@AngelOfArh со срека , што побрзо да се гушкаш со синчето,леле дојде времето и ти не напушташ, да даде господ сите да си го дочекаме денот кога ке си гушкаме здрави бебиња што долго ги чекавме и мазевме преку стомачето.
Вaгисaн мaлце се пoскaпи oд линекс лејди, нo пoлесни зa aпликaцијa и немaaт непријaтен миризлив исцедoк кo линексoт
Ако имаш среќа после првото тромесечие, но тоа е индивидуално...Јас па не памтам до кога ми се лошеше мене...гледаш тоа одма се заборава А стомак и сега знај да ме заболи...
Zeni preeska osetiv kako da me bocka nesto gore vo stomakot vo linija na papokot. Traese nekolku sekundi, ne bese silno, ama jas na vakvo nesto ne se sekavam od prvata bremenost. Desetta nedela sum, normalno li e?
@only44you и јас ги користам вагисанот по потреба години наназад, при прв симптом на пецкање и миризба одма трошам едно паковање, канестен не ставам пример за кандида, овие враќаат нормална пх и мене ми се супер. Поскапи но со ефект
Не зимај срцка ништо на своја рака,ако ти е ептен шубе консултирај се со гинекологот,најдобронамерен совет мој.Инаку нормално е доле да си или посува или па ептен влажна,таква е комшиката у бременост.Ако немаш чешање,постојано пецкање,чуден миризлив исцедок нема место за грижи.А ако ти помина тоа од прееска тоа е зошто доле си била сува а апчето си го ставила па затоа те печело.Ич немој да се секираш
Denes si bevme na kontrolicka, se vidovme, ubav na majka mnogu e podvizeb nikako ne stoi celo vreme si mrdka, I ni pokaza celo race pa izbrojavme pet prstinja, go vidov srce ubavo, ne mozam da vi opisam kakvi cuvstva budi vo mene koga go gledam, pa I sto ima da vi opisuvam si znaete site. Vo globala dobri sme. Za tri nwdeli od prilika odime na vtor skrining!
Здраво на сите Во февруари правев инвитро, успешно, сега сум 10 недела. Од вчера почнаа некои бодежи во долниот дел, како грчеви во матката, одвреме навреме, без крварење. Дали некои од вас имал слично искуство. Дали можеби се шири матката? Поздрав
Najprvo cestitki, ti posakuvam lesna bremenost. Za bodezite I grcevite, dolu nisko gi imav I jaa vo toj leriod nisto strasno normalno e ke pomine. Ako se mn jaki odi na ginekolog. Toa se siri matkata, raste, treba da se napravi mesto za bebenceto. Odmaraj, ne se forsiraj mn, mn ovosje, zelencuk I ke bide se vo red.
Фала ти, страв ми е пошто имам два спонтани претходно во осма недела. Ме теши тоа што немам крварење, па ќе видам како ќе биде, ако се интензивира ќе одам на доктор.
Lele zal mi e za spontanite... razbiram I zosto tolku se plasis, makar so I najmala neobicna situacija kaj nas predizvikuva stres I strav. Ako sakas za da si mirna pojdi si na ginekolog, ke te vidi ke porazgovaras I ke si znaes. Pozdrav.
Се изнервирав денеска максимално. Неможам повеке со нашиот кадар во медицината. Јас чекам Диги да ми пренесе некои информации што ме интересираат за ремедика во врска со нејзиниот гинеколог. Ќе одам во ремедика. Да завршам се, си одам кај маж ми. Подобро ќе ми биде милион пати.