Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    чеј уше со мм ми остана да се искарам. па ке се смирам :(

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    ЈАс скоро секој ден си наоѓам жртва за подискарување...Т.е. мене ме наоѓаат не знам како да речам, ама мм најмногу го „крка“, пошо дома ми е само тој...Ама ме трпи кутриот, шо да прај :)

3. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    абе ајде глупости, мене ми е заебано искрено што мислам дека да не се хормониве не би плачела ама за истите ствари би размислувала исто. тие коментаари би ми сметале и кога не би била трудна. и сега буквално ко Иви што рече треба-да се изолирам од секој за раат да си ја износам бременоста.

На ivi1987 и Lorins им се допаѓа ова.
  4. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    До 7 дена боледување се исплаќа мин. 70% од плата (фирмата го исплаќа), до 15 дена мин.80% од плата(исто од фирмата), до 30 дена мин.90% од фирмата а над 30 дена 70% од фондот. Породилното е 100% од просек од ефективна плата исплатена во последните 12 месеци...
    Со здравје да си ги трошиме!

На NanaMia и only44you им се допаѓа ова.
  5. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Off topic...Од кај информацијава дека ќе има војна, А ние да не знаеме...мајкати ваљда има доушници од некаде... :D:D:D

Абе уживајте ситуацииве во државава најмалку ме растажуваат, си имам ја други маки, коа ќе ми текне што не чека, па шо ќе правам дали ќе успеам да бидам добра мајка, па после ме стега филм, е ќе појдам ли некогаш во Париз со дете, требаше претходно, абе 300 чуда во глава ми се вртат...:)

На NanaMia и DigY им се допаѓа ова.
  6. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    @DigY ништо страшно, исплачи се, ќе ти олесни, после ќе се смееш зашто си плачела. Првата бременост ја преплакав (ама си имав и стресови, смртни случаи) мм греота само ќутеше и ме тешеше дека сум hormon monster. Се породив и уште ме држеше тоа, таман почнаа малце хормоните да си доаѓаат во нормала, пак останав трудна и пак исто :lol: битно е тие околу тебе да имаат разбирање.
    Пред некоја вечер му плачев на мм дека сум дебела и грда и дека би го сфатила ако си најде друга :fubar: хормониве се чудо :D

На zajka1, Cka, Asiana и 2 други им се допаѓа ова.
  7. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    крварам не ми иде доктор ја се расправам мм ќути. не удира старец од 74год пошто заборајл да закочи а не заборајл у кола да седне ја се расправам мм ќути. и доаѓа момент каде што јас сум рекла дека тоа боли и се зденува да ми врати. чекај бе застани. на нив им ќути а на мене или моите хормони како сакаш речи им се спротиставува??? а јас треба да се кконтролирам да а тој ај истреси се. епа не ми иде бе срц. ич не ми иде. и у моментов апсолутно мислам дека и без хормоните би плачела на ова.

8. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Точно. Се согласувам со тебе. Плачи ама и кажи си што ти смета. КАжи гласно, да те чуе поубаво.

На zajka1, joy1 и DigY им се допаѓа ова.
  9. milicka2

milicka2 Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    21
    Zdravo na site
    Sega sum momentalno 30+4 i sakam da ve prasam vo koja nedela vi zimaa vaginalni brisevi?

10. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Ко мм да го опишуваш, на сите им ќути, ама кога сум јас во прашање враќа и се буни. Епа неможе, му врискав, му пискав, хормони или не незнам, но еве го подобар е. А особено се смени после породувањето, бидејќи беше цело време со мене и виде дека е навистина голема работа да родиш дете.

На Mariangel и DigY им се допаѓа ова.
  11. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Извинете што вака испозамарав. Чоекот онака е ок, негова одлука е што на други им ќути ај не му се мешам у тоа. Ама мене да ми враќа (што носам негово дете и што хормоните не ми дозволуваат да го толерирам како претходно) не можам тој дел да го сфатам.
    МИло ми е што не сум сама во ова...

