Epa mila, blisku si bila epten, se blizi vremenceto , pa teloto se priprema...Vidi napij se magnezium direct ako imas i polezi malce, sigurno ke se smiri meseto
Lezam od sinoka mi se ne se jaki kako menstrualni ama konstantno si traat ne prekinuvet I lezam na leva strana I pijam voda poike ama nisto
Мешиња осеќате ли некој притисок околу папокот, мене како да не затега да ме прчи дури и кога се мачкам со крема осеќам исто, иначе сум 37 недела и таму има по некоја мала кратка бела стриичка од нив да не е тоа чувство? Имаче мешето уште ми е горе не ми е спуштено а бебка е наместена убаво уште од 32 недела. Овие 3.4 дрна ножињата и се нагоре па само ме тепа пред тоа и беа на лево синоќа не ме остави да спијам нешто е многу активна. Во среда ќе видиме што ќе ни каже чичко гинеколог. Убава недела
Еритроцити во урина, малку леукоцити во урина, зголемени бели крвни клетки (нормално до 9, кај мене 14.4), намалени црвени крвни клетки, под нормала хематокрит, под нормала хемоглобин, NEU и MONO покачени, триглицериди покачени 2, 8 а нормално до 2, а холестерол во нормала, коагулационен статус 29 а нормален до 20. @AngelOfArh хелп ми, ти имаш стручно лице дома Леле јас помош и барам а а она веќе била во соба можеби веќе се радува
Angel e otidena na porogjaj A holesterol i trigliceridi vo bremenost ne se ispituvaat, zosto sekako ke bidat pokaceni...
Сменетa пх пoдлoгa зa бaктерии, земи вaгинaлети oд типoт нa вaгисaн, линекс лејди и стaвaј дa се oпрaви.
Pa sto znam, ne sum doktor , no veke ti si vlegla vo 9-ti i sekako deka toa i se ocekuva koga i da e od 36-ta gestaciska nedela, pa natamu.... So srekja
Ja citav @AngelOfArh za to deka nemala mn bolki I samo nagon za povrakanje e istoto go imam I jas nemam nekoi bolki voopsto bas se blagi I nagon za povrakanje I potenje us toa ama ke pocekam jas za na doktor moze I da pominit da ne panicam
@AngelOfArh ме претрка ајде со лесно нека е па чекаме убави вести. @Mariangel како си ти, како е малиот? Јас деновиве го користам времето максимално, болките менструални престанаа, сега само доле како притосок ама тоа изгледа од што одам многу. Ќе си почекам за бебулето јас изгледа Ве гушкам сите
Dobar e, eve go nanka. Se dumkame se gushkame kakame i taka Ushte ne sme pochnale so cicanje ama doktorite mi vikaat da pochekame da bide dovolno silen, bidejki i toa e vezhba za srcenceto. Bitno stabilen e i ke bide dobar se nadevam.. A jas tolku go sakam chuvstvoto da si majka shto razmisluvam koga da si rodam ushte edno Zdravje samo, najvazhno da se upravi prvo ova bebule, dve godini ke moram da pochekam poradi pogolemite obvrski okolu nego.. A bash bi sakala i porano da ve druzham vo temava, kako e Gospod nikoj ne e Gushki do site, galnete meshinjata po ednash od tetka Mariangel
Слoбoднo. Тoa е млечнa киселинa и лaктoбaцили дoбри бaктерии кoи се нaмaлувaaт кoгa се згoлемувa пх. Некoлку пaти дo сегa ги имaм стaвaнo. Акo ти е сепaк шубе прaшaј гинекoлoг