2440 ne e malo bebe, ako site organi mu se razvieni. Ke si porasne. Samo polesno da pominete. I mene mi vikaa malo e bebeto me izbodea so kleksani, pa sin mi se rodi 3450. Mislam dasi pobaras i vtoro mislenje
Маја во 36та беше толку кај мене, докторката рече нема место за паника и д се роди е супер. Не е мало, таман работа, јас па нејќам дебело бебе, сакам нормално бебе, колку е поголемо толку потешко е за пораѓај.
Девојки, ви благодарам за одговорите Многу често ме боли крстот, 16+2 сум. Имам кажано дека со крстот, половината и предходно си имав проблем. И јас тогаш пиев редовно кетонал и ке ми помине. Сега несмеам. Далеко е Скопје уште 2 недели до контрола. Смее ли нешто да се прима во бременост?
Мешиња, од кога почнавте да купувате за бебушите облека и др работи што ќе ви требаат? Јас си ветив дека кога ќе дознаам што носам, ќе купам нешто симболично онака. Ама за остало незнам дали е рано (22нед сум)
Jas doznav taka nekade 20ta nedela I sea sum 36ta od togas do sega sve kupiv kolicka nekoi 30 kompletcinja korito kebenca krevetce........ I uste dundeto da mi e zivo I zdravo
Da I jas taka po malce sekogas ko ke izlezev po nesto pamtam prv pat ko mi kazaa I kupiv paticinja edni I posle to nemojs da se sopris us ova us ona kraj nema....uff jas denes gi perev pa peglav alistencata nemozam da vi opisam kolku e to slatko ...tolku se maliiii
Mesinja sakam da ve prasam nesto.Utrovo ko se razbudiv bev svrtena na str potoa legnav na grb i rakata si ja staviv na stomak,i odednas ko da mi se podu malku stomakot potoa ko da mi se spusti,nez kako poinaku da objasnam,sakam da prasam dali taka mi se pricini zasto pospana ili mozno e,i mozno li e da e bebceto?
Јас како стручњак што сите тие промени будно ги запазив, можам да ти кажам дека е бебето. Башка што си недела дена пред мене, веќе нормално е
Site si spiete jas dezuram imam temperatura mi e strav neznam ao da pravam se napiv paracetamol se iatuairav sega ke pocekam tro ako ne spadni ke mora na prva pomos
Jas ne spijam. Prv pat me razbudi bebush sred son, se razmrda onaka kako branovi da imam... pocna da me zaboluva meshko i rekov sega ke mi pukni vodenjakot pojdov wc, nisto. Lezam sega na strana pa ke vidime sto kako. Doktorot rece petok ili sabota sabajle dojdete. Osekam za brzo ke e rabotava. Awwww
Sekoja nedela od se po malce. Imas vreme, ama pak. Poleka no sigurno, taman da ne zaboravis nesto. Oti ova trebalo, ona trebalo. Jas sekoe odenje vo apteka ili centar, gledav da kupam nesto. Mislam deka se imam zasega, uste kebence/prekrvivka za da vo kolicka/transporter. Toa baram denovive So lesno!
@kelebeim*** gledam ne spies i ti.ako znaes da mi kazis na kolku vreme smeam da pijam paracetamol ova temperaturata me plasi
Lele strasno ....kako e temperaturata mamicke dali e podobro limon nikako da pies ne e Dobro vidi izlupi kompir na krukcinja I naredi po liceto racete....velat pomaga
Vo sdk temata pisav deka ke se porodam , ama ovaa moja kerka nesaka nadvor za ziva glava site ne ispanici vcera , prokrvariv malku a bolkite namesto da bidat pocesti , se poretki se sto li se desava ... Ili ke nemam bolki kako so sinko sto nemav pa ke moram so provokacija da se porodam .. Of lele ajde vekee nestrpliva sum pa
Auuu kakva nokj imav. Vchera preku cel den me shtrekashe cervix ama i dur spiev ne me ostavi. Chitav deka normalno bilo, se shirela matkata ama ne e bash lagodno chustvo