Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.112
    Допаѓања:
    111.018
    Ама зошто толку парацетамол? Па 37.4 не е некој тт, во бременоста секако тт е покачена за малку, сега да измерам тт ми е 37.4.Лошо ти беше? Проба со млак туш и масажа со сода и лимон? Расоблечи се, отвори дома да се излуфтира, излези на воздух... Парацетамолот гледај да го пиеш бар на 6 саати, да безбеден е, ама не е бомбонче. Јас цела бременост освен тоа што мора, витамини и атб за еширихијата, друго не сум се напила, дури и тоа ми е многу. За тт освен сода и лимон блага масажа можеш и сенф на табаните, кругови компир... И да најди кај е жариштето, крајници, уринарна инфекција, нешто друго, не маскирај симптоми, со парацетамол тоа правиш уствари а не лечиш ништо.

На zajka1, mimidjon, S.Snezana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Денес ми кажаа на микробиологија дека уринокултурата се наплаќа, им велам како се наплаќа нели е бесплатно за трудници и ова ми е трет пат да имам испитување уринокултура преходно не наплакавте, ми кажа ни стигна известување дека само брисеви се бесплатни друго се наплака. Си извадив пари си платив и фискална имам, а за д-димери не давале приоритетни зошто сестрите ги мрзело да проверат дали има за закажување , со инсистирање испадна дека има место со закажување во мај, па побрзајте кој сака да Си закаже, а се ннаплака ли ова испитување во ск , и кај вас ли почна да наплакаа уринокултура.?

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.112
    Допаѓања:
    111.018
    Денес правев уринокултура, брисеви и инфективен скрининг и не ми наплатија ништо.

4. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Nastinka vospaleno grlo

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.112
    Допаѓања:
    111.018
    За грло лимон цеден и сода бикарбона, три лимона, лажиче сода, нека изврие и прави гаргара. Едно пет пати имам пишано за леков. Мене ме спасува секогаш. Јади овошје, пиј чаеви овошни, гаргара и ќе ти помине.

На mimidjon и S.Snezana им се допаѓа ова.
  6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.081
    Потврдувам за леков.
    Имав јака настинка во првата третина од бременоста, не можев ни да зборувам. Се пробав, во гаргарава од ангелче го најдов лекот.

На zajka1, AngelOfArh и S.Snezana им се допаѓа ова.
  7. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Јaс ке oдaм другaтa неделa,дoсегa не ми нaплaкaле брее се е маркетинг нели се беше бесплатнo a мене и ехoтo.ми.гo нaплaтијa кaј мaтичнaвa незнам кaј вaс кaкп е?

8. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Тoa сo содатa oд мaж.ми ми е лек и нoсoт кoгa ми е зaтнaт шo и дa ми е oн сo тoa ме терa дa жубуркaм нo пoчестo.Анaку прaшaв aкo имaш мнoгу пoдувaни крaјници мене и кoкa кoлa ми пoмaгa ми.ги скaпувa буквaлнo и ги плуксм нaредниoт ден кaкo гнoј и oдмa oтвaрaм oчи.

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.112
    Допаѓања:
    111.018
    Ова ми е лек од хомеопатката, не ми е од памет, три пати на ден и веќе следниот ден сум ко нова. Некогаш и не стигам до 3 пати, порано ми е поарно.

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Ne se igraj so d dimeri, vo vtoro tromesecie se tolerira do 1500, se sto e preku toa treba da se bockas so kleksani. Bese na transfuziologija? Sigurno ti napisale terapija.

11. VACA

VACA Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    325
    има некое меше овде кое се очекува дa се олесни во август ? :)
    јас сум 23та недела до сега супер ,неможам ништо да се пожалам никакви мачнини,тегоби и сл. бејби е супер си расти веке пола килце хихиих
    едвај чекам да почнам нешто да купувам ама да не е рано ?

поздрав до сите идни мамички :*

На NanaMia, Mari*, Stasija и 2 други им се допаѓа ова.
  12. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Мене ехото стандард ми го наплаќаат кај матичната по 500 денари. Ама нема шо да им прајме, да пријавувам сега не знам. Башка кога ми закажа за брисеви ми рече 1000 денари ќе те кошта, а не знам што тоа и плус по 250 ако сакам ти да ми ги носат брисевите. За се пари зимаат

13. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Таа е трето тромесецје не второ, може да ми каажеш горна граница на д-димерите во трето тромесечје.

14. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Мене ми е терминот почеток на август, но јас си рачунам крај на јули да се породам. Второ дете ми е и имам се од првото, ама нормално некое ново боди, комплетче ќе се купи. За првото ова време имав веќе се од поголемите работи купено. Твое си е, ако ти е мерак купувај, а и штом сега убаво се осеќаш најлесно ќе ти биде.
    Инаку и јас сум си супер, без мачнини, тегоби или болки, нека биде така до крај :)

На Lorins и VACA им се допаѓа ова.
  15. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Jas uste na pocetokot 2700,no primam od togas fraksiparin i sega mi se 1000.

16. sakambebe

sakambebe Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    934
    Kade imase eserihija?Jas pred da ostanam bremena imav vo urina,i mnogu mi e strav sega da ne mi se povtori,mu rekov na dr da mi dade nesto na prirodna baza da pijam,preventivno,mi rece deka nema potreba

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.112
    Допаѓања:
    111.018
    Во урина, ја исчистив и во бременист се појави пак. Земи Цистокер од Хелтеид, кај мене помогнаа да исчезнат симптомите, она одвратно пецкање и болки. На билна база се, задолжително со нив и витЦ, јас зимам на Синерџи од 1000ка.

18. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    @S.Snezana a da te izmackaat celo telo so mast i topla rakija,zamotaj se pod kebe,mnogu ne preporacuvaat ama kaj mene uste pri prvoto mackanje osetiv olesnuvanje

@kristince51 vcera pravev urinokultura ne plativ nisto,isto i d dimeri pravam sekoj mesec bez pari i maticnata me gledase na eho a ne plativ nisto.

На mimidjon му/ѝ се допаѓа ова.
  19. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Samo so me namacka mm :)

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    @MADO во кој град си? Сигурно не е Ск штом матичната без пари ехо ти прај....