Честито ќеркичка, да е здрава и жива, јас дури сега прочитав во породилни приказни. Баш ми е мило што си поминала толку лесно и без поголеми проблеми, камо среќа сите така лесно да си се породиме. Јас и онака си бев стрвна за сладолед а сега во бременоста уште повеќе, нема ден да не пробам сладолед. А и лимонада многу сакам. И покрај проблемите со шеќерот не си ги ускратувам тие задоволства. И сакам најмногу чоколаден сладолед.
Не бил кафеав исцедок, беше некој темно жолт, наводно нормално е и не е за паника. 5+5 сум сега и ми кажаа во Систина дека прво тримесечје треба да се одмара а не да се движи. А јас си шалтав секој ден.
Ништо не е тоа темно жолто. Од лошо искуство еднаш кај мене течеше кафеаво опрема црвено па ептен црвено т.е. нормална крв после. Така да тој докторот не е свесен шо прај муабет. Затоа ќе си одмараме 12 недели, за да си биде се во ред. Уживај си сега, зашто после ќе немаме можности олку да лежиме кога ќе ни дојдат бебушите
Имаш право! П.с. мене од цигари почна да ми се гади како останав бремена. А секогаш викав дека ми се најголемо задоволство. Да не ми се гадеше кој знае како ќе ги намалев/оставев . :/
И мене ми се гади и од кафе и од цигари, ама некои денови ме фаќа ќеф, па тогаш си правам пола кафенце и една цигара. Така да ми доаѓа по една на два\три дена.
I mene do gas mi e taa Palma, ama sladoledot blage veze nema so toj vo Aerodrom. Jas planirav da se zakrenam do tamu, ama radi protestive si sednav vo Martini na sladoled. Pak ne e toj toj,ama me zadovoli. I waffla da ne zaboravime
@AngelOfArh тука сум срцка,ама имав фрка голема.Ноќеска и денес мочково мој не ми мрдна ниеднаш па бев два пати во болница на цтг и ехо и се си е добро па од попладнево пак почна најнормално да си мрда и клоца и така,животот ми се скрати мислам.Битно сега е ок па ми рекоа да следам движења и ако пак се повтори да одам во било кое време па ако не ја бива царски ќе ме породат. И тоа е,исцрпена сум веќе,одвај чекам да се породам и да се смирам психички. Ај имајте добра ноќ,јас денес не сум добро друштво
Ах мила и јас денес малце го изморив, го размрдав, чистев и само пазам арен ли е, мрдка ли, мада мртка, се јавува одвреме навреме. Јас битно сум спремна. Идам да кркнам магнезиум и во хоризонтала
Mamici a dali e tocno deka pred da se porodis bebusot treba da se smirit vo stomakot I dali moralno e da e taka???jas eve denes vlegov vo 9ti a to uste salta prajt vo stomakot (edvaj cekam da se porodam)
Кај мене пред недела дена збеснуваше, сега е помирен. Другаркиве викаат ден пред породување ритале ќе излегле од стомак, нема правила.