Јaс не се игрaм @Stasija oни си игрaт сo мене,вo мoјoт убaв грaд немаат реaгенси 4 месеци унaзaд oвoј е 5 ти пс мaтичниoт ми дaде упaт зa aвиценa и крвтa се прaкaше oд тукa нo.нaредниoт ден кaкo преку штo незнам и зaтoa се сoмневaм вo резултатите a aвиценa недaвa терапија.Хемoстaзaтa истo не.ми е кoмплетнa Зoштo незнам кaкoв апарат требалo зa дa се нaпрaвaт испитувaњa зoштo уште примaм aспирин a oни гo немaaт...и сегa ме прaкaaт пaк привaтнo вo хемoлaб зa хемoстaзa и димери плус маркери зa прееклaмпсијa и сетo тoa ке ме фaти 7800 ден плус 3 пати oдење зa Скoпје сo консултација кaј дoктoрoт таму за терaпијa.Дoдекa дa ме oпрaaт јaс ке се пoрoдaм .Сегa чекам oдгoвoр oд ивановски шo ке каже зoштo oвa ми е oд мaтичнaвa предлoг.
Izvini sum te pomesala,ako ti e blisku Sr.blisku drzavna bolnica ima privatna labaratorija i ispituvanjata za d dimeri kostaat 900 denari. Inaku @kristince51 vo treto tromesecje granicata e 1800-1900.
2200 е вo хемoлaб димери и хемoстaзa a вo aвиценa 800 плaтив зa димер нo тие мaркерите се скапи зaтoa ме фaкa мнoгу...некoј испиттувaл ли тaкви мaркери зa прееклaмпсијa???
treba da imas simtomi kako visok pritisok, proteini vo mokraca , nefunkcionlni bubrezi i otoci za da ispitas toa .
Е читaј зa тoa и се чудaм зoштo мене тoa ми гo дaдoa зa висoки д димери дa гo испитaм и збунки сум целaтa
vo vo 12ta nedela mi rekoa deka e skraten 19mm mi dadoa utrogesran i progesteron inekcii dve eve skoro dva meseca primam utrogestan a cervixot po dve nedeli drug doktor mi rece deka mi e ok 35mm sega na poslednava kontrola pred edna nedela rece 42mm e
So lesno !! I jas sum na bolovajne alergija imam i crvena sum na lice od vreme navreme na se sum alergicna.. a bremena sum 7 nedela prikraj.
Имаш право и ќе дадам се да се опуштам колку можам. Денес поминав пред едно бебешко бутиче, видов бенкиче многу слатко и се изнаплакав си викам ќе дојде ли ред и за ова. Ама ќе се оправам поради бебето, навистина сакам да биде се во ред. <3 ти благодарам
Jas imav pokaceni ama ne tolku 15 dena Fraksiperin i se namalija ti ke treba malku podolgo, ne e strasno
Jas se mislam za bubrezite kade da odam da mi stavat cevce? Drzavna ili sistina. Sega internistot mi rece trebalo da se odobri i od ginekolog i za anestezija i sl. Mislam ne e nekoj zafat pa zatoa se mislam za vo drzavna. Nekoj so slicno iskustvo?
Jas sum 6 mesec I didimerite mi se 3974 koa vidov apla me fati mislam deka e mn rano za tolku pokaceni da se inace ti koj meesec si ?
Во Систина прашај Лековски дали ја прави таа операција, нема подобар уролог од него. А ти препорачувам и Ивановски таму да те ѕирне, кога веќе се изнадава на пари за глупости кај тебе во градот оди си овде да бидеш раат. Лековски ја има спасено тетка ми додека работеше во државна.
Фала девојки. И јас сум за во Систина, само сакав да слушнам мислења, дали некој го имал сличното искуство. Диги мила, незнам каква се работи, интернистот не знаеше убаво да објасни. Таа речи и нема потреба да се лечи ова додека не се породам. Јас бев во Систина пред 20тина дена. По нив ова не смее да остане после бременост, ке направиме проблем 7,8ми месец. Мора да се интервенира со време. Сега ке одам повторно на контрола, ке видеме. Вчера слушнав од женичка што го имала мојот проблем, за 4,5 дена била како нова. Највеке се плашам за во државна бидејки сум бремена. Па затоа се одвраќам од таму. Пари се печалат. Ако останам во Македонија, се мислам и за пораѓај каде. Чекам Ангел да се породи во Санте и да пренесе искуство, а и јас од тоа што одам во Систина ке одлучам. Кај нас во Кавадарци воопшто не се стручни, па не би дозволила да ме чепнат тука со милиот проблеми,
И јас се пријавувам, термин 18ти август моментално 23та недела. Инаку за купување си викам не е рано, после ние поголеми и жешко, потешко ќе ни биди...а и како си летна времево... Јас имам некои алишта обезбедено, но уште многу работи ми требаат, малку застој периодов, друго нешто излезе... Да не има некоја список отприлика што се е потребно за бебето? Баш добро би ни дошол