Utre ke treba da mi zemaat brisevi ,a gi primam utrogestan vaginalno navecer i nasabajle da ja preskoknam taa sabajle ili i taa navecer?
@Saraa jas prvite tri meseci piev femibion 1, cetvrti femibion 2.od petti mesec mi rekoa pre mama duo na pocetokot tolku mnogu ja osekav omegata vkusot na riba vo ustata bese grozen i jas povrakav posle nekoe vreme gi naviknav i eve me 35 nedela seuste gi pijam.Probaj otkako ke gi ispies napij se i magnezium direkt 300mg.Jas probav i od magnezium 375 mg no toj do den denes ne mozam da go podnesam gaden mi e
Јас имав такви болки како бодежи од самиот почеток само на десна страна после тоа малку време ми беа само на лева страна, па ги немаше неколку недели и сега пак од време на време ми се појавуваат некогаш. Не знам да ти одговорам дали е нормално ама јас ги препишувам на ширење на матката...
На братучетка моја и кажав дека сакам да ја скратам косата и ми вика немој јас не се шишав во бременоста го кратиш растот на бебето. Мене тоа ми звучи многу глупаво и сметам дека е само суеверие, не знам за другите ама мене воопшто ми нема смисла,...
epa i jas od takvi gluposti mi e strav.. neznam sto da pravam.. a dolga mi e i sakam malku od malku da ja osvezham :/ ne ja farbam ama mi e ostetena
Јас кај и да е ќе ја скратам и мојата е оштетена не можам да ја чувам ваква, а ти сама одлучи си како мислиш така..
ke vidam ako ja skratis pred mene da mi pisi sto ke se desi da znam svadba se blizi a mene dolga mi e ostetena mi e kaj ke odam vakva .. : / i bliska svadba mi e ..
Боже зашто да не смееш да се шишаш? Ајде да не се фарбаш, шатираш, третмани некои ок, ќе разберам хемикалии се, ама да не се шишаш Ако е така тогаш не смееш ни бричење/депилација, бидејќи и така кратиш некои влакна, или кога е измислено суеверието жените запуштени со влакна и бркови шетале.
Koj e mor toj? Ako e stvarno zgoden , obavezno da si go bacila od mene Prasuvam , zosto me interesira dali go prasa za toa za sekerot so ti kazuvav... Me interesira dali e toj zapoznat so toa sto ti kazuvav ili da si pravam i jas ona so pienje blaga voda sto e .....
taka vela nekoj demek necini ... abe ne deka veruvam ama neznam .. :/ kizne kako da se reci strizejneto ne e nekoja hemikalija :/
Супер ти е во граници на нормала не е тоа паднат шеќер а браво за железото. Со убаво да си поминеш во ремедика и јас сум таму,покрај матичната што ни е само за крвни слики и за брисеви мислам за упати де
Има негде низ форумов една тема за труднички суеверија, па ако почнеш да применуваш се што ќе слушнеш, видиш, прочиташ, бременоста треба пекол да ти се претвори. Дај уживај си, средувај се, шминкај се, шишај се (на моја одговорност јас ти гарантирам дека од тоа нема ништо лошо да му биде на бебето, само уште поубава мама ќе има), шетај, јади, уживај во овие 9 месеци. После зависи од бебето, ама може тогаш стварно да немаш време за ништо од ова.
@kelebeim*** I @LadyC Devojki eve vi cela tema za pridobivkite od kokosovoto maslo. Ako imate nekoe prasanje povelete, tuka sum kako prezadovolen korisnik hihih