@DigY @Abeja eve denes mene tocno mi kazaa, t.e mu otvorile na mm vo komp. vo fondot za zdravstvo da vidat za mene , patoloskovo ke mi bilo 70%, a potoa trudnickoto boleduvanje 100%
За патолошко знаевме, а породилното е 100%, не интересираше што со оние боледувања во текот на бременоста, по 7, највеќе до 15 дена, ама ете не биле 100% како што посакував, туку 85
A pre porodilno so e bolovajnevo dava bolovajne na lesen nacin preku fondo ? Oti alergija imam i mi dade maticnata t.e ginekologo i mi rece na 20 da pojdam da si go zemam i da vidime dali ke go prodolza preku fondo..
Хехе...еве добра сум по дома плеткам меткам Таман го напраив цело купатило со доместос, ми снема вода, па еве чекав до сега од сабајлето да го исчистам убаво.... А згора на сето тоа пукнав за у вц, а не можев да идам , оти се беше со доместос Збеснав ако ми веруваш..... Како си ми ти ?
@only44you а да стоиш понастрана од такви хемикалии да не вдишуваш ако мојт?јас доместосот на мм му го препуштив. друшки кажујте спас од екстремно плачење за секаква глупост. али најсериозно ккажујте спас, веке не се трпам.
абе мм редовно е на раб коа ке ме удри ова плачењево ама аман веке.. и зашо и после пород???????? аир???
Абе нема кој да ми исчисти, морам шо да праам.... Вчера беше дојдена свекрва ми и сеа знае она дека има ешерихија коли и ми се бапна у купатило да моча....епа морав да дезинфицирам убаво ..... А за плачењето не се секирај, не си сама ...Во оваа бременост колку шо имам плачено , не знам .... За ситници се расплакувам.... јбг....
Нема спас од плачењето некое време,исплачи си се и ќе ти биде бар полесно.Ако ти е некаква утеха јас еве веќе во 9-ти не плачам,повеќе на смеење ме мавна,до солзи за глупости знам да се смеам.Абе хормоните ти се страшна работа,тешко мажите што ни се дома,неможат крајот да ни го најдат
Јас правев едниот ден скрининг, наредниот приска, во ск на гак бев околу 9 h и имаше 7-8 некаде пред мене, ама брзо завршив работа. На 13та полна ми беше скринингот колку што памтам, а 13 +1 приска
Ne chistam vo 9ti so domestos pa majka Jana, da si go trujam deteto jok. Koga doshla svekrva ti shto ne ti ischistila. Kupatiloto ne mi enischisteno ko jas shto sakam ama PA sea majkommila, koj e pobiten, deteto normalno. Toa domestosot e otrov tezok. I ne go ostavaj da deluva dolgo, koga veke chistish sipi, zatrij so chetka so dolga rachka I isplakni odma.
Се е тоа ок да се исплачеш бе женички ама вчера пример мајка ми ме испровоцира со она-војна ке имало ова ке имало она ке имало и јас нормално викам -леле ја со стомаков уше тоа фали сеа. и добив одговор-па не си само ти со стомак. е денес зажали за тоа што го рекла. не е фрка што плачам,фрка е што го јадат ако малце ми претераат.
До 7 дена даваат по 70% од дневница (плата), а над 7 до 15 дена по 80% од дневница (плата) итн, значи што повеќе денови на боледување, тоа помалку ти кратат на дневница, за било какво боледување колку што сум јас запознаена. На породилно се зима 100% плата.
Ееееее ајде бе срцка , смири ги малце страстите и гледај контролирај се колку можеш...Знам дека е тешко, но мораш
Осетливи сме доста а луѓето вклучувајки ни ги и мајките немаат баш осет што ќе кажат и тоа уште толку иритира и тера на плачење.Јас од такви работи со некои луѓе престанав да контактирам периодов зошто стварно несакам да се тресам,плачам и му правам стрес на бебево.А колку и да несакаш да придаваш значење посилно е и мора да се исплачеш.