Акo не ти ствaрa стрес немoрaш,јaс истo така бев пo еднa нa ден чистo шo викаш oд нaвикa сaбaјле сo.кaфе a и.пoлеснo ми беше зa вц,нo вo.23 тата недела дoктoрoт ми рече се пoзнaвa нa пoстелкaтa a понатаму и мoже дa пречи вo рaзвoјoт тaкa дa aкo мoжеш ниту еднa и избегнувaј прoстoрии сo чaд.Ти гo кажувaм oвa oд дoбрa нaмерa ете мене така ми рекoa a не aкo сaкaш пуши сaкaш не.Зoштo дa ги гушaм уште не дoбрo рaзвиени.
Pak kje recham -sekoj doktor si ima svoja teorija i nachin na vodenje bremenost. Jas gi ostaviv zashto JAS taka smetav e podobro. Ne zaradi doktorot shto mi rekol ako sakash pushi ako sakash ne.
Епа одлично, ќе одиме заедно на сладолед во Палма ќе се дружиме по пат. Само јас уште немам мешко, ќе ме дружите?
I jas sum prvo tromesecje, haha 9 nedela, ama mene mesko mi ripna malku. Za sladoled obavezno, ja i po hamburgeri trcam
добро утро ,убав ден денес , вчера купив конзерва скуша со сос ама незнам смеем деа јадем или не вие што мислите.
E forumki ova za cigarite me bendisa kaj vas zs ste iskreni na site forums citav zato I mn se osudvet izmegu sebe ovde prv pat da vidam vaka nesto ....pa aj uspat da pisam I jas palam od 3-5 cigarcinja mada so nekogas I poike mi se palit ama normalno moram taka radi bebceto....PS ponekogas mi idat I da gi izedam cigarite neznam zs taka izglea od hormonite a za gadenje od niv voopsto ne hahahaha
A jas si pusam po nekolku dnevno so po eden mg katran,nemozam da gi ostavam,ne mozam mi bara organizmot,a Ivanovski znam deka ke rece nikako cigari
Jadi so ti bara dusata mene taka mi rece doktorot svasta ima po netot ne jagodi ne pasteti ne ova ne ona a jas se ubiv od toa so ne treba da se jadit I obavezno po litar kola pa eve ne zivi zdravi
Jas zeni samo jadam i pak gladna sum. Moze zasto jadam na sekoj saat po malku, radi gadenjevo i eve dva dena ne povrakam. Vo vrska so cigarite, vo bremenost do 5 moze i vo doenje isto taka. Cigarite go namaluvaat mlekoto, a vo nego nikotinot i katranot odat vo tragovi. A za vo bremenost ne sum informirana, mislam samo deka ja zamatuvaat plodovata voda. Sepak, jas se trudam da gi otkazam skros kako vo prvata bremenost, se nadevam ke uspeam, no stresot na majkata e daleku posteten za bebeto, otkolku edna cigara dnevno. Sepak sekoj odlucuva za sebe. I da @Mari* i jas ja pocituvam iskrenosta na clenkite na forumot, zatoa i sum tuka i ke bidam i na sekoja ke se potrudam da i pomognam kolku mozam, kako sto mene feminkite sekogas mi pomagaat. Ah kolku sum znaci sentimentalna
Koga si aktiven vo nekoj forum to znaci deka treba da se custvuvas sloboden da kazes so sakas iskreno na drug forum vidov nesto taka I to bese strasno mi bese strav da se aktiviram tamu si pomisliv ako iskomentiram deka sum pusac ke me ubijat a ovde e mnogu porazlicno I mnogu mi e Milo zaradi toa jas ziveam nadvor od Makedonija I sum sama I neiskusna pa mn mi znaci razgovorot ovde I sovetite normalno od preostanatite ....e sea mi e maka ko ke slusnam limonada tost I taka nekoi raboti koj ovde gi nema a za koi umiram da jadam no taakvi ti se trudnicite
vchera tema sladoled denes tema cigari eleni moze ke ti pomogne mojov nachin na ostavanje. i mene teshko mi ideshe ama zemav onie stajl slims rozevi (sho mislish ne ti e zapalena od sho e slaba) sepak imaat baegi ponizok katran i pri sekoja cigara go zamisluvav bebush kako se gushi i mu smeta. i taka n vtor dim ja gasev. potoa primetiv deka e navika. mesto toa si grickav shto stignam. si.vikav nekoe kilce poveke nego li da go gusham. i mi uspea. znachi ne ti sudam ne ti vikam ostaj gi nit e moe toa nit iam pravo na toa. samo spodeluvam kaj mene kako se odvivashe inache shto kje ruchneme denes???