На Magis, only44you, Smizzy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Прави си тебе како ти одговара и како ти е убаво на душичката.А на мт и да му се развикаш во такви моменти кога се ти е преку глава нека не се лути,нека проба да те разбере.И мене некад мм не ме разбира и ќе с еискара со мене,ќе ми рече дека не се трпам ама после тоа седнуваме и му објаснувам дека треба за некои работи да припазува зошто сум преосетлива и лошо ми делува на расположение.А ако гледаш дека други луѓе те нервираат макар и најблиски стави ги на игнор,дистанца малку зошто сега ти и бебулето во меше сте најбитни,бројани месеци се,се ќе помине па после ќе биде подобро откако ќе се породиш и ќе се вратиш у нормала.И немој да ќутиш на никој и да збираш у себе,полошо е од искуство ти кажувам.Глеј си ја душичката,гали меше и прави работи и седи со луѓе кои те радуваат и имаат позитивна енергија.Ова се месеци кога треба максимално на себе да си се посветиш и да уживаш :hug::hug:

На zajka1, only44you, DigY и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    Јас носев фармерки цела бременост. Кога ми порасна стомакот да не можам да ги закопчам - ги носев откопчани со подолга маичка.

На Lorins му/ѝ се допаѓа ова.
  14. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Женски, јас се подновив од вајкики, маичка по кратки, хеланки и панталони за трудни и блуза поделовна за работа. Има убави работи, наминете си.
    Уште сум во потрага по убава тексас сукња до колено, известете ако видите ;)

На NanaMia, Magis, Lorins и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Mamicki placete vikajte lupajte zs sea mu e majkata dur sme bremeni da vidat kako e nie ko mora da kutime I sreka so ova placenjeto idat lesno jas za senekoe nesto se rasplacvam I normalno sve si dobivam ...a inace nemora sega ke kupis drug pat so mora tolku bodinja moralo Nova kolicka a vaka so solzickive se se mojt :D uzivajte

На zajka1 и kelebeim*** им се допаѓа ова.
  16. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Haha leleee ko jas da se slusam! :worried: So placenjevo nema spas! Samo na mm mu placam, i toj a nesto ke pocni da zboruva, a znaj mene toa bi me doprelo i on odma: ajde hormonite hormonite, ke placime sega:rofl: :muscle:
    A snosti nakaj 20:30 odime na kontrola, toj zagrzien, revoltiran so vojnive, i si vozi coekov i si zboruva na tel so drugar, abee nego mu se razvika ko toj da e kriv. Vika da ne ne' stavat vo izolacija posle so prajme? Jas tuka se zamisliv: izolacijaa? A kaj ke se porodam, doma li?! Lelee detevo nema da mozam da go odnesam na pedijatar odma hahahahaaa leleee trista cuda mozokov luge!! Na seto toa na semafor pominaa od onie tenkojne ko vo Irak, nad nas celo vreme helicopterr jas aber nemam za toa, si vikam da ne me zadrzat na bolnica sega, pa so saka neka e...:$ ama nisto, dr rece pri kraj sme, pak za 3 dena ke se vidime.

Ama I sega nad glava mi frcat helicopteri, ima vo Palas nekoj Puhalj Muhalj kiznaj koj e, i sega ke gi slusam cel den.. to e

Aj odam da setnam malce niz Leptokarija;)

Последна измена: 13 април 2016
    На zajka1, DigY и Mari* им се допаѓа ова.
  17. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    fala vi zenicki, vaka e polesno koga nekoj sfakja. :hug:

На ivi1987, Magis, Lorins и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    I jas vcera si kupiv trudnicki pantoloni od waikiki.
    A suknji teksas vidov vo bunjakovec na kat vo butik za trudnici imase golem izbor.

На wings и Lorins им се допаѓа ова.
  19. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Кoјa ценa се движaт хелaнките :) туники интересни имa ли? :)

20. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Хеланките се 449 ден. а туниките се малце поскапички...зависи од кои, но не се повеќе од 1000 ден.

На zajka1, alisijad и Lorins им се допаѓа ова.