Незнам да ти кажам,вчера два пати ме враќаа на ЦТГ па после второто ми рекоа пак да пратам движења и ако не се подобри ситуација дека ќе ме породат со царски.Инаку и ехото и цтг-то ми рече докторот дека се супер ама дека морам да пратам движења,минимум 6 пати во текот на денот да го осетам да мрда.Среќа од вчера попладне е веќе подобро и се смирив.Многу ми е стресно,ептен се загрижив пошто јас ич не го осетив цела ноќ и цело наредно сабајле па се до попладнето.Докторот ми рече ако пак се случи одма да одам па царски не ми бега,па ќе видиме како ќе биде. Инаку денес сме супер,мрдаме,се превртуваме,си прошетавме на кафенце па до парк,денов беше петка за шеткање.И конечно од утре ќе си го отворм породилното,неможам веќе на работа да одам,мислам дека е доста.Ќе си седам дома со ќерче и ќе си чекам да дојде денот
offf. i mojot mi spomna.obichen shekjer. za pochetok. kje go prasham jovanovski koga kje odam na kontrola pa kako kje kaze taka. inache ima nekoj shto ispituval ama ne na klinika??
Јас со првото испитував во Адриалаб и супер поминав.Дур чекав тие два саати се изначитав во чекална списанија и чуда и одма летна времето,башка нема ич гужви,на раат ќе си отседиш.Негоо,кажувајте мешиња лек за кашлица.Знали преку ден не кашлам ама навечер,цела ноќ и насабајле неможам да се смирам од кашлање.Ме исцрпи веќе,ме болат и градите од толку што кашлам
Mene mojata doktorka mi rece deka e vo red i sosem dovolno da ispitam sekjer onoj sto se izpituva za 3 meseci unazad HbA1C.... Se konsultirala so specijalist internist na koj sto mu e subspecijalizacija dijabet i on kazal deka koga bil sega na posledniot kongres za ovaa oblast po novite svetski soznanija dojdeno bilo do zaklucok deka za trudnicite e dovolno da go napravat toj seker znaci za 3 meseci unazad, umesto da pijat od taa blagata voda i site da se natkrevaat i povrkjaat, so eden zbor kazano da se macat.... Taka da, jas go napraviv samo toj za 3 meseci unazad sto se ispituva i ok bese....
Leleeeee Iviiiiiiii ja te mislam porodena , a ona bara lek za kaslica Zemi napravi mleko so puter i goren sekjer, sigurno poubavo ke ti dojde mila
aha, pa moze i ova Onli shto vika, kje mu spomnam na doktorot, a kaj e adrialab @ivi1987 i sho cena e?
toa e mnogu polesno. kje mu go prenesam muabetov i kje vidime. ako reche cela procedura onda i jas vo adrialab.
Kaj Gorgi Dimitrov gimnazijata (Kaj Alumina mu doaga). Mislam bez pari e so upat od maticniot. Taka e vo Avicena znam (gote dolu isti se). Vo Adrialab znam samo za urinokultura 350 mi zedoa.
Бесплатно е во адриалаб со упат за трудници скриен шекер, а за просекот за три месеца не знам како иде таму јас правев на друго место и не платив ништо. Инаку имаш адриалаб и во к.вода.
Ај баш сега ќе си направам срцка.Ехее ја ко шо сум тргнала со мешево горе високо,уште долго ќе ве дружам Кај Ѓорѓи Димитров школото,позади Гуц му доаѓа или кај Државна болница знам ми кажувале дека има а со упат сега мислам дека е бесплатно,а јас пред скоро 4 години платив околу 400 денари негде.
aha, fala drushki mnogu, kje iskopam jas upat od matichniot samo da vidam shto kje predlozi jovanovski. shto reche toa pravam. fala vi
Леле исто и кај мене,од вчера попладне си мртка,ама не мн како удари повеќе како тегнење изгледа веќе нема место,мене малку ми е намалена плодовата вода,па докторот рече изгледа нема да го дочекаме терминот,7 мај,вика барем до 38 да истераме,ќе видам утре што ќе каже,а денес и јас на кафенце,до парк со внуката се шетавме,а од утре здравје и породилно да отворам,доста е веќе на работа.Во мн работи се погодивме
Да,да,ајде доста ни е работа веќе,мачно е 8 саати.Кај мене проблем е што со првото сум царски и несмеат да ми стават провокација,докторот вика така може да ми се распрска матката и затоа голема е веројатноста да одам на царски пак.А веќе големи се бебињата и повеќе се тегнат него што имаат простор да удираат ко до пред некое време.Ајде како и да е,само со лесно да поминеме и живи и здрави и бебињата и ние
Zenicki zdravisimo, malku ne snema, so mazenceto vo rodniot grad si uzivavme, milini samo so sega sama ostanav ama toa e. Nie veke vlegovme vo 18 nedela, stomace si imame. Po malku sw podreduvame doma, po malku za svadba pa gore dolu I vencanica izbrav. Edvaj cekam da pomine uste malku vreme I da pocnam da kupuvam za bebusot, nekako uste mi e rano I taka. Ve pozdravuvam site