Не се секирај за пресметките, секогаш зимај ги со блага резерва, бидејќи многу пати и повеќето доктори грешат, посебно за килажата и големината на бебчето, колку мајки и тука пишале дека бебето им било тешко на пр. 4ипол кила и ја пратиле на царски поради големината на бебчето а на крај испаднало да се роди со 3 ипол кила. Не се секирај се' ќе си биде како што треба.
Охохооо... колку прашања ми останале неодговорени, ноу хард филингс де. Баш деновиве читав, во еден ден бебуш може до 4 пати да си ја сврти врвката околу врат и да ја тргне. Претпоставувам дека и докторот ти кажал дека додека има простор за движење и доволно должина на врвката нема место за паника.
Okolu merkite ne mu se potresuj Zeka. I moeto e edna nedela ponapredno i dr mi reche na kraj se se izramnuva.
Значи почнувам сите да ве замислувам како изгледате после секој муабет. Секојдневие сте ми и си викам да не беше форумов кого ќе замарав со секакви ситници и прашања со подпрашања .... Онака ми дојде да ви кажам.
I jas taka znam, ama prasav ginekolog koi se uste pregledi posle vtor skrining i dobiv ovie odgovori koji me zbunija potpolno. Zatoa rekov podobro da prasam kako pomina na pregled, denes bese? Utvrdija pol na bebence?
Mamicki imam bolki vo polovinata veke 3 dena I pokraj niv imam I nesto ko menstrualni bolki dali se to lazni bolki ili???? Ufff me fakat strav inace 36ta nedela sum....
Мари според тоа што ни објаснуваа на предавањата ако болките поминуваат кога ќе легнеш на лева страна значи се лажни. Легни, одмори малку, ако не поминуваат не се лажни, ако поминуваат лажни се. Јас имав претходните неколку дена, поминуваа кога легнував така и еве два дена лежам повеќе и не се појавуваат. Не е лошо да поседи уште една недела бар, мирувај малце
Da go primenuvam to ama polovinata ne prestanuva da boli kako I da legnam posle edvaj da stanam a bolkite vo stomakot mi se javuvaat po nekolku pati na den a iskreno I nemam druga rabota osven sto lezam no nekako me faka panika zas mi e spusten stomakot I bolki I neznam so da mislam
Sigurno i stomak imas taka pogolem Pa da ne e forumov neznam sto ke se pravese. Zeni, koga piete magnezium? Vo prvata bremenost go piev napladne, vo ovaa pocnav od denes, dosega samo folna piev, i se napiv rano sabajle. Pa posle se zamisliv da ne slucajno pogresiv
И мојот е спуштен, ама болки освен ако не се оптоварам нешто многу немам. Е кичма боли, нормално е тоа, се шириме веќе.
Па може кога сакаш ваљда....јас пред спиење го пијам. Јас пијам и витамини -'премама еден ден, а другиот фолна со ц вит и б6 и тие наа сабајле ги пијам. Битно е да се внесат во текот на денот
Samo so lesno da ni e ,so e do mene jas I odma bi se porodila zs nemozam poike se potesko I potesko,fala ti na sovetot
Охооо ич не можам веќе, едвај спијам, едвај јадам, едвај пијам, се ми е тешко. Ама дечкото е побитен од мене. Ах а умирам да го запознаам веќе
Uff ne zborvi zato I jas edvaj cekam da si go vidam momiceto samo da ni se zivi I zdravi na site pa ke izdrzime
Дали некој имал неподносливи вагинални болки околу 20 недела? Пред околу недела почна да ме боли крстот, седалната коска, дури мислев дека ме боде во самиот анален отвор, но подлабоко. А сега ме болеше многу, не само кај коската туку и околу вагиналниот отвор ме бодеше, кај вагината и ниско стомакот кај вагината. Имаа налик менструални кои ги имав многу одамна и од кои сум плачела, ама тогаш ќе се напиев кетонал. А сега се истрпев, само со магнезиум, утрогестан и прегназол витамини. Болката се смири после неколку тешки часа при кои не бев свесна што правам, не можев да се помрднам и станам. Бев на контрола, бебињата се движеа а грлото не беше скратено, иста должина си беше. Можело да биде од проширени вени во тој дел, можеби од ширење на карлицата. Имал ли некој вакви болки? Се надевам ноќва па и до крај на бременоста ќе ме скокнат, бидејќи се неиздржливи и не му посакувам на никој таков хорор.
Mamicki nogu mi e strav. Pred nekilku dena mi kazaa deka detto.mi tezi 2440gr. I deka ima somnevanje deka ne prima veke hrana od postelkata pa utre ke mi pravat nekoj test kako lazen poragaj. Ako izleze deka e tocno ke mi pravat carski. Se plasam za deteto. Nz dali da veruvam vo kilazata. A site mi vikaat oti stomakot mi e mal za 37nedela. Ne sakam da go rodam premalo. Nz so da mislam...
Mislam deka sme isto, ama jas vitamini uste ne pijam, imam golemi macnini i povrakam, pa doktorkata rece ponatamu da pocnam so tie.