@zajka1 taka I gi pijam so magnezium samo od 250 pijam jas. Koj znae od sto e kako e, se adevam ke gi naviknam I jas ili pa ne.
Луѓе, знам дека има секакви суеверија ама бидете озбилни Бременоста не ви е период за такви работи, уживајте и шишајте се
@zeka железoтo некaкo мнoгу висoкo, дa не не е тoчен резултaтoт? Инaку вo бременoст е пoдoбрo дa е пoвисoкo, aмa 30.5 некaкo ми е мнoгу, дури и зa серумскo железo, a кoјa е гoрнa грaницa? И мене шеќерoт ми беше 3.7, ме искaрaa декa не сум јaделa, декa требa пoчестo пo мaлку. Јaс јaдaм тaкa, меѓутoa, пред дa прaвaм кс не јaдaм бaрем 12 чaсa, пa зaтoa изгледa е тoлку низoк шеќерoт. Инaку дoлнa грaницa е 4.1, не е убaвo висoк шеќер, aмa и низoк не бивa. @Saraa aкo ти се лoши oд мултивитaмините, не ги пиј или смени ги сo други. И мене не ми гoдеa, пa веќе не пијaм. Сегa имaм мaчнини, пoвременo, aмa не пoврaќaм. Мoжеби не ти гoдaт тие, пoбaрaј други штo пoлеснo ќе ги пoднесувaш.
Nisto soncinja mi rekoa deka toa bilo od pregledite I sea neznam so da mislam me sotreja ako veruvate
А зошто да не чини???Јас од коса до врат се ошишав со машинка 2-ка па после тоа на фризер уште еднаш бев да ја скратам и плус се фарбам цела бременост па ништо не му фали на бебето,еве сум кај и да е во секој момент може ќе се породам.Не слушај бабини деветини и глупости за шишање,фарбање,депилација,однесувај се и прави си се најнормално.
Abe kaj I da si sonce mora da te vidat vaginalno a ovde zs sum 37ma kako bebeto ako doslo ke bilo predvreme pa vo specijalni kliniki I samo pregledi ludi se skroz
Haha go vidov i jas.More poarno nekoj postar da ne se ustrucavam, oti ne mozam znaci na stolicana ko ke se kacam, pogore pogore dojdi, toj so liceto tuka mi e Ne znam so profesija ke bese Tuku jas 40ta stasav. Aber nemame ni bolki ni kontrakcii. Sega tinex pazarev, go puknav mm kutruot da pojdime sladoled kutija da kupime. Pa ko mu vlegov sega mhmh