Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. A&Z

A&Z Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2015
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.181
    Јас имав такви болки минатата недела ми ги вратија инекции прогестерон депо и вагинално еден гел ставав и проверував урина. Провери и ти да не е некоја инфекција

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Мешковции,како сте денес?Јас пак со маки,ме боли грло,кашлам,гласот ми е фатен,хорор сум.
    А и ноќеска не склопив око,бебуш цела ноќ ниеднаш не ми мрдна,се извадив од памет па среќа сабајлево ме поздрави 3,4 пати и се смирив малку.Се мрднав веќе со ова броење на движења во текот на денот,ако не мрдне неколку саати ептен се прпам :| Ајде веќе нека дојде денот,да го родам,да го видам живо и здраво и раат да бидам,не се издржува веќе :^)

На zajka1, Magis, butterfly* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    dushichka taa. vremevo e de ladno de toplo. nasabajle redovno zatnata stanuvam i do poruchek nishto ne mi e. maliov mi mrda od 12ta ama denovive nishto
    shiznuvam i jas :D na kraj ne gleash posle porod na psihijatar lechenje traumi od neredovno mrdanje :D

На Magis, ivi1987, Saraa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Dobro utro mesinja :inlove: nie se spremame so sinko da se vidime :inlove: ke odi na slikanje kurleto moe :D
    edvaj cekam da go vidam belki nema sega gazeto da mi go trti ko prosli pat :P

На zajka1, wings, Asiana и 5 други им се допаѓа ова.
  5. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Добро утро од мене :* не се оптоварувајте толку со броење на мрдањето, не може секогаш да се изброи, некогаш помалку ќе мрдаат некогаш повеќе и така :D
    Јас стигнав скоро 38 и одвај чекам да си го запознаам човечето ама изгледа има време :( докторот ми вика може за два саата да биде а може и за две недели ..... Е ај сега :D

На zajka1, Magis, Mari* и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Smees :) pobrzo da ozdravis :)

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Za bolki mislam nisto, nekogas mozis paracetamol, da ja opusti muskulaturata :)

На zeka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Nekoj pogore pisel deka ne smee limon da se pie, objasnuvanje zosto?

9. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    И мене ова не ми беше јасно...Јaс примеr лимун пијам еден тон...:)

10. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Pricina moze da bide pritisokot, navodno go paga, pa nekoja trudnica ako ima nizok da ne i padne plus ama ne veruvam drasticno toa da e inace site so visok pritisok ke se kapea vo limon :)))) @zeka osobeno :))) inace e itekako zdrav i pozelen :)

11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.836
    Допаѓања:
    142.397
    Jas mnogu piev limon moze po kilo na den ama pritisokot mi pagase i me bolese glava pa namaliv. Druga pricina nema.

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.213
    Немој да се плашиш, ќе биде се во ред. Ако веќе имаш полни 36 недели, не би требало да има проблем со бебето. Во првата бременост кај мене се направил голем јазол во папочната врвца (веројатно од што многу мрдаше малиот), па не добивал доволно храна преку неа, и се роди два дена пред термин со 2760г. Фала му на Бога, се беше во ред, така верувам дека ќе биде и кај тебе. Помалечките побрзо растат и качуваат на тежина, брзо ги стигаат поголемките ;)

На Lorins му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Леле,се мрднувам еј,колку мрднало,дали мрднало,па како мрднало,ааа не е како вчера,сигурно нешто не е добро па ко ќе мрдне се радувам ко мало дете,па јадам чоколадо па легнувам на грб па зимам рацете ги ставам и чекам ко деген некој,абе страотија :D Одвај чекам вторник да дојде за ехо и цтг пак па да се смирам :)

На DigY, Magis и Lorins им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.104
    Допаѓања:
    110.994
    Mami kazete hepC dali znaete kolku chini na privatno? @kelebeim*** ti kaj ispita? Nie deka vo Sante ni baraat sega neli. Drugite gi ima vo drzavna, samo hepC nema, nemalo mesec dena veke. Treba da prasham vo privatnive. Denes sinko majkin go imerivme i e tezok tochno mamichka kolku shto se rodila, 2700, se drugo evo red, ima nos, ochi, muce, obrazi na mama i glavche na tato, oblikot de, da e ziv i zdrav ich ne e miren. Mama veke nema da lezi, vo sreda rezultati od brisevi ke zememe a sleden ponedelnik od infektivniot skrining, ama toa manje bitno, brisevite mi se pobitni. Sega si pojaduame vo Ramstor i ke odime da kupime toa shto ni fali od apteka i pravec doma ;)

На VACA и zajka1 им се допаѓа ова.
  15. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Јас на приватно, ама во Пп. А можеш и кај нив да испиташ 1200 ден е. Исто би те фатило може и поскапо на друго место.
    На здравје доручек! :)

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  16. @macence@

@macence@ Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    62
    Мами дали ви се случило да ве боли ниско долу стомакот околу 29 недела. Некако многу чудно ме боли ?? :(

17. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    Здраво женички, до сега не сум пишала, ама редовно ве читам :) Паникава што почнува да ме фаќа ме натера да пишам. Трудна сум 19+3 и од ноќеска осетив како боцкање доле кај десниот јајник, се свртев на грб прекина. Ама и сега од време на време осеќам боцкање во долниот дел, претежно кога седам. Дали ви се случило и на вас истово, има ли простор за паника или е нормално?

18. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Примате уште една членка со многу прашања?
    По две ипол години денес неочекувано дознавме дека ќе станеме родители. Додека ова го пишувам верувајте ми не знам дали сум јас оваа или некоја друга личност...Се ми е испомешано радост страв неверување...Утрово бев на лекар и пошто не ми е матичен беше скржав со зборови а матичниот никако да го добијам. Ми рече дека плодот е добро сместен долг 9мм и има срцева реакција. Ми даде да пијам премама се напив од тие меките жолти и една розова таблета. Ми даде и Дабростон за да не дошло до спонтан.и од тие се напив една .Ги пиев на празен желудник зошто неможам да јадам од се ми се гади Додека одам кај матичниот бев да ми направат целосна крвна слика. Некои совети?

На Saraa, zajka1, kristince51 и 9 други им се допаѓа ова.
  19. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Moite macnini od den na den se pogolemi se. Pregolemi se. Ne povrakam tolku kolku sto se grcam i mi se gadi.
    Sinko ne go krevam vo race, samo se mazime, si igrame, si setame fateni za race ili vo triciklot. Uzivam. Se dodeka ne me fatat macninite, a gi imam vo sekoj del od denot.

20. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    И уште нешто бев болна две недели и пиев секакви лекови. Му го реков ова на лекорат вика нема ништо плодот е во ред пази веќе понатаму да не зимаш лекови. Е како од ехо виде дека се е ок