Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Најпрво честитки!!!
    И јас пијам премама од почеток (мислам уште сум на почеток 8-ма недела), меѓутоа не пијам тие што се апчиња што се за спречување спонтан. Всушност, не знам зошто ви ги даваат тие не ми е јасно. Друго, јас гледам да ги испијам апчињата после јадење, а кога ми се гади и мене да не јадам гледам бар некое овошје нешто да имам во уста ставено. Совет од мене ти е да мислиш позитивно и се ќе биде во ред......:)
    Честитки уште еднаш, а ако некој има повеќе да ти каже(зашто ние почетници Ч) )ќе го читаме.

2. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Dobredojde i so lesno!!!
    Ovoj kako nisto da ne ti kazal. Ke ima skrininzi ponatamu, ke se vidi se detalno. Ako ti se gadi rano e za vitamini,dovolno e samo folna da pies i ako imas grcevi magnezium. Napravi si i proverka na urina i odi kaj maticniot podetalno da ti objasni se.
    Koja nedela si?

3. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    @letters честитки и уживај во бременоста!:inlove:

@K.e.ll.y нормално е, не се оптоварувај. Телото се прилагодува на нова состојба. Матката се шири, и тоа е.

@S.Snezana извини не ти одговорив за парацетамолот, ама од аспект на лекови/антибиотици не знам што како.. не пијам ништо освен витаминиве и затоа оставив некој покомпетентен да ти одговори;)

@sunshine2015 и мене исто ми кажа др. Може за 2 саати може и по неколку денови. Ситно броиш и ти. :hug: И @ivi1987 со броењава не се оптоварувај, мене ми велеа во 9ти најмалку ќе го осеќаш дека големко бебето и нема место да има. Врска нема тоа, сега баш најмногу го осеќам, по цел ден да не речам си плива човекот;)

Убав ден на сите! :sun: Јас ќе одам прекривки да барам сега, уште Анжи ми остана:D

На zajka1, butterfly*, S.Snezana и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Ne e preporaclivo nikako zs limonot citronot I narandza ja krevaat temperaturata za nekoj stepen plus preporaclivo e samo bistar sok od jabolka toj e dobar za nastinka ama ne I koga imame temperatura

5. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Јас ова првпат од тебе го дознавам.Кога и да имам температура,сите доктори ми викаат многу овошје како портокали,лимони,јаболки да се внесуваат и воопшто течности.Неможе овошје да покачува температура,во никој случај.

На Stasija, Wanna.be.mum, TheSecret и 4 други им се допаѓа ова.
  6. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Cestitki i lesna bremenost,za premama ok no ne mi e jasno zas drugite ti gi prepisal ako e se vo red,ne da te plasam no najdobro odi si kaj tvojot maticen,ke ti kaze dali ima potreba da gi pies i ke ti kaze se sto i kako treba da pravis :hug:

7. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Благодарам девојќи:inlove::inlove::inlove::inlove:. Инаку овие другите биле за матката. Демек две години пробувате па да не дојде до спонтан. И немале несакани ефекти никако. 7 недели ми рече дека сум бремена

На Lorins и butterfly* им се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.104
    Допаѓања:
    110.996
    Сите даваат прогестерон за подршка, подобро со време да го пие отколку да треба по индикации, сосем се безбедни, тоа е всушност исто со Утрогестанот. Дали Добрастон, дали Утрогестан, дали Прогестерон исто е.

Во врска со овошјето, ако немате шеќер па да го внесувате контролирано, ако немате мака друго слободно јадете и пијте колку сакате. Лимон и цитрусите не може да наштетат повеќе од стресот кој деновиве колку и да не сакаме не тангира со ситуацијата во државата, или пак вчера пустинскиот ветер полн со прашина која се лепи на нас. Без претерувње се е добро да се внесува ;)

На Lorins и letters им се допаѓа ова.
  9. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Pravev krvna slika,vo uruna imam ketoni plus,sto znacu toa?
    Zelezoto mi e slabo,pravev i skrien seker i toa e vo red.
    Porucek ke odam da gi zemam rezultatite od urinokultura.

10. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Значи јас секое утвро пијам цеден лимон, цедена помаранџа и цеден цитрон. Тоа е вулкан од Ц витамин и супер ми е за функционирање во остатокот од оденот кога така ќе го почнам.

На Mari* и Lorins им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.104
    Допаѓања:
    110.996
    Баш вулкан и не е, треба количина да испиеш за да биде вулкан ама штета нема. Во секој случај е добро. Ај кај мене на смуди од јагода и банана ;)

12. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    9.507
    Плус лимонот е чист вит ц, за кревање на имунитетот е супер.

На ivi1987 и Wanna.be.mum им се допаѓа ова.
  13. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Da ligamenti se toa ili si se umorila ili bebeto tezi :)

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Magis

Magis Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2015
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    176
    Кетони со два плуса имав јас :) Гинекологот кога ќе ми ги видеше ме прашуваше дали повраќам? Јас имав мачнини и повраќања до 4ти месец, а и сега при крај од одредена храна. Кетоните значат немање доволно течности, обично доколку имаш повраќања сите течности ги вадиш од тебе. Не е ништо страшно, никогаш гинекологот не ми препишувал ништо за позитивните кетони, туку само ми напоменувал многу течности да пијам. За железото примав ампули tothema, но не ги испив ни пола, бидејќи ми се гадеше од нив :) За железото ќе ти препише гинекологот што треба да примаш, и пиј мнооогу течности :)

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  15. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Јас сега бев на интернист. Ме снимаше за бубрези, на левиот бубрег проширени се 3те комори. за Скопје за 10тина дена ке одам. Се растревожив премногу, со левиот има влошување. :(

Сабајле бев кај матичната, ги носев резултатите од брисевите. Се е во ред, сите 4ри бриса се негативни.

16. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638

17. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Normalno deka e Dobro zaradi imunitet ama sovet od Ginikolog mi bese grejpfrut citron I limon nikako ne posebno na temperatura a za vo bremenost da izbegavam ovie raboti bile stetni posebno vo prvite tri meseci od bremenosta.....e sea jas to taka si go znam I go primenuvam

18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Прво честитки!!! Ти посакувам лесна бременост. Колку недели си бремена? Мене матичниот мој не ми кажа ништо слично како тебе што ти кажал твојот. Може е кај мене прерано, јас за срцева реакција треба да одам на 25ти. Инаку мој совет, јади што ти душа сака, не кревај тешко и не се нервирај, се ќе е супер :)

19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Мене мојот матичен не ми даде ни Добрастон, ни Утрогестан, ни Прогестерон . Само фолат со јод и магнезиум. Мислиш треба да примам и јас нешто вакво?

20. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    И мене не ми дадоа од овие лекарства за заштита од спонтан, иако еднаш сум имала спонтан. Не знам шо да речам...Али на своја рака ми е страв да зимам