nema vrska, jas od dete bev so slab hemoglobin (a jadev meso do 14 gd) i ako ti se veruva u bremenost uspea da mi se kachi edvaj od 120 na 130. ne e da rechesh da se praam ne jadam toa i so sila u bremenost da izveduvam, mislam i veke imam spomnato ednash, netolerantna sum na meso. kako vnesuvam taka isfrlam i teshko odi toj proces. probuvam so misirkini virshli chat pat...nekad pileshki prsti ama grchevi posle...mislish boksovi vo stomak mi mavaat. zatoa nautro gledam doruchekot da mi e proteinski i nemam gajle. bebac e napreden fala bogu. povekje jogurt sirenje i kje bide ))
I jas site toa gi ubeduvam, ama ne meso moralo. A jas meso ne podnesuvam ic, samo virsli i eventualno minimalna kolicina telesko ili virsli. Jas ni salama ni kulen ni cajna ne jadam. Ama sega vo bremenosta pa i jajce ne mozam da jadam. I neznam pa samo jogurt, sirenje ovosje i zelencuk dali ke im se dovolno na dve bebinja. Ufffff
ako dobro pamtam ti si rana bremenost. sosema e normalno na.pochetok da ti e taka bidejki teloto seushte naviknuva na hormonite. jas do 13 ovoshje i zelenchuk samo jadev. ne se sekiraj. kje si dojde vo normala. samoto telo kje si pobara. a bebushite se ushte mali za bilo shto da ti pobaraat. P.S. ovoshje i zelenchuk ama na sabajle chetvrt mavav so sirenje obavezno
Не сум ни јас некој месо јадач, и тоа што јадам е нај нездравото, виршли, кобасици, салами. А во бременоста, после 17ч ако изедам и најмало парченце на месо, знам дека цела вечер во болки ќе ја поминам и затоа не ни јадам. (А исто ми имаа кажано храна која не ти одговара кога си бремена, немој ни после додека доиш да ја јадеш бидејќи може грчеви на бебето да му создава). Е откако сум трудна (последниве 18 месеци) зачестив со риба, филети, со ориз, ем брз ручек, ем здраво, ем вкусно А се останато надокнадувам со витамини.
alal da ti e za ribata. me ubiva mirisot abe ne mozam do kujna da sr doblizam ako se praj riba ne pa da ja jadam.
Не поднесувам ни ја мирис на свежа риба, ама такви филети, поховани, рибји стапчиња и сл. такви си јадам, оние што само ги отвараш, ставаш во пекара и за 20 мин ги јадеш (мрзлива домаќинка)
ee jas ednash jadev takvi ama vtoriot pat mm zaeba rab zema losos stapcinja. e od togash amin smrdlivi se lososot da znaesh.
Ne e bitno kolicinski kolku se vnesuva nego da e kvalitetno I jas meso nemozam da jadam ama zato sve sto e najstetno I najnepreporaclivo a voedno I kaloricno jas si jadam (to mi bara organizmot)od meso I preterano ovosje mi se gadi taka da izbegavam mn zdrava hrana eto malku obratna Sam ama to ti e sekoj razlicna bremenost
Да го караш мт, за казна сладолед да те части Инаку покрај месото, не поднесувам никакви прженици, мирис од фритеза штом осетев одма ми се гадеше и затоа се што се пржи печев, а за помфрит мм мораше да купи од тие фритезите без масло што печат/пржат. И да и мене ми се јаде тост убав таков полн со компири, ама нема
hahaha. Mari jas 27 god se hranev zdravo. pomfrit ednash godishno. chips isto taka junk food nikad. a sega??? edino voche/povrche shto mi e zdravo @only44you bbez tebe nigde ne odam jadam od plastika. patam. @Smizzy pod kazna vecher bez alternativen metod za stimulacija kje si legne neka pati!!! jadi srcka sho mozesh. toa shto si saka bebe kje si zeme
Јас сум месојадач. Во бременост не јадам од штетното, туку чисто црвено месо бирам, јунешки и телешки мускул и супи од коски претежно. Риба исто така често. Хемоглобинот ми падна на долна граница, значи џабе
Елени сигурно зависи и oд oргaнизмoт,јaс дo 4 ти.месец супер бев сo хемoглoбинoт и пилешкo јaдев пoвеке пaк пo препoрaкa oд дoктoрoт нo ете пoсле тoa ми пaднa хемoглoбинoт и дoктoрoт рече месo секoј ден пa нaoгaм телешкo и тoa си прaaм секoј ден нo ете пaк ми е 106 хемoглoбинoт и пoкрaј тoa a пред дa јaдaм тoлку ми.беше 94 хехе и шo ефект имa .Јaс искрено сум пи сaлaтaтa мене и ручек мoже дa ми биде и мнoгу пaти ми билa шoпскa сaлaтa.Прoверувaм еднaш у месец нo сепaк мислам декa се двечки и кaј мене пa си се хрaнaт и ми трoшaт oд резервите.Вaкa aкo.oстaне е супер нo сепaк мислам се е дo oргaнизмoт.
Како сте мешиња? Кој малер сум јас, не ми се верува. Со душа чекав да дојде недела, да го однесам син ми кај мајка ми и јас да одморам малку. Каков одмор??? Нема одмор!!! Се исцедив од повраќање, глава не можам да кренам. Ужаааас.. а таман си реков мачниниве се помалку ги имам. Мораше ли баш денеска? Морав да се пожалам! Ми се плаче!
Јас па не сум вегетаријанец, ама исто како да сум....ич месо не јадам. Не ми бара душата. А и пред да сум трудна исто не јадев многу. Поише сум по млечните производи сирење, кашкавал, а и по гравче оривче....Али тоа е, ако му фали на бебуш месо вегетаријанец ќе биде