Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    Мамичка денес еотен вредна и исполнета се осеќа :) си појадив си исчистив дома со нови средства ми мириса на пролет :) си испазарив нешто за дома и еден шопинг за бебка си направив неочекувано и непланирано.задоволна и полна со енергија сум дај боже да потрае...

На Lorins, zajka1, kelebeim*** и 11 други им се допаѓа ова.
  2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Не е страшно ништо јас ради него завршив на контрола во Систина во саботата (зашто ме испаничија).
    Откако пијам Добрастон и него го снема.

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Па не знам, мене не ми рекоа ништо специфично. Прашај си , немој на своја рака.

4. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    utrogestanot bata 2 saati lezenje. oralnata upotreba mene ne mi pravese problemi ovoj pat dodeka prviot pat mi pravese.
    zoltenikav sluz/sekret e normalen dokolku nema miris.

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Ти колку што паметам имаше кафеав/црвен исцедок, за да примаш добрастон,. Моево е значи жолто, нема врска со кафеаво ниту со засирена крв...И да @DigY нема никаков мирис...:)

На DigY, Mari* и LadyC им се допаѓа ова.
  6. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Темно жолт, накај светло кафеав ептен светол ми беше, немав крв никаква фала богу. И кај мене немаше мирис.
    Значи не се секирај, чим еве и другите ти кажуваат :)

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    E so 1cm ko da si otvorena mozes I cel mesec da teras ??????????? Pa koj da ceka tolku nis ne mi e jasno cela zbuneta sum

8. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    zolto duri nakaj svetlo zeleno :D uzivaj normalno e :))
    inache za pogore shto spomnaa razlika dali ima megju dabroston i utrogestan, da ima. ko shto ki reche doktorot razlichen sostav se.

9. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Ако не се смени бојата на крвта (накај кафеаво) или јачината на крварењето до утре, појди си на контрола, иако јас мислам дека е од прегледот и ќе престане.
    Знам дека си збунета, но 1см не е ништо и не е знак дека набрзо ќе се породиш.

10. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Еве како беше со мене, се породив 38+2, но уште негде во 34/35 недела докторот рече омекнато грло, пола прст отворена, супер е тоа ќе сум се отварала без големи болки. 36 недела отворена еден прст, па прст и пол и се така и во 38+1 јас на стандардна контрола си одам без никакви знаци за породување, тој ме гледа и вика оди во болница, раѓаш. Значи некои жени до последно не се отвараат и после за неколку часа раѓаат, други може и месец дена пред термин да почнат. Тоа нека не те загрижува, а за крвта нормално е да се појави после преглед, но доколку те загрижува и мислиш дека е обилно крварењето појди си пак кај докторот.

На Lorins му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Organizmot ti absorbira kolju mu e potrebno, potocno matkata, taka da ne grizi se ako ispadne poveke. Jas ki pijam, posto mi kazale samo preventivno da gi zemam ic ne gi stavam dole, a i ne mi se losi od niv.

На julia87 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Epa fala vi mn mene mi objasnuvet site ama jas izglea sakam to so pobrzo da zavrsit pa mi se cinit mn cekanje :D normalno edvaj cekam da si go vidam bebceto I da utre posekako imam kontrola pa ke vidat kako ojt seto toa a za krvta ne mi e namaleno a ne e ni obilno krvarenje samo sto mi e popratena so tie dzigercinja.....iskreno se plasam za bebceto ova mi e 5ta bremenost I se panicam za sitnici se plasam mnogu fala za sovetite mn mi znacit @Smizzy @Kitten

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    @Mari* можеби и утре на контрола кога ќе одиш да те задржат, никогаш не се знае, спреми си ја торвата во секој случај и со лесно :) се ближи твојот најубав момент:inlove:

На zajka1, Mari* и Kitten им се допаѓа ова.
  14. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Тие "џигерчиња" е подзасирена крв, што значи дека ќе престане крварењето. Штом си утре на контрола биди си спокојна, се ќе биде во ред :)

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  15. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    286
    14+ 2 sum cekam da gi napravam brisevite pa potoa da prasam dali da gi primam uste ili ne.

16. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Sega bev vo wc se mockav I mi padna edno parce golemo kolku Eden prst jas neznam sega lele

17. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    i jas ic ne gi sakam mene rano mi e .. mene mi rece doktorkava do 3 meseci

18. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Cepot e toa. Ne se plasi. Ke te fatat bolki denes, utre najkasno. Kaj mene taka bese.

На zajka1 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  19. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    9.512
    Јас си пијам утрогестан од почеток веќе како бонбончиња ми станаа, не ми прават никаков проблем. Вагинално ми е страв да се брцкам доле. Матичната ја прашав исто дејство имаат дали ги пиеш или вагинално ги ставаш.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Денес трагајќи по друго налетав на рецепти и примена на кокосовото масло. Пишува дека зајакнува имунолошки систем, штити од бактерии и сл.
    Сакам почнам да го употребувам на скалп за сува кожа е добар и да пијам по неколку лажички на ден, мислите дека нешто може да штети?
    Истотака се препорачува за бременици против стрии и за новороденчиња против црвенило и корупчиња на главче или препони.
    Што мислите вие?

На Wanna.be.mum му/ѝ се допаѓа ова.