Dobro utro devojki kako ste ova utro?Jas malku dosadna so isto prasanje no pak da prasam ,dali nekoja od vas denovive gi pravela prvite brisevi vo drzavna?ne sum od Sk mi kaza doktorot deka nemalo reagensi ni vo drzavna vo sk?
Сакам да постам една недела , од петок па до наредна сабота што мислите ке си пиам прегнанзон и нема да има недостаток на нешто.
Dobro utro I od mene, od sabajle na bolnica, krv mi zemaa, pa ke vidime kakvi ke bidat rezuldatite. Nekako od sabajle gadenje imam uuff bljak.
И јас си го почувствував бебушчето како мрдка при крајот на 16 недела чувството беше,(еј чук чук и јас сум тука) прекрасно е иако сеуште слабо се чувствува утре сме на контрола,ке се видиме после скоро месецсигурно веќе многу сме пораснале
Ufff strasno....posle nekoe vreme pak me proverija I me ostavija da si odam doma so 1cm otvorena a imam I krvarenje od pregledite normalno e toa I ustvari ima pocnato to ili????mene nis ne mi e jasno
1см не е страшно, можеш така да тераш до крај, уште цел месец. Мало крварење од прегледот е исто нормално, а може уште 2-3 дена да имаш бледа крв на тоалетната. Ако ти пукне водењакот или почнат болки тогаш ќе знаеш дека сигурно почнал процесот
Бремени жени не треба да постат! Не е страшно ако овие велигденски пости ги прескокнете. Вештачките витамини не се во ниту еден случај замена за храна. Немојте да го испостувате организмот, барем не сега.
Isto vazi i za zenite sto dojat. Jogurtot treba da vi bide sekojdnevna namirnica i vo bremenost i vo doenje.
lezam eden cas ,no ne mi se rastopuva ,mi ispaga skoro poveke od pola,samo taa navecer sto ja stavam taa cela se topi
Девојки а зашто не си земете апчиња? Нели ви е позгодно? Или има разлика? Јас кога ми препишаа си одбрав апчиња поради тоа што не ми е угодно да ставам вагинално.
При орална употреба утрогестанот имаат доста контраиндикации, јас ги ставав вагинално. Мислам дека на кој начин ќе се користат одредува лекар.
Question: Дали ви се случил жолт вагинален исцедок, ама стварно жолтеникав, сега си приметив на секјдневната влошка и не мириса, без мирис е али е жолт/жолт. Што може да е, дали е страшно? Ви свучи страшно ? Да правам плакнења со камилица а?
Ако можете избегнете утрогестанот да го примате орално. Од лично искуство 10 дена не бев способна за ништо од нив, вртоглавици, гадење, малаксаност, неможев да одам, како пијана бев, јазикот ми се плеткаше. Едвај чекав да ги прекинам. А морав орално да ги примам бидејќи имав пообилно крварење.
Ok za ova a krvta mi e temno crvena popratena ko so dzigercinja taka malce ama gi ima ne e voopsto bleda ohhhh ova e mozebi od strav se ama iskreno neznam kako da mislam