Јас имав такви болки минатата недела ми ги вратија инекции прогестерон депо и вагинално еден гел ставав и проверував урина. Провери и ти да не е некоја инфекција
Мешковции,како сте денес?Јас пак со маки,ме боли грло,кашлам,гласот ми е фатен,хорор сум. А и ноќеска не склопив око,бебуш цела ноќ ниеднаш не ми мрдна,се извадив од памет па среќа сабајлево ме поздрави 3,4 пати и се смирив малку.Се мрднав веќе со ова броење на движења во текот на денот,ако не мрдне неколку саати ептен се прпам Ајде веќе нека дојде денот,да го родам,да го видам живо и здраво и раат да бидам,не се издржува веќе
dushichka taa. vremevo e de ladno de toplo. nasabajle redovno zatnata stanuvam i do poruchek nishto ne mi e. maliov mi mrda od 12ta ama denovive nishto shiznuvam i jas na kraj ne gleash posle porod na psihijatar lechenje traumi od neredovno mrdanje
Dobro utro mesinja nie se spremame so sinko da se vidime ke odi na slikanje kurleto moe edvaj cekam da go vidam belki nema sega gazeto da mi go trti ko prosli pat
Добро утро од мене не се оптоварувајте толку со броење на мрдањето, не може секогаш да се изброи, некогаш помалку ќе мрдаат некогаш повеќе и така Јас стигнав скоро 38 и одвај чекам да си го запознаам човечето ама изгледа има време докторот ми вика може за два саата да биде а може и за две недели ..... Е ај сега
Pricina moze da bide pritisokot, navodno go paga, pa nekoja trudnica ako ima nizok da ne i padne plus ama ne veruvam drasticno toa da e inace site so visok pritisok ke se kapea vo limon ))) @zeka osobeno )) inace e itekako zdrav i pozelen
Jas mnogu piev limon moze po kilo na den ama pritisokot mi pagase i me bolese glava pa namaliv. Druga pricina nema.
Немој да се плашиш, ќе биде се во ред. Ако веќе имаш полни 36 недели, не би требало да има проблем со бебето. Во првата бременост кај мене се направил голем јазол во папочната врвца (веројатно од што многу мрдаше малиот), па не добивал доволно храна преку неа, и се роди два дена пред термин со 2760г. Фала му на Бога, се беше во ред, така верувам дека ќе биде и кај тебе. Помалечките побрзо растат и качуваат на тежина, брзо ги стигаат поголемките
Леле,се мрднувам еј,колку мрднало,дали мрднало,па како мрднало,ааа не е како вчера,сигурно нешто не е добро па ко ќе мрдне се радувам ко мало дете,па јадам чоколадо па легнувам на грб па зимам рацете ги ставам и чекам ко деген некој,абе страотија Одвај чекам вторник да дојде за ехо и цтг пак па да се смирам
Mami kazete hepC dali znaete kolku chini na privatno? @kelebeim*** ti kaj ispita? Nie deka vo Sante ni baraat sega neli. Drugite gi ima vo drzavna, samo hepC nema, nemalo mesec dena veke. Treba da prasham vo privatnive. Denes sinko majkin go imerivme i e tezok tochno mamichka kolku shto se rodila, 2700, se drugo evo red, ima nos, ochi, muce, obrazi na mama i glavche na tato, oblikot de, da e ziv i zdrav ich ne e miren. Mama veke nema da lezi, vo sreda rezultati od brisevi ke zememe a sleden ponedelnik od infektivniot skrining, ama toa manje bitno, brisevite mi se pobitni. Sega si pojaduame vo Ramstor i ke odime da kupime toa shto ni fali od apteka i pravec doma
Јас на приватно, ама во Пп. А можеш и кај нив да испиташ 1200 ден е. Исто би те фатило може и поскапо на друго место. На здравје доручек!
Мами дали ви се случило да ве боли ниско долу стомакот околу 29 недела. Некако многу чудно ме боли ??
Здраво женички, до сега не сум пишала, ама редовно ве читам Паникава што почнува да ме фаќа ме натера да пишам. Трудна сум 19+3 и од ноќеска осетив како боцкање доле кај десниот јајник, се свртев на грб прекина. Ама и сега од време на време осеќам боцкање во долниот дел, претежно кога седам. Дали ви се случило и на вас истово, има ли простор за паника или е нормално?
Примате уште една членка со многу прашања? По две ипол години денес неочекувано дознавме дека ќе станеме родители. Додека ова го пишувам верувајте ми не знам дали сум јас оваа или некоја друга личност...Се ми е испомешано радост страв неверување...Утрово бев на лекар и пошто не ми е матичен беше скржав со зборови а матичниот никако да го добијам. Ми рече дека плодот е добро сместен долг 9мм и има срцева реакција. Ми даде да пијам премама се напив од тие меките жолти и една розова таблета. Ми даде и Дабростон за да не дошло до спонтан.и од тие се напив една .Ги пиев на празен желудник зошто неможам да јадам од се ми се гади Додека одам кај матичниот бев да ми направат целосна крвна слика. Некои совети?
Moite macnini od den na den se pogolemi se. Pregolemi se. Ne povrakam tolku kolku sto se grcam i mi se gadi. Sinko ne go krevam vo race, samo se mazime, si igrame, si setame fateni za race ili vo triciklot. Uzivam. Se dodeka ne me fatat macninite, a gi imam vo sekoj del od denot.
И уште нешто бев болна две недели и пиев секакви лекови. Му го реков ова на лекорат вика нема ништо плодот е во ред пази веќе понатаму да не зимаш лекови. Е како од ехо виде дека се е ок