krvna slika (od prst obichna) na sekoj 4 nedeli kje si prajsh. drugo nema. do priska samo toa :) i mnogu burek :D

На kikin и Saraa им се допаѓа ова.
  18. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Незнам да ти кажам зошто јас никогаш не им давам никакво значење на соновите.Плус нормално е трудници повеќе да сонуваат,посебно кошмари да имаат.Јас цела бременост сонував глупости па долго време не сонував ништо и во саботата пак ете ама после тоа веќе ништо немаше.

На Mari* и kelebeim*** им се допаѓа ова.
  19. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    A jas pa vcera vecerta vo 11h sendvic od 7ca :smirk: Bevme na teatar so meshko i posle mm ko ne zede vika mi se jadi. I prvo nesto toa mi tekna, koga spomnav onaka zacudeno me zdogleda demek "me zezaaash a" hihiii Nee vikam, vozii: )
    A prvite meseci samo chips znaci. Mnogu sakav! Sega i od blagovo ne mozam da se trgnam, mora posle jadenje da probam nesto. 8-|
    @Saraa i kaj mene vo okolinava me zbudalea so cukanje/malteri/bushenje... 5 zgradi so po 10 sprata napravija za 3 meseci! Denje noke se raboti. Me zbudalija. :talk:
    :punch:
    Vecer sme na ctg, ke vidime dali ke me zadrzat. Epten se blizi terminiov.
    Leleeee ne mi se veruva! (poolparty)
    Ubav den:sun:

На zajka1, Asiana, Saraa и 3 други им се допаѓа ова.
  20. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Така е на клиника само,во Чаир почнуваат со цтг од 34-та недела и после тоа секоја недела ти закажува докторот за ново цтг и ехо.Докторите се супер,сестрите исто а и се е ново,реновирано.И затоа многу се чудам зошто уште толку се оди на клиника за пораѓај кога во Чаир се каде,каде постручни и со подобри услови.

На Magis и Mari* им се допаѓа ова.