Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Asiana

Asiana Истакнат член

Мислам дека е нормално и мојот е тврд веќе подолго време

zalosna, zajka1 and fs-fs-fs like this.
  2. caci002

caci002 Активен член

Nesakam da ve rastazuvam ama da spodelam i tuka. Mojata bremenost zavrsi, radosta ne traese dolgo :(
    po milion stresovi od tipot nema plod, vonmatericno e, pa dobro se pojavi plod, pa krvarenje i lezenje vo krevet..... na kraj sakus poln so krv i cistenje vo 9 nedela :(

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ajde Caci glavata gore I nabrzo pak nazad.

Vie shto ste pri kraj, imate navecher bolki? Ajde neka projdat ovie brisevi I da se opushtam. Ovoj moj mal mangup na kraj ke napravi da go chekam do kraj I ushte plus.

caci002 likes this.
  4. mimidjon

mimidjon Популарен член

И мојот :)

Asiana likes this.
  5. kikin

kikin Популарен член

Ајде не се секирај, така требало да биде.....Нареден пат ќе успееш до крај...Сега одмарај си и размислувај на други работи, пример на летен одмор, а ќе си дојде повторно кога најмалку очекуваш...
    Поздрав

zajka1 and caci002 like this.
  6. Abeja

Abeja Популарен член

И мојот е тврд (стомак). Одамна го приметив тврд само чудно ми е што понекогаш делот над папокот ми е понадуван, можеби така го гледам одозгора.
    Јас мислам дека 12 гн е рано за да се осети бебето, дури после 20 би можело. Бидејќи нема таков притисок врз матката сеуште, бебето е мало и плива во ембрионот, дури откако ќе почне поинтензивно да расте, тогаш би можело да се осеќаат движења. Се дотогаш можеме само да осетиме некои вибрации слични на гасови, па дури тоа често се и навистина гасови и кркорење на цревата во стомакот. Пулсирања на допир не може да има толку рано, може само нашиот пулс да си го осеќаме.

7. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Не се секирај,секоја вечер имам болки и се си викам аха еве го,дојде моментот ама тоа трае до сабајле и после цел ден сум ко да не сум трудна,никакви болки,никаква мака со седење и движење.А ноќе ме боли ниско доле стомак,ко менструални болки,карлицата,кичмата,срамната коска,грбот,абе нема шо не ме боли и еве си чекам,абер нема ни бебе да се подспушти,ништо,а со душа го чекам веќе :)

zajka1, ines.h, Magis and 1 other person like this.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Spushten e Ivi, sinoka imav pravoi menstrualni bolki, ama ne na interval ili redovno tuku kratko potrajaa pa zastanaa. Tuku se smiri malce, izgleda nema veke mesto ko pred edna nedela :D

9. Kristula

Kristula Истакнат член

Drugarki dali e ok skrining i priska da se pravat vo 13 ta nedela i nekoj den? Moze li na primer eden den skrining, nareden priska ili mora vo ist den? I do kolku moze na klinika za priska da se odi? Edna koleska mi vika ona bila i kao pred 8 saat savajle imalo 30 zeni pred nea, a navodno najkasno do 11 moralo da me bocnat. I sega ne znam dali e stvarno vaka? Vie ste mi posiguren izvor :)

10. Annath

Annath Форумски идол

Треба во ист ден и скрининг и приска. Јас ги правев кога бев 13+2, се прават до 13+6. Инаку скринингот го правев во два попладне, после тоа отидов на клиника, никој немаше, брзо завршив работа. Инаку за приска боцкаат мислам до 18:00.

11. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Штом не е на интервали,лажните ти се и ќе издржиш сигурно уште некој ден.Јас па колку сакам уште сега да биде,сакам да ми олесни и да го видам бебуш,не сум стрплива веќе.А за место немање остај,само трти газе,или лакте и коленце ми испрчува надвор,ми го изобличува стомакот,никогаш не ми е нормална форма :D

