Pocetokot mi bese super bez gadejne povrajkajne .. ama sega e strasnoto nemam apetit da jadam mi se povrajka ako sednam .. iskustvo kazete of na maka sum ...:/
Mene i ova za anestezija mi e isto bitno, pa i za Nega na novorodence, pedijatar ke predava. Zdravje boze, na site ke idam Pa dur citam razni soveti na internet sto me plasat, vaka poarno bar ke slushnes od strucni lica, moze i da prashas nesto.
da de skroz te sfakjam. jas gledam koga mm moze so mene da dojde pa togash odam zoshto seushte vozam a do sistina bash i ne mi e lesno sama. vaka bar on koa moze za da sedi do mene ali sluchajno ako ne moze drugata sreda moze da te planiram da se chekame tamu?
Заборавив да прашам, колку ви го плаќаат боледувањето во врска со бременоста? Нели имаше некои мерки каде што ќе се плаќа 100% а патолошко боледување 80% или нешто грешам?
Кај мене пишува 85%. Ама мислев да не беше трудничкото боледување 100% со новите владини мерки? Нели имаше некои реклами на тв ама не ми текнува како и за што беа.
Гледам ќе одите на предавањава, јас мислев нареден пакет предавања да фатам, као рано да не ми е сега.... Кога ќе ги има истиве пак? Одприлика?
Luge od koga ke se otvori porodilnoto kolku two znam e 100% e sega boleduvanje ili patoloska se ili 70 ili 80%
Породилното си е цела плата,ама ова другово се различно кажуваат. Мене ми рекоа 80...дур не видам не знам искрено...
Истото ми се случува и мене,си викам на цел глас ко ќе ме пресече така и ми се чудат ама среќа краткотрајно е
На циклуси се, и редовно ги има. Сега на пример овој циклус трае до 4ти Мај, после пауза 2 недели па нов. И јас одев на сите, стварно се стручни и се ќе си прашаш што те интересира. Убаво е да се слушне за двата типа пораѓаи, но сепак не зависи 100% од нас каков ќе ни биде. Јас ако немам што да правам вечер, може ќе дојдам да се раздвижам
Da toj e za listerija i streptokoka ako mozes naracaj si fero folik od grcija za merak e za zelezo i hemoglobin Mamicki imate iskustvo so papocna okolu vratce na pregled posle se odmotuva?? Please help!!!!!
isto kazav veke uste pred 15 osekav pulsiranja, veke jakite pulsiranja i dvizenja uste vo 16 ova mazinjava izgleda po aktivni ni se
На Клиника за трансфузиологија има посебна амбуланта каде што примаат со приоритетни упати, така што даваат приоритетни, нема врска да мора термин, некои работи не можат да чекаат термини, кои можат да се отворат дури по еден месец. Кога сме кај вадење крв, дали на Клиничка биохемија испитуваат хемоглобин просек за три месеци или само на Ендокринологија прават просек? Не ми се боцка пак три пати, и за крвна слика и димери и хемоглобин.