Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. DigY

DigY Популарен член

@TheSecret така рече докторот. верувам нема причина зошто да лаже. Јас задњи пут во Систина бев пред 2 год точно и сега кога отидов се изненадив од некои новитети, што и 2 год не е толку далечно минато. Еве Ангел што вика плус ..

2. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Da ne mislis na puter od hipp

3. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Мислам на Хип сакав да ја земам и баш ја прашав гин и ми рече подобро бекутан со невен

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Zenski abe ja teram 9ti znaete? Juhuuuu... Utre za posleden pat kaj matichniot I posle ke go chekame junacheto da ne izraduva.

VACA, Morenaa, zajka1 and 16 others like this.
  5. DigY

DigY Популарен член

Со лесно нека е Ангел. Го истера и лежењето, чекаме сега синко твој да стигне. Природно одиш така?

AngelOfArh and S.Snezana like this.
  6. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Дечки абе од која недела почнува трето тромесечие. Милион табели има на нет и сите се различни :drunk:

7. Anna***

Anna*** Истакнат член

Јас гледам според оваа табела
    http://tvoebebe.com/BREMENOST/nedeli-meseci

После 37 недела какви се прегледите, мене до сега само преку ехо ме прегледуваа, од кога почнуваат да прегледуваат вагинално и на цтг и како прегледуваат со рака или снимаат вагинално ехо?

mimidjon likes this.
  8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

CTG се прави во 9-ти месец. Ако ти е надминат терминот, секој ден се оди на преглед. Во 9-ти месец ме прегледаа дали сум отворена.

Anna*** likes this.
  9. Anna***

Anna*** Истакнат член

Боли ли тој преглед кога гледаат дали си отворена?

10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Малку боли, кога ќе те притисне внатре. Не е ништо страшно. Не само што гледаат колку си отворен, туку гледаат дали детето е наместено вагинално или не.

Anna*** likes this.
  11. Stasija

Stasija Популарен член

E pa mi napravia toa, ama ova nesto spomnuvaat za golemina na bebe? Isto e toa?

12. Annath

Annath Форумски идол

Мислам дека доплерот не е за одредување на големината на бебето, туку за квалитетот на крвотокот, односно дали се исхранува како што треба. Секако бебето се следи на секој преглед дали напредува како што треба. Параметрите си се мерат со ехото и врз основа на тоа се проценува тежината и се гледа дали бебето одговара за соодветната гестациска недела.

MADO and ivi1987 like this.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Mene me gledaat I na normalno eho I vaginalno I so raka, nishto ne me boleshe, naprotiv, bash pishuvav. Ctg ke pravite slednata nedela, taman so rezultati od brisevi ke odime. Utre sabajle brisevi I posle ke si odam da si proshetam niz grad, dva meseci ne sum izlegla od doma, okapav mi se chini.

Digy ke odam na spontano, ama kako ke bide ke vidime doprva. Zasega se e normalno.

Anna*** and DigY like this.
  14. only44you

only44you Популарен член

Мене ме интересира.... Дали тие последните, крајните брисеви мораат да се прават во 35-36 недела, или може ако сакаме ние да се направат и порано ?

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Streptokoka moralo vo 36ta, mene zatoa site ke mi gi zeme togash. I jas insistirav da e porano ama vika mora vaka. Pa I poarno naednash se otkolku na sto pati da odam za brisevi. Utre I urina ke nosam.

only44you likes this.
  16. DigY

DigY Популарен член

Super Angel. Se nadevam kje se porodish onaka shkolski so lesno po prirodno. Jas znaesh kolku vikav carski pa carski od pust strav deka znam da ispanicham koga ne treba (seriozen problem mi e toa ne se javuva chesto ama koga kje se javi e stvarno losho) no gledajkji si go doktorot kolku me smiruva za bilo shto i kolku mu veruvam...kje da odam prirodno i jas. :D

zajka1, Lorins, Jagoda123 and 5 others like this.
  17. zeka

zeka Популарен член

Надвор времето е преубаво за шетање. Бев дома, бев на кафе, сега кај мајка ми малку нагости. Ручавме и ке пиеме по едно топло млекце.

Сакам да кажам, овие денови од аспект на притисокот немам проблеми. 120/80 е нон стоп. Немам главооболки, уживам. Се надевам така ќе продолжи понатаму и остатокот од бременоста да одам само на нормални прегледи.

Денеска треба да ги земам и резултатите од брисевите. Се надевам уреоплазмата ке биде во ред.

Мене нешто ме буни. кога бев на преглед во Скопје на преглед докторката 3 пати ме препраша за последна менструација, дали сум сигурна бидејки бебето било понапредно за 10тина дена.
    За 2 недели кога бев на матичен гинеколог на преглед ми рече дека јас сум 15+6 а бебето одговара за 15+2
    Незнам дали еден од нив две погрешил со пресметките, или е можно вакво нешто и дали е нормално?

Jagoda123 likes this.
  18. Magis

Magis Истакнат член

Mene poslednite brisevi mi gi zema maticniot vo 34ta ned. i nekoj den, vo dogovor so doktorot sto kje me poragja vo drzavna. Mojata maticna poslednite brisevi gi pravi od 34ta do 36ta nedela i toa ne samo za streptokoka nego site, a ve citam site vo 36ta sto i jas se slozuvam so vas, sto podocna toa podobro. A isto za razlika od site drugi sto ve citam mojava maticna i tri pati proveruva brisevi, i toa prvite 12-13nedela, vtorite 24-28nedela, a tretite 34-36nedela i toa site tri pati za site 4 bakterii. E sega dogovoreniot doktor mi e Primarius d-r Ljupco Petrovski vo drzavna i vo vtornik mi e prvata sredba so nego i prvoto Ctg, taka sto mnogu me interesira mislenje za ovoj doktor, navodno bil glaven na patoloska na ginekologija, no imam vreme da smenam dokolku ima losi mislenja za nego. Odlicno bi mi doslo soveti i mislenja od vas devojki :)

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Зекич ако те гледаат двајца доктори во ист ден на различно ехо ќе измерат различно. Зависи како е наместено бепче во моментот. Не се сеќирај многу на тоа.

20. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Prasav pred nekoj den ama nikoja ne mi odgovori pa eve me pak :))) imate iskukstvo so papocna vrvka okolu vrat na pregled da videle kaj bebus ?? Thanks