Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Luge mene ne mi spaga temperaturata bev na lekar mi prepisa antibiotik sabajle koga stanav imav 37 so 4 posle nekolku sati nemav sega pak imam 38 so 2 a se napiv paracetamol so da pravam ima nekoj vakvo iskustvo

2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Мене тоа ме плаши најмногу . Мислам дека баш поради тоа сите препорачуваат многу пешачење од почеток до крај на бременоста (да не се претерува, но секојдневно да се практикува).
    Ме убиваат негативни мисли секој ден од истата причина, што ако не дај боже не испадне се како што треба и сл...

3. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Mene mi dadoa utrogestan, prvo zosto se dve i porizicno e, a vtoro zosto imam mal hematom. Na svoja raka ne zimajte nisto, pa duri ni vitamini

На Smizzy и kikin им се допаѓа ова.
  4. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Не пиј таблети, јас тешко исто лечам настинки и грип, но пробај со прополис за деца без алкохол на шеќер 2-3 пати на ден, морска сол во топла вода натопи и стави на чело и пиј лимон цеден и сл ќе ти помогне.
    Јас пиев амоксиклав и кога дознав дека сум бремена матичната одма ми ги пресече на недолечено и вака се излечив.

5. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    mesenca zabraviv sabajle od utrogestano zaboraviv da stavam stavam utro vecer a sega vecer da stavam nema nikakov problem da ima ?

6. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Mene i ginekologot mi gi dozvoli podobro bilo da se izleci nego ne daj boze mn temperaturata da se kaci i za toa mi e misla samo za temeraturata za dr ke si pomine

На ivi1987, Wanna.be.mum, MADO и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Chekajte sea neshto da se razbereme okolu progesteronot. Progesteron vo bilo kakva forma ne sprechuva spontan. Toj e za podrshka na bremenosta no ako sluchajno neshto ne e ok so plodot dzaba e bilo kakov progesteron. Vo princip go davaat ako imalo prethodno missed, ako se pojavuva sokrvica/krv, ako ima hematom ili bilo kakvi bolki ili pak ako nema nishto ama doktorot e panichar. U sekoj sluchaj ne e nikako ni shteten ni losh, no mene primer mi se sluchi spontan iako piev utrogestan i me shibaa depo.

На ivi1987 и Wanna.be.mum им се допаѓа ова.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760

Најризично за спонтан е во прво тримесечје нели?
    Ете, јас пример наместо да уживам во бременоста, јас со ова се замарам секојдневно... :(

9. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    Нема да има проблем стави си редовно вечер утре пак не завиравај наутро да си ставиш, јас сум за користење на утрогестан таму кај шо има и мал индикатор на ризичност.не се штетни воопшто, иначе јас си одмарам по дома си котистам стар одмор па после ќе отварам породилно. 37ма недела од денес ја почнав, во среда ќе се видиме со докторот кој ќе ме пораѓа па ќе видам што ќе каже,ми работи инстинктот нешто се спрема ќе се раѓа :) а јас не спремна во целост у поглед на материјални работи спремање за бебето и за мене лични работи што ми требаат, а психички мислам дека сум ок ;) убав викенд

На Magis му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    @Lorins @Annath vi blagodaram za informaciite:hug: zakazav skrining vo sreda i istuot den ke odam za priska. Inaku ja otkriv hranata od koja ne mi se losi:D sekoj den krastavicka. Edna ja delam na tri pati:D epten sum ekonomicna! Sto da se pravi? Ne bivase veke. Minatata nedela doturkav do infuzija. Dehidrirav:( vaka krastavica, malku kiselo mleko, leb, eventualno nesto sirenje i toa e. Ke se turka taka. Se nadevam deka za nekoja nedela ke me pustat macninite i ke mozam da jadam i drugo.
    @LadyC nemoj da mislis taka! Ke te karam sega! Ajde odma da pocnes da uzivas! Takvi misli ne ti trebaat:) zamisli deka rizik od se nesto vo zivotot postoi sekogas. Megutoa toa ne smee da te spreci da zivees, neli? Taka i ova. Ovoj period na bebenceto mu treba mir. Pozitivni misli od majkata, a ne da bides nasekirana, dobro? Mene me plasea mnogu grcevite koi gi imav na pocetokot. No, se sredi. Eve go sega, koga lezam na leva strana pak me grci. Ama znam deka bebe raste, matka se siri i toa e toa. Uzivaj i da gi izbrkas uste vednas tie losi misli;)

На zajka1, LadyC и Lorins им се допаѓа ова.
  11. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    I jas.mislev deka ke se zamaram samo do 12 ama ne e taka. Doktorot mi vikase sekogas ima rizik no fintata e da ne se misli na toa. ne mozesh skroz da ne pomislish. toa e fakt. no probaj da ne ti e preokupacija toa zashto stravot e najlosh neprijatel.

На zajka1, LadyC, Narcis789 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. sakambebe

sakambebe Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    934
    Malku e smesno,ama moram da prasam,poradi dolgorocna apstinencija poradi vestackoto,mislam deka doziveav orgazam,treta nedela sum.Mi e strav od kontrakcija na matka,i dali moze vo ovoj stafium na bremenost da se sluci nesto

13. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Pa ne sum bila samo jas so mislite i stravot od spontan. Do 12 sigurno mn ke se zamaram, a posle verojatno ke pocnam da se zamaram so drugo. Sega me fatilo panika deka ne ke mozam da gi iznosam bliznacinjava i gledam deka epten me udrilo na psiha, me butka duri. Offff da ne e covek raat ;(

На LadyC и DigY им се допаѓа ова.
  14. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    Јас на почетокот се замарав сега во второ тромесечие се опуштив малку, ама од вчера повторно сум со стравови. На преглед ми кажаа дека цервиксот ми е скратен, 32мм е. Сакав да прашам дали има некој искуство со скратен цервикс, каква терапија ви дадоа и колку ви бил скратен?

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  15. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Ne ne uzivaj. Ne kontrahira cervixot taka.

16. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Smeam po dva paracetamoli? Vejke se napiv sega misla mi e

17. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Девoјки д димерите ми се 2553 ,не ми се верувa дури си мислам грешкa резултати,имaлo ли некoјa сo вoлку згoлемени димери?

18. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Кoлку ти е температурата?Еднo пo другo ли се нaпи двa?

19. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Pa ne mi spaga 38 so 3 ke spadni do 37 so 4 i posle pak se kacva. Da dva edno po drugo ne pijam pojke me fati strav

20. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Јaс мислам и aкo не си труднa пo еден се пие нa 4,5,6 чaсa зaвиси oд температуратa нo 37,4 јaс имaв мнoгу време a тoгaш дoктoрoт ми кaжa aкo.не е пoвисoкa oд 38 не е пoтребнa терaпијa.Прoбaј прирoднo нешто,туширaј се ,течнoсти мнoгу,кoмпир... a oд штo ти се јaви температуравa ,нaстинкa,крaјници...штo е