Девојчиња во паника сум. Вчера вечерта видов на привремените малку темножолт накај кафеав исцедок. Многу малку беше ама гледам и сабајлево имав пак 2-3 капки. Му се јавив на матичниот и ми рече да земам Утрогестан по 2 пати на ден и ми вика "ако тргнало по тој пат му нема спас, ама ако е малку ова ќе помогне да се задржи". И ми рече во понеделник на контрола. Е тек сега нема да спијам и плачам сега, не знам дали да чекам до понеделник или да пробам приватно некаде... Ве молам за помош!
Па пред ова примав клексани оод 0,2 15 дена по едно а сеа пошто ми се мн високи ми дадоа клексан од 0,4 за 15 дена по два пати на ден и тие 7.600 ги платив .. матичната вика добро е што на плодот не му штетат пошто во мн случаи плодот имал проблем неможе да се храни увабо
@zeka те пратам со твојов проблем со бубрезите и не знам точно во твојот случај колку е сериозно, но од искуство на мојата мајка ќе ти кажам дека бубрези не се заебанција, вакви состојби може да доведат до затајување на бубрегот што е неповратен процес,бубрег не се регенерира и трајно се оштетува, па од несериозност мајка ми си остана без едниот. Значи твојава ситуација е далеку од оваа, меѓутоа штом еден орган трпи и не работи добро, тоа е знак дека треба да го решиш подитно проблемот. Оди во систина, опрај го бубрегот не ги жали парите е мој совет.
eeeej aj smiri se. ne e toa sveza krv. moze e nekoja cista zaostanata. moze e hematomche. i daj dosta odite kaj nedobri matichni koi od shto ne gi biva od pamet ve vadat. ja i ti u kladba deka se ke e ok sakash?? @zeka ako sakash da te nosam kaj mojot ginekolog? kje dojdam so tebe. inache za urolozi ima eden mn dobar u sistina i eden mn dobar vo remedika. cela Mk gi znae.
Нели ти ги рефундирaaт пaрите,мислaм треба рaспрaшaј се,a штo не штети нa плoдoт клексaнoт или висoките димери?
Oh what a nigit - женички имав , си реков тоа е тоа . Менструални болки едно два саати три , не беа силни но не беа ни слаби ,интервалите не беа според ОПИСОТ ,нели како би изгледале вистинските и си викам седи ,ако е големиот момент ќе си продолжат ако не ќе заспиеш уморна преуморна ,иеве сум сега како зомби не ме боли моментално ама ми е надуван-оптегнат стомакот што мислам папочето ќе летне како голф топче.
Gi refundiraat. Jas prmav vo prethodnata bremenost i mi gi refudiraa parite za 10 dena od koga podnesov baranje. @LadyC pisi sto si napravila, potpolno te razbiram. A znam i deka se e vo red.
Со двата бурега го имам истиот проблем. Не е само со едниот. Разликата е тоа што десниот се подобрил за нијанса од последната контрола. Знам за последиците, свесна сум. Правам се што е во моја моќ прво бебето да е добро, да не му наштетам, после за мене. Тоа ми е најважно. Диги мила, ме замисли за во ремедика искрено, не сум размислувала за таму. Ке те известам. Искрено се нервирам, незнам како да го минимализирам стресот, кој што да каже, невозможно е. Самата потсвест го прави спротивното. Не е лесно.
Skroz izumiv deka e treto heheh mimidjon ne me ubivaj, baby brain. Poglednete go ovoj sajt http://www.perinatology.com/Reference/Reference Ranges/D-Dimer.htm Mada tuka pisuva za vtoro do 1290 mene trojca ginekolozi mi kazaa deka se tolerira do 1500. Inaku na sajt ima mnogu korisni info i za drugi parametri od krvna slika i slicno.
Amniocinteza ili horionbiopsija,iskustva dali imate,i ako ima nekoja koja ima praveno vo sistina da mi ja kaze cenata ako moze
Вчера го рипнав рецептот за болно грло, ама затоа сабајле штом станав го барав. Денес си дадов одмор, нема ништо да правам, сабајле направив палачинки и од мене толку, решив да одморам малце, греота е за човечево во мене, го заборавам. Чајче, ќебенце, филмче, малце играње со малиот и галење на мешето е денес на програма. Имајте убав ден
Да ги рефундираат парите високите дидмери зошто постои ризик од тромбоза ако не се примаат инекциите и томбот да заглави во папочната врвка и не дозволива убаво да се храни бебето колку што сум информирана мислам дека е така ако има некој медицинар може поубаво да ти објасни
Хорионбиопсија мислам дека е 750 евра а амниоцинтезата околу 20.000 ден така ми кажа докторката ако сакам да ги правам но немаше потреба
A kako ti opredeluvaat dali treba ili ne treba,mene dr mi rece deka e pozelno,dali oti sum vestacko ne znam.A za horionbiopsija nekade procitav deka e okolu 13000 denari.Ne znam veke ne sum svesna,ne mozam da uzivam vo bremenosta,se pladam od se zivo.Sega imam bolki vo dolniot del.Se me plasi,malo nepravilno mrdanje trcam da vidam da ne se e slucilo nesto,mozebi e podobro da si napravam amniocinteza za da jas bidam pomirna,ama mi e strav od tie 1%,ah lele,glavata ke mi pukne
леле супер јас сум 15ти август и јас имам некои алистенца што ми ги дадија али сепак ногу нормално ке си купам нови , возбудена сум 100ка хахха едвај чекам ... има тема тука на форумот што е потребно за новороденче од таму си читав јас епа мамичке се следиме тогаш заедно позззззз
бравос што си купуваш ? знам дека за почеток не треба шишиња едно доволно е недајбоже ако нема доволно млеко , цуцли 2-3 е сега малку ке биде моево меѓу сезона август-септември али сепак мислам топло ке е