Denov preubav. Mamita na gosti mi e, eve palacinki jadam. mlmlml Odmarame zs ni se blizi golemiot den Ama pusto na Tv nisto nema, samo vrtam so dajlinskovo, nemame be programi Se bezveza, zamislete sekoja nedela za trudnici da imase emisija, onaka soveti/iskustva. Nisto ej!! A, sakav da prasam- vie so se porodivte pa i ostanatite, site na doktorot mu zedovte po nesto vo znak na blagodarnost? A na sestrite? Sto / kako spodelete da spremam i toa. Valjda jas nema da im davam, tuku moite. Moze e nekoj protiv ova, moze sum smesna ama ako, sakam mislenje da znam sto da pravam.
Јас па ќе ве критикувам за цигарите, тоа за мене е себичност, за свој ќеф го труете бебето и го доведувате во ризик за многу работи. Ама ваше право, ко што е ваше детето. Така со една феминка во Подршка одамна се закошкав, вика се сум пробала, се правам и нејќе, а во друга тема секој втор муабет и се цигарчето и кафенцето, да не коментирам сеа, не се ни сеќавам која беше само се сеќавам на муабетот. Пак ќе спомнам не ми земајте за зло, ваше право Од толку муабет за сладолед сега ќе си направам еден, од лешник, со карамелизирани лешничиња и со чоколатце низ него. Па ќе ви се фалам во соодветната тема. Туку кај мене данокот на вчерашниот ден денес го зема синко, бутка ли бутка, па и протече некој секрет сабајле и кога се избришав имаше низ него кремаво, изгледа се топи мукозниот чеп. Читав дека неретко тој не излегува со сукрвица туку се топи како најнормален исцедок. Со главчето го лсеќам ко бургииче бутка доле. Ај денес да издржи татко му да го спреми извештајот оти има дедлајн, утре нека му ја мисли. Одам во кујна па после ќе го пеглам прасенцето, алиштенцата што ги исправ вчера се готови Ете ќе заборавев за подароци, не планирам да купувам ништо, евентуално на докторката цвеќе и некоја бомбоњера, некое винце, реда ради, па и не е да кажеш дека беспари ќе ме породи, ќе си добијат дебело за тоа што ќе ме породат. Што знам мене ми е сулудо да купувам поклони кога веќе плаќам за породувањето. И да не платам, не ми е во ред тоа, нивна обврска е тоа, платени се за тоа, мала чест со благо, цвеќе, вино, ко благодарност за односот да, ама поклони големи не.
Значи има и овде такви еден куп што осудуваат а дома си палат. Ја не знам шо е страшно па скриваш а аконе си пушач уопште неми прај муабет. Финтата е да не пушиме како што сме пушеле и секој зџа себе си знае
Hahaha kaj nas doktorite se .......niv samo so malu poike $$$ I super e se jas sum momentalno vo Germanija I ovde nesmejs da pomislis na nesto takvo taka da jas imam edno gajle pomalce....a za cigarcinjata vo pravo si @AngelOfArh ne deka nemoze eve jas za mene licno kazvam nesakam da gi otkazam neznam zos (valjda zs mi e poubavo da duvnam po nekoe)