Ve chitam I vi se chudam, ich ne me drmaat hormonite a se ochekuvashe. Ustvari od mene svashta se ochekuvashe, da vrishtam I panicham, da placham, da se zdebelam mnogu, a od se toa jas samo sum postrvna za odredena hrana ama brzo mi pominuva strvot, da ne recham od edno kasnuvanje. Plachenjeto za seneshto ne mi e poznato. E me pogoduva samo odnosot na Edna lichnost vo celava bremenosta, ne ochekuvashe tolkava indiferentnost.
Онли ти одговорила, 450 се и има тегет и црни и уште едни како со принт на едвај видлив тексас,ако објаснив убаво,значи не се баш клот
Лелее не сум само јас, пред некој ден ме прати кај мајка ми, не разговаравме 3 дена, па уште ми кажа дека сум невоспитана и уште триста глупости, што уште толку ми стави сол на раната, и му викам прекини не ми треба дополнителен стрес во бременост со твоите тешки зборови (знам дека не ги мисли, ама таков си е кога е нервозен), и ми вика еее само ти ли си бремена и ќе родиш И на докторот му викам кажете му дека не треба да ме нервира и да ме сфати дека ми работаат хормоните, и овој вика работата на мажот е да носи пари и да ја нервира жената, а твоја работа е да му правиш палачинки, кафе, ручек хахахахах и така кога дојдпв дома правев палачинки....
Zdravo,jas od forumot vestacko oploduvanje,doagam tuka.Bremena sum 3 ili 4 nedela,ovaa nedela ke odam na dr,pa sakav da prasam dali moze da pijam paracetamol,nesto mi e ladno celo vreme,me trese
Jas mislam deka ne e preporaclivo vo rana bremenost najdobro ti e da se konsultiras so maticniot srekno I so lesno
Добредојде , не треба да пиеш никакви лекарства освен фолна , чај лимон и под ќебе ќе ти мине немој да внесуваш апчиња други
apple12@ bez nervozi mazite nekogas pokazvet nervozi ko da se tie bremeni ne nie hahaha vo ednoto ke vleze vo drugoto uvce neka izleze uzivaj vo bremenosta toa e najbitno bebcinjata nasi
До каде се другарките што беа на предавање во Систина? Ајде пренесете ни го искуството, чекаме да кажите што интересно кажаа ...
@DigY ke kaze kako pominala i sto dobila jas sednav na kafe Leptokarija, i 20h me fati..pa rekov begaj da begam doma da ne me fatat protesti ili nevreme! Pa eve vecera pravev -pire so choftinja
ubavo. mene mi se svigjashe. malce doktorot ne mi vleva doverba ama bitno ubavo ja razmontira temata. normalno, na kraj sekoj izleze od granicite i pochnaa da prashuvaat za nivni maki shto i toa ne mi se svigjashe zoshto temata ne beshe 'kazete shto vi rekol matichniot' ama toa vekje e kulturata na narodot. imashe mnogu narod dojden inache
Lelele drustvo imam celulit ne sakam da go imam kazete kako da se resam od nego. I sakav da prasam uste nesto, znam deka vo bremenost ne e preporaclivo da si vo kontakt so luge bolni od sipanici ili luge koi ne se bolni no bile vo kontakt so nekoj bolen od sipanici. Posle kolku vreme od prilika mozam da sum vo kontakt so tie lica, od pricina sto ne mozam da go izbegnam kontaktot, od nivniot prvicen kontakt so zaboleniot do nasata sredba ke ima malku poveke od tri nedeli pa sakam da znam dali moze so nesto da mu se nasteti na bebust moj zlaten.
Слaвкa дa oдиш штoм имаш можност и јaс дa бев oд Скoпје сигурно ке oдев,мнoгу.ми е жал штo Немoжaм дa се едуцирам тaкa.Се штo ке научиш дa ни.пренесеш,мене мнoгу и зa негa нa нoвoрoденче ме интересира,зa дoење ,бaњaње зa се уствaри . Јaс пиев oд вишни нo еднa две тегли ,бaбaми ми ги дaде.А зa кoрисни незнам кaкo.мислиш кoрисни и зaвиси.кaкo се нaпрaвени мислам не е дoбрoтo aкo.имаат шекери . А ти нa бoледувaње ли си? Сaкaмбебе ,брaвo успеaa јееее милo ми е сите дa дoјaт oвде oд таму зa пaрaцетaл мислам смееш нo пaк кoнсултирaј се сo дoктoрoт,кoлку ти е температурата?
Ke machkash so kremi posle bremenosta, do togash ke se pomirish, eventualno prirodni masazi, so talog od kafe, morska Sol, ama nikako kremi. Za ova so sipanicite PA shto znam, gledam da izbegavash, mada bez da znam I jas sum bila vo kontakt so detence so sipanici, sedishte neispadnati ama pak. A ti ke bidesh indirektno izlozena, ne veruvam deka bi bilo problem, bashka inkubacijata pominata, ama shto znam, ako mozesh naglasi deka si bremena I izbegni kontakt.
Vikaat deka pomaga talogot od kafe, ama epten redovno treba i ubavo da tries. Jas cela kada ja zatnav, demek redovna bev i se otkazav. Mi vikaa mnogu deka zatnuvav se... Mislam nisto ne pomaga osven vezbi i masaza.
Zatoa vikam zdravje po poroduvanje ke mu ja misli. Togash moze I dry brushing da probably, pomaga mnogu.