ЈАс скоро секој ден си наоѓам жртва за подискарување...Т.е. мене ме наоѓаат не знам како да речам, ама мм најмногу го „крка“, пошо дома ми е само тој...Ама ме трпи кутриот, шо да прај
абе ајде глупости, мене ми е заебано искрено што мислам дека да не се хормониве не би плачела ама за истите ствари би размислувала исто. тие коментаари би ми сметале и кога не би била трудна. и сега буквално ко Иви што рече треба-да се изолирам од секој за раат да си ја износам бременоста.
До 7 дена боледување се исплаќа мин. 70% од плата (фирмата го исплаќа), до 15 дена мин.80% од плата(исто од фирмата), до 30 дена мин.90% од фирмата а над 30 дена 70% од фондот. Породилното е 100% од просек од ефективна плата исплатена во последните 12 месеци... Со здравје да си ги трошиме!
Off topic...Од кај информацијава дека ќе има војна, А ние да не знаеме...мајкати ваљда има доушници од некаде... Абе уживајте ситуацииве во државава најмалку ме растажуваат, си имам ја други маки, коа ќе ми текне што не чека, па шо ќе правам дали ќе успеам да бидам добра мајка, па после ме стега филм, е ќе појдам ли некогаш во Париз со дете, требаше претходно, абе 300 чуда во глава ми се вртат...
@DigY ништо страшно, исплачи се, ќе ти олесни, после ќе се смееш зашто си плачела. Првата бременост ја преплакав (ама си имав и стресови, смртни случаи) мм греота само ќутеше и ме тешеше дека сум hormon monster. Се породив и уште ме држеше тоа, таман почнаа малце хормоните да си доаѓаат во нормала, пак останав трудна и пак исто битно е тие околу тебе да имаат разбирање. Пред некоја вечер му плачев на мм дека сум дебела и грда и дека би го сфатила ако си најде друга хормониве се чудо
крварам не ми иде доктор ја се расправам мм ќути. не удира старец од 74год пошто заборајл да закочи а не заборајл у кола да седне ја се расправам мм ќути. и доаѓа момент каде што јас сум рекла дека тоа боли и се зденува да ми врати. чекај бе застани. на нив им ќути а на мене или моите хормони како сакаш речи им се спротиставува??? а јас треба да се кконтролирам да а тој ај истреси се. епа не ми иде бе срц. ич не ми иде. и у моментов апсолутно мислам дека и без хормоните би плачела на ова.
Zdravo na site Sega sum momentalno 30+4 i sakam da ve prasam vo koja nedela vi zimaa vaginalni brisevi?
Ко мм да го опишуваш, на сите им ќути, ама кога сум јас во прашање враќа и се буни. Епа неможе, му врискав, му пискав, хормони или не незнам, но еве го подобар е. А особено се смени после породувањето, бидејќи беше цело време со мене и виде дека е навистина голема работа да родиш дете.
Извинете што вака испозамарав. Чоекот онака е ок, негова одлука е што на други им ќути ај не му се мешам у тоа. Ама мене да ми враќа (што носам негово дете и што хормоните не ми дозволуваат да го толерирам како претходно) не можам тој дел да го сфатам. МИло ми е што не сум сама во ова...
Прави си тебе како ти одговара и како ти е убаво на душичката.А на мт и да му се развикаш во такви моменти кога се ти е преку глава нека не се лути,нека проба да те разбере.И мене некад мм не ме разбира и ќе с еискара со мене,ќе ми рече дека не се трпам ама после тоа седнуваме и му објаснувам дека треба за некои работи да припазува зошто сум преосетлива и лошо ми делува на расположение.А ако гледаш дека други луѓе те нервираат макар и најблиски стави ги на игнор,дистанца малку зошто сега ти и бебулето во меше сте најбитни,бројани месеци се,се ќе помине па после ќе биде подобро откако ќе се породиш и ќе се вратиш у нормала.И немој да ќутиш на никој и да збираш у себе,полошо е од искуство ти кажувам.Глеј си ја душичката,гали меше и прави работи и седи со луѓе кои те радуваат и имаат позитивна енергија.Ова се месеци кога треба максимално на себе да си се посветиш и да уживаш
Јас носев фармерки цела бременост. Кога ми порасна стомакот да не можам да ги закопчам - ги носев откопчани со подолга маичка.
Женски, јас се подновив од вајкики, маичка по кратки, хеланки и панталони за трудни и блуза поделовна за работа. Има убави работи, наминете си. Уште сум во потрага по убава тексас сукња до колено, известете ако видите
Mamicki placete vikajte lupajte zs sea mu e majkata dur sme bremeni da vidat kako e nie ko mora da kutime I sreka so ova placenjeto idat lesno jas za senekoe nesto se rasplacvam I normalno sve si dobivam ...a inace nemora sega ke kupis drug pat so mora tolku bodinja moralo Nova kolicka a vaka so solzickive se se mojt uzivajte
Haha leleee ko jas da se slusam! So placenjevo nema spas! Samo na mm mu placam, i toj a nesto ke pocni da zboruva, a znaj mene toa bi me doprelo i on odma: ajde hormonite hormonite, ke placime sega A snosti nakaj 20:30 odime na kontrola, toj zagrzien, revoltiran so vojnive, i si vozi coekov i si zboruva na tel so drugar, abee nego mu se razvika ko toj da e kriv. Vika da ne ne' stavat vo izolacija posle so prajme? Jas tuka se zamisliv: izolacijaa? A kaj ke se porodam, doma li?! Lelee detevo nema da mozam da go odnesam na pedijatar odma hahahahaaa leleee trista cuda mozokov luge!! Na seto toa na semafor pominaa od onie tenkojne ko vo Irak, nad nas celo vreme helicopterr jas aber nemam za toa, si vikam da ne me zadrzat na bolnica sega, pa so saka neka e... ama nisto, dr rece pri kraj sme, pak za 3 dena ke se vidime. Ama I sega nad glava mi frcat helicopteri, ima vo Palas nekoj Puhalj Muhalj kiznaj koj e, i sega ke gi slusam cel den.. to e Aj odam da setnam malce niz Leptokarija
I jas vcera si kupiv trudnicki pantoloni od waikiki. A suknji teksas vidov vo bunjakovec na kat vo butik za trudnici imase golem izbor.