Мамичка денес еотен вредна и исполнета се осеќа си појадив си исчистив дома со нови средства ми мириса на пролет си испазарив нешто за дома и еден шопинг за бебка си направив неочекувано и непланирано.задоволна и полна со енергија сум дај боже да потрае...
Не е страшно ништо јас ради него завршив на контрола во Систина во саботата (зашто ме испаничија). Откако пијам Добрастон и него го снема.
utrogestanot bata 2 saati lezenje. oralnata upotreba mene ne mi pravese problemi ovoj pat dodeka prviot pat mi pravese. zoltenikav sluz/sekret e normalen dokolku nema miris.
Ти колку што паметам имаше кафеав/црвен исцедок, за да примаш добрастон,. Моево е значи жолто, нема врска со кафеаво ниту со засирена крв...И да @DigY нема никаков мирис...
Темно жолт, накај светло кафеав ептен светол ми беше, немав крв никаква фала богу. И кај мене немаше мирис. Значи не се секирај, чим еве и другите ти кажуваат
E so 1cm ko da si otvorena mozes I cel mesec da teras ??????????? Pa koj da ceka tolku nis ne mi e jasno cela zbuneta sum
zolto duri nakaj svetlo zeleno uzivaj normalno e ) inache za pogore shto spomnaa razlika dali ima megju dabroston i utrogestan, da ima. ko shto ki reche doktorot razlichen sostav se.
Ако не се смени бојата на крвта (накај кафеаво) или јачината на крварењето до утре, појди си на контрола, иако јас мислам дека е од прегледот и ќе престане. Знам дека си збунета, но 1см не е ништо и не е знак дека набрзо ќе се породиш.
Еве како беше со мене, се породив 38+2, но уште негде во 34/35 недела докторот рече омекнато грло, пола прст отворена, супер е тоа ќе сум се отварала без големи болки. 36 недела отворена еден прст, па прст и пол и се така и во 38+1 јас на стандардна контрола си одам без никакви знаци за породување, тој ме гледа и вика оди во болница, раѓаш. Значи некои жени до последно не се отвараат и после за неколку часа раѓаат, други може и месец дена пред термин да почнат. Тоа нека не те загрижува, а за крвта нормално е да се појави после преглед, но доколку те загрижува и мислиш дека е обилно крварењето појди си пак кај докторот.
Organizmot ti absorbira kolju mu e potrebno, potocno matkata, taka da ne grizi se ako ispadne poveke. Jas ki pijam, posto mi kazale samo preventivno da gi zemam ic ne gi stavam dole, a i ne mi se losi od niv.
Epa fala vi mn mene mi objasnuvet site ama jas izglea sakam to so pobrzo da zavrsit pa mi se cinit mn cekanje normalno edvaj cekam da si go vidam bebceto I da utre posekako imam kontrola pa ke vidat kako ojt seto toa a za krvta ne mi e namaleno a ne e ni obilno krvarenje samo sto mi e popratena so tie dzigercinja.....iskreno se plasam za bebceto ova mi e 5ta bremenost I se panicam za sitnici se plasam mnogu fala za sovetite mn mi znacit @Smizzy @Kitten
@Mari* можеби и утре на контрола кога ќе одиш да те задржат, никогаш не се знае, спреми си ја торвата во секој случај и со лесно се ближи твојот најубав момент
Тие "џигерчиња" е подзасирена крв, што значи дека ќе престане крварењето. Штом си утре на контрола биди си спокојна, се ќе биде во ред
Јас си пијам утрогестан од почеток веќе како бонбончиња ми станаа, не ми прават никаков проблем. Вагинално ми е страв да се брцкам доле. Матичната ја прашав исто дејство имаат дали ги пиеш или вагинално ги ставаш.
Денес трагајќи по друго налетав на рецепти и примена на кокосовото масло. Пишува дека зајакнува имунолошки систем, штити од бактерии и сл. Сакам почнам да го употребувам на скалп за сува кожа е добар и да пијам по неколку лажички на ден, мислите дека нешто може да штети? Истотака се препорачува за бременици против стрии и за новороденчиња против црвенило и корупчиња на главче или препони. Што мислите вие?