zajka1 and Magis like this.
  12. Magis

Magis Истакнат член

AngelOfArh imam bolki i jas, isto menstrualni, no kratko mi traat i ke mi se povtorat uste tri cetiri pati i tolku, mi prestanuvaat. A za kicma ne mi se ni pisuva, umiram od bolki sekoja nokj, mm od masiranje mislam grbot ke mi go iskrsi, no i toa e dzabe, mi pomaga da zaspijam samo pravata pizicija sto ke si ja najdam kade najmalku osekjam bolka. A spijam vo pozicija da se cudi covek, so liceto i ramenata mislis na stomak spijam, a stomakot i nozete mi se stranicno. Mm mi se krsti, vika se sum videl ali ova ne :lol: Si otvoriv porodilno i samo si cekam sega...uste ne mozam da si poveruvam deka za 4 do 5 nedeli ke si go zapoznaam mangupot :lol: Pozz AngelOfArh i uste malku ke gi barame ovie skatki maki :lol:

zajka1 and AngelOfArh like this.
  13. Magis

Magis Истакнат член

Ah moram da go spodelam i ova...nekogas na sred odenje znae da me presecat dole linii, jas gi vikam ko linii da me secat, ko da me stega silno nesto, i togas se ukocuvam, me tera da viknam sekundarno i cekam vo mesto da me pusti bolkata pa da prodolzam da se dvizam. Vcera bev na posledno eho i maticnata mi veli deka mi bilo od glavceto na bebush, bidejki mi e dole kaj beshikata. A sekundarnata bolka mozam najblisku da ja opisam ko koga nekogas ke te stegne blizu srce nekoj muskul i ne mrdas duri ne te pusti...e bas vaka mi e. Angel ili Ivi vi se ima sluceno na vas ova ili jas sum nekoj poseben slucaj :) ?!

14. Saraa

Saraa Популарен член

Lele sto ubavo uste nekolku dena, nedeli I ke si gi vidite bebuskite.
    Jas uste sega sum nestrpliva sto imam vreme do septemvri I toa cel septemvri, pa mozam da zamislam vas kako vi e. Kako se blizi vremwto za poragjaj I makite se pogolemi, teretot e pogolem, I zelbata da se vidi toa malo covece.
    Vi posakuvam srekja na site I so lesno da si pominite, pa ajde nekoja pobrzo da se pofali deka se guska so bebuskaaataaa.

zajka1, Mari*, ivi1987 and 3 others like this.
  15. wings

wings Популарен член

Јас се водев по тоа,пред 20гн не очекував ништо ама ме претрка малиот :) од 17та почна да мрда, сега сум 18+3 и се движи секој ден, тоа се лупања,удирања,испапчувања кои се осеќаат од надвор, ги осети маж ми,мајка ми и 2 другарки!
    Ми требаа сведоци зошто не ми се веруваше дека се осеќа :)
    Пробај легни на грб стави раце околу пупак и надоле и чекај...мене вака навечер ми мрда и се осеќа, многу пореална ми е сега бременоста

Bebulleee, MADO and alisijad like this.
  16. Slavka 28

Slavka 28 Активен член

Еве и јас да се пријавам дека ќе одам вечер на предавањето во Систина. Д-р Бојаџиев ќе предавал. Една моја другарка беше на сите предавања и ептен е задоволна, многу корисни совети се учеле. Плус давале и подарок на секое предавање различен. баш вчеар гледав слики, еве ја цела програма со сите предавања.
    https://www.facebook.com/acibademsi...003008142303/1119002708142333/?type=3&theater

17. DigY

DigY Популарен член

ja nemav zirnato programava, fala shto ja pushti. denes mi e mnogu bitno predavanjeto bidejki jas sum na dva uma za porod.

18. Abeja

Abeja Популарен член

Јас па дека пишав сакаше некое да ми каже дека избрзав. Бев свиткана на столов, пишував на пц и одеднаш нешто ми замрда од левата страна, ама брзо и приметливо. Сега сум сигурна дека беше мрдање, бидејќи гасови и кркорења не беа сигурно, тоа научив како изгледа, бидејќи и најадена ми се случуваше. После се смирив малку ставив рака на стомак ама сеуште не ми повтори. Не очекував дека така на лево ќе биде. Јас сум во 19 недела, бидејќи ми е прва бременост очекував покасно дека ќе ги осетам.

19. macunka

macunka Истакнат член

Ова предавње што ќе биде денес е мн важно, ги објаснуваат разликите и позитивните и негативните страни на двата вида породување, минатиот пат предавањето го држеше Ирена Шуплиновска, мене мн ми се допадна и мислам дека е ок да отиде кој може

Slavka 28 and DigY like this.
  20. wings

wings Популарен член

Ете драга,тоа е тоа :)
    Не е рано,уживај сега во движењата што ќе следат...ти со две хехехе турбуленции

Lorins and Abeja like this.