Mnogu pati i na poveke temi imam pisano za d dimeri,bidejki uste od pocetokot na bremenosta sum zasegnata so toj problem.D dimerite ne se ni ispituvale pred dve tri godini,znaci samo otkako nekoj ke ima spontan abortus pa go prakale na takvo ispituvanje. D dimerite i hemostaza uredni se bitni kako za majkata taka i za bebeto.Obicno prakaat ginekolozite ako se vidat lakuni na postelkata,plodovata voda ne e cista,bebeto nazaduva so rastot znaci ne se hrani dovolno preku papocnata vrvca itn, a za majkata e bitno da se prima terapija za da ne dojde ne daj boze do tromboza. @sakambebe nema vrska dali si bremena po vestacki i priroden pat,ne mi e jasno zosto doktorot te praka na takvi ispituvanja,da ne imas vo familija nekoi naslednio bolesti.Drugo,prvo zdravje treba da napravis priska vo 12-13 nedela,ako e se vo red so rezultatite,amniocinteza ne e potrebna.Ne se potresuvaj moj sovet,ke ima stresovi no so Bozja pomos se ke bide vo red.
Jas sum cela bremenost so clexan nemojte da se panicite nisto strasno ne e gledaj na toa kako da e kraj na svetot taka se odrzuva vo zivot bebceto so pomos na niv se hrani vo sprotivno posledicite se fatalni (na primer ova mene mi e 5ta bremenost a nemam ni edno zivo dete ) taka da mozes samo da si srekna so imas videno na vreme,izvini so ova poslednoto go pisav taka malu zastrasuvacko ama toa e vistina i mislam deka treba da se spodelit so drugite pozz I so lesno
Ај кажете ми ( можда е глупаво шо не знам) ама кога се прават тие д димери и од кои причини? Мислам, морално е или ако се има некој проблем, шо покажуваат тие?
Jas iskreno neznam kako se praat samo znam so pogolema bremenost se poveke se poviseni nemora da znaci kaj sekoj ama kaj nekoj trudnici se pokacuvet vo treto tromesecije pa moret da primet inekcii...jas imav trombociti pokaceni I dimetri vo 5 bremenost od koj vo prvite 4 nemam I znaeno I sekogas se zavrsuvase fatalno,a vo ova 5ta fala mu na gospod I na clexan eve 35+5 sum I se e vo red I normalno se pojaki dozi dobivam zs vo poslednive meseci mn mi bea pokaceni no samo bebceto da mi e Dobro zivo zdravo pa se ke izdrzit covek
Па мене на приската ми излезе high risk па затоа ми објаснуваше докт. Но бидејќи беше видена носна коска и коска на прстот и нухалниот простор беше во ред немаше потреба а чек извини сеа ми текна ова хорионбиопсија беше со испитување на хромозоми х у на тоа мислев дека е 750 евра нз баш поимот како ми го спомна докт беше слично на ова
Pa ne znam,bez priska bez nisto,mi rece deka e potrebno ama jas sama da si odlucam.I sum na dve dali da pravam,ama iskreno bi sakala,stom taka vika dr,sube ke mi bide da ne napravam
Не се секирај кoе и дa е трoмесечие мнoгу се вредностите,ке oдaм другaтa неделa вo скoпје нa лице местo дa ми земaт крв зa испитувaње a не вака се прaкa крвтa кoјзнaе кaкo се прaкa кoгa стигa и дa се рaспрaшaм дoбaр трaнсфузиoлoг дaли знaе некoј пo можност привaтнo штo рaбoти? @MADO се штo кaжa зa д димерите е тaкa нo ете јaс ништо немaв прoблем a ми дaде дoктoрoт зa испитувaњa,шo дa прaaм јaс кaкo и сите штo дoктoрoт рекoл испитaв и се нaдевaм декa е грешкa резултaт.И вчерa мaтичнaтa ме пoгледнa нa ехo рече oк си се бебенцaтa не зaoстaнувaaт ,пoстелкaтa е дoбрa .Нo сегa вaкa дa јa оставам целa ситуација немoжaм 2553 беa димерите ,дoдекa не испитaм се не се oткaжувaм,дoтукa дoгурaвме сегa ми е шубе.И трoмбoцитите се супер цели време.
Kompir mandza , supa i nekolku salatki ! Cheers Btw. Bevme na ctg dosega, terminot se blizi na since mu e ubavo vnatre. Aber nema, si plivka po cel den. Ponedelnik pak sme. Doktorot vika ako ne bide do sreda, ke mu ja mislime Zasega e se ok. Fala Bogu! Go prasav za epiduralna, ne e bas za'. Vie sto mislenje imate?
Девојки како ги осеќате бебињата кај папокот кога мрдаат? Еве јас таму почнав да го осеќам ама многу боли пустото, незнам што ми прави внатре мислам ќе ми го откорне папокот а глеам некако како да почнал да ми се затвара однадвор
@kikin probaj so salatki. ja taka prezivuvav takov period @kelebeim*** uu na zdravje, nie se odlucivme za krem supa od brokuli, pire i junesko za mm. tuku vi kazav deka vcera bebac tolku jako me zarita shto preku maica se vide
Јас почесто чувствувам јака болка кај папокот ама не знам дали ми е од движење на бебето, јас мислев дека е од ширење на стомакот ама којзнае. Инаку вчера добив таков удар во желудникот и толку силно ме заболе што мислев ќе се онесвестам. Бебушкиве големи немирковци се
Хахахааааа....тука сууумммм, цело време ве пратам , ве читам, но помалце пишувам.... Дојде убаво време и удрив на шетање..... Инаку сум добра, но како минува времево се потешко ми е, потешка сум и повеќе ми тежи стомакот и константно еве веќе неколку дена ме боли карлица , а посебно коската доле кај дундата и како да не можам да си ги стеснам нозете...уффффф..... Нормално ли е тоа? Која знае нека пише... Како си ми ти ?
Мислам Ангел кажуваше дека и неа и се случувало и дека секс и помагало ете. една инфо што ја прочитав тука. може ти е депресивна ако си ја подзаборајла ноу офенс. само сакам да те насмеам да не мислиш на дундата
Се е ок, ништо нема нити хематом,ни ранички , ни крварење. Блажевски веќе не ме гледа. Тоа ниеден гинеколог не треба да го каже на пациент поготово на непроверено. Ние сме сега најчувствителни. Се дупнав од плачење без потреба.