1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Magis

Magis Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2015
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    176
    Не се секирај за пресметките, секогаш зимај ги со блага резерва, бидејќи многу пати и повеќето доктори грешат, посебно за килажата и големината на бебчето, колку мајки и тука пишале дека бебето им било тешко на пр. 4ипол кила и ја пратиле на царски поради големината на бебчето а на крај испаднало да се роди со 3 ипол кила. Не се секирај се' ќе си биде како што треба.

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.085
    Допаѓања:
    110.945
    Охохооо... колку прашања ми останале неодговорени, ноу хард филингс де. Баш деновиве читав, во еден ден бебуш може до 4 пати да си ја сврти врвката околу врат и да ја тргне. Претпоставувам дека и докторот ти кажал дека додека има простор за движење и доволно должина на врвката нема место за паника.

На Wanna.be.mum и danichap им се допаѓа ова.
  3. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Okolu merkite ne mu se potresuj Zeka. I moeto e edna nedela ponapredno i dr mi reche na kraj se se izramnuva.

4. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Значи почнувам сите да ве замислувам како изгледате после секој муабет. Секојдневие сте ми и си викам да не беше форумов кого ќе замарав со секакви ситници и прашања со подпрашања .... Онака ми дојде да ви кажам. :)

На Saraa, ivi1987, zajka1 и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    I jas taka znam, ama prasav ginekolog koi se uste pregledi posle vtor skrining i dobiv ovie odgovori koji me zbunija potpolno. Zatoa rekov podobro da prasam :) kako pomina na pregled, denes bese? Utvrdija pol na bebence?

6. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Mamicki imam bolki vo polovinata veke 3 dena I pokraj niv imam I nesto ko menstrualni bolki dali se to lazni bolki ili???? Ufff me fakat strav inace 36ta nedela sum....

7. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Vidi malce nanazad ne sum sigurna vcera ili zavcera nekoja feminka pisese okolu toa

На Wanna.be.mum му/ѝ се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.085
    Допаѓања:
    110.945
    Мари според тоа што ни објаснуваа на предавањата ако болките поминуваат кога ќе легнеш на лева страна значи се лажни. Легни, одмори малку, ако не поминуваат не се лажни, ако поминуваат лажни се. Јас имав претходните неколку дена, поминуваа кога легнував така и еве два дена лежам повеќе и не се појавуваат. Не е лошо да поседи уште една недела бар, мирувај малце ;)

9. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    170 cm 70tina kg crvena kosa :D :D :D i ciclesta momentalno :D

На Mariangel, Lorins, zajka1 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Da go primenuvam to ama polovinata ne prestanuva da boli kako I da legnam posle edvaj da stanam a bolkite vo stomakot mi se javuvaat po nekolku pati na den a iskreno I nemam druga rabota osven sto lezam no nekako me faka panika zas mi e spusten stomakot I bolki I neznam so da mislam

11. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Sigurno i stomak imas taka pogolem :D:D:D
    Pa da ne e forumov neznam sto ke se pravese.
    Zeni, koga piete magnezium? Vo prvata bremenost go piev napladne, vo ovaa pocnav od denes, dosega samo folna piev, i se napiv rano sabajle. Pa posle se zamisliv da ne slucajno pogresiv :^)

На DigY и Mari* им се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.085
    Допаѓања:
    110.945
    И мојот е спуштен, ама болки освен ако не се оптоварам нешто многу немам. Е кичма боли, нормално е тоа, се шириме веќе.

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Па може кога сакаш ваљда....јас пред спиење го пијам. Јас пијам и витамини -'премама еден ден, а другиот фолна со ц вит и б6 и тие наа сабајле ги пијам. Битно е да се внесат во текот на денот

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Samo so lesno da ni e ,so e do mene jas I odma bi se porodila zs nemozam poike se potesko I potesko,fala ti na sovetot :inlove:

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.085
    Допаѓања:
    110.945
    Охооо ич не можам веќе, едвај спијам, едвај јадам, едвај пијам, се ми е тешко. Ама дечкото е побитен од мене. Ах а умирам да го запознаам веќе :D

На Lorins, Magis, kikin и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Uff ne zborvi zato I jas edvaj cekam da si go vidam momiceto samo da ni se zivi I zdravi na site pa ke izdrzime :muscle::l:

На Lorins, Magis, kikin и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.396
    Допаѓања:
    17.617
    Дали некој имал неподносливи вагинални болки околу 20 недела? Пред околу недела почна да ме боли крстот, седалната коска, дури мислев дека ме боде во самиот анален отвор, но подлабоко. А сега ме болеше многу, не само кај коската туку и околу вагиналниот отвор ме бодеше, кај вагината и ниско стомакот кај вагината. Имаа налик менструални кои ги имав многу одамна и од кои сум плачела, ама тогаш ќе се напиев кетонал. А сега се истрпев, само со магнезиум, утрогестан и прегназол витамини. Болката се смири после неколку тешки часа при кои не бев свесна што правам, не можев да се помрднам и станам. Бев на контрола, бебињата се движеа а грлото не беше скратено, иста должина си беше. Можело да биде од проширени вени во тој дел, можеби од ширење на карлицата.
    Имал ли некој вакви болки? Се надевам ноќва па и до крај на бременоста ќе ме скокнат, бидејќи се неиздржливи и не му посакувам на никој таков хорор.

18. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Vo 30 nedela smeam paracetamol taka imam temperatura se osekam kako pretepana:sweat:

19. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    173
    Mamicki nogu mi e strav. Pred nekilku dena mi kazaa deka detto.mi tezi 2440gr. I deka ima somnevanje deka ne prima veke hrana od postelkata pa utre ke mi pravat nekoj test kako lazen poragaj. Ako izleze deka e tocno ke mi pravat carski. Se plasam za deteto. Nz dali da veruvam vo kilazata. A site mi vikaat oti stomakot mi e mal za 37nedela. Ne sakam da go rodam premalo. Nz so da mislam...

20. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Mislam deka sme isto, ama jas vitamini uste ne pijam, imam golemi macnini i povrakam, pa doktorkata rece ponatamu da pocnam so tie.