Пап тест не сум правела за време на бременост, ниту со првото, ниту сега. Направив пред да забременам. Првите брисеви се прават во 12-13 недела, не порано. Крвна слика и урина ќе си правиш секој месец. Се надевам ти кажал дека треба фолна да пиеш. Толку на првиот преглед.
jas brisrvite gi pravev vo 8+ ama i da gi pravish sega ako treba terapija pak kje chekash 12ta. ne brzaj kje bide. pij folna multivit za bremeni i odmaraj.
Мамички заборавив да ве прашам кога бев на контрола во саботата се беше во ред нели, но докторката ми рече уште ембрионот не се гледал, само зачетоците и да не сум се секирала зашто знаел и покасно да се појави. Некоја слично искуство?
Mesinja denes bolno pominav na rab,prv pat i to samo na levata str mn me bolese od gradniot kos pa se do pod cipa i nogata mi se ukoci,se javiv na gin mi rece mokraca da proveram i so rezultatite kaj nea mislela deka e bubregot no se bese vo red,rece deka seto toa bilo normalno bidejki bebeto se dvizelo,ne me vide na exo bidejki pred edna nedela me gledase i mi dade magnezium 400mg da pijam,vajda e ok samo sube mi e sto ne me vide na exo
Ako si 4nedeli bremena moe mislenje bi trebalo da se vidi vrekicka no zeboraviv kako se vika,barem kaj mene taka bese
Mamici sega idam od na bolnicarkite cerviksot e skraten I mi rekoa ne si otvorena ama pocnuva meko nesto bilo ne razbiram mn Dobro zs sum vo Germanija moze li nekoj da mi opise sto e to mi rekoa ovie denovi ke se porodam a sum 36tocno
Fala vi devojki Panicar neviden sum.namesto da uzivam jas si ja baram beljata.inaku pijam premama i dabroston
не е тоа страшно значи полека телото се подгготвува за порагај значи чепот не е паднат ама за некоја недела или дена ке паднне, па полека ке се отвараш и со бебенце во раце не е страшно тоа може ке трае со недели можеби дена ама плодот е доволно голем и развиен зошто се грижиш ,ти ако си 36 веке си ја започнала 37 недела и тоа не се смета за недела за предвремено породени бебиња , се си тече нормално само торбичката да ти е спремна.
Mene duri vo sedma nedela mi videle sakus, taka sto strpi se i ke vidis se sto treba vo paket so srcence.
e dobro de bitno si ja proshla 35. sestra mi 37 se porodi malata dobi ocena 9. cervix mek znachi top kje se otvorish uzivaj.
Добро, значи нема место за паника. Знам дека замарам малку ама пусто мерак ми е и сакам да е се во ред. Тенкју <3
normalno e i da ti e strav. ama kje vidish za 3 nedli kolkavo kje bide. jas koga go vidov vo 8ma beshe ushte malo krugche i za 1 nedela op glava race noze i mrda 11 pol vekje znaev. opushti se maaalce barem. se e normalno.
Dobro utro zencinja Denot moze da zapocne,veke sum na rabota, kasnav edno stapce so vegeta, sega pocnuvam so rabota, ama mora utrinskoto kafe da se ispie, ako ne me napadnat macninite moze i ke go uzivam Imajte najubav den
Добро утро и од мене, и јас од работа Абе мене кафе душава многу не ми бара во последно, еве неколку дена терам без утринско кафе (што не сум можела да замислам), ама ете не можам.
mene denot mi pochna so isprakjanje kucheto na lekar. cela nokj oko ne sklopiv. kje treba rtg da mu se pravi neshto zagoltal a pusto odi dodrzi go po toa trevite. nalet.