Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. eva11

eva11 Популарен член

чекај малку појасни ни
    бебето стално си заостанува за една недела или си беше ок со неделите само на оваа контрола е за една недела помало?????
    инаку причини за заостанување на бебето има повеке
    инаку мојата мома стално беше за 2 недели поназад од што треба ама јас наместо на 14 ден сум останата на 23 ден од циклусот

2. gladiola

gladiola Истакнат член

Eva Se bese ok od pocetok nemashe zaostanuvajne sega na scriningot 4d mi kazaa i denes maticniot potvrdi deka bebeto za Edna nedela zaostanuva à od shto neznam me utepa Psihata cel den od shto Moze da bide

3. Katalea

Katalea Истакнат член

Ајде немој да се секираш, така и бебето осека.. Опушти се и гледај што повеке да уживаш во бременоста, на тој начин ке си помогнеш и себе а и на сонцето во тебе.. Се случува, позната е оваа ситуација и сигурно доколку има нешто сериозно ке ти кажат и докторите. Знам дека е тешко, но пробај да се олабавиш малку ке видиш дека се ке си дојде на свое место. :* :*

4. eva11

eva11 Популарен член

ако ептен ти е шубе разговарај со гинекологот нека поровери проток на крв во папочна врвца али мислам дека ке се среди на наредна контола инаку кај мене заостануваше 2 недели ама од сам старт оти касно беше зачнато незнам пак ке речам нека се провери како се храни бебето и д-димери

5. Forko

Forko Истакнат член

Aбе будалче не се секирај и ти како мене изгледа некоја паничарка си :)
    и мене ми беше се во ред додека е мало првите недели они па многу знаат.и после ми вика 1 недела е помала ама се си е во ред.и така беше неколку прегледи и после тоа оооп испадна 1 недела поголема :)
    ама се си влече јас тогаш нервози стресови за свадба спремање и нормално.кога се си заврши бебушка се собрала од невестинска маса и поголемка :lol:
    и јас се плашам дали ќе е здраво право ментално добро ама тоа е така кај секоја трудница.верувај дека се си гледаат дали му се развива.и само едно знам дека како дедо боже никој.така да нема од што да се плашиш мисли си само на убави работи кога ќе се спремаш со прготовки,па когаке излезе сеткања и други позитивни и убави моменти.и дека твоето бебе е биде здраво право и најубаво.позз и без нервирања зашто и јас сум иста додека не ја видам нема да се смирам ама барем се трудам да мислам позитивно и дека некој горе не чува :inlove:

Katalea and loki.c9 like this.
  6. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Абе мајка ,нема што да се грижиш .. па и тоа докторите знаат да кренат паника кај мајките тоа чудо !
    Може една недела те водат повеќе ... што е во повеќето случаеви да се плус - минус во неделите
    Ајде не му ја мисли толку , уживај во бременоста ... ;) Остани си смирена , и бебето во мешето осеќа кога мама е вознемирена :)

7. Forko

Forko Истакнат член

ви се случува навечер да снемувате воздух?

loki.c9 likes this.
  8. Mama25

Mama25 Популарен член

gladiola ne se sekiraj,ubavo ti rekle drugite mamicki,doktoriite nekogas znaat bez potreba da ne uplasat,se ke bide vo red ke vidis!
    Forko draga istototo i jas go osekam veke podolgo vreme,se macam so zaspivanje,dedeka ne se izvrtam edno 5,6 pati dodeka najdam adekvatna pozicija,op doslo 3 sabajle. Jas posnav da si pijam caj od matocina (ama toj sto e od bilna,ne filter) i sega pred spienje si pijam i se osekam malku podobro! Osekam kako me regulira celosno,ajde ke izdrzime uste malce krajot e sekogas najnapnat,pozdrav do site mesenca i izvinete na latinicata od mobilen vi pisuvam!

9. Forko

Forko Истакнат член

тој чај од маточина ме запна и мајка ми да пијам ама јас кога се заинатив како магаре дека не смеам..смеам да пијам?

10. gladiola

gladiola Истакнат член

Dobar denn mamicki prvo Falla vi mnogu za sovetite i shto bevte so mene vo ovie teshki momenti Ve gushkam site. Denes malce podobro sum ne mislam tolku. Pozdravcinja za site :hai:

11. macence4

macence4 Истакнат член

Здраво буциња :D Како сте денеска? Јас да ви се пофалам денеска бев на контрола.Убаво поминав освен што имам клаено 4кг овој месец се друго е во ред :lol: Значи досега вкупно 14кг .Бебето е одлично тежи 2200.Се надевам дека нема уште многу да се здебелам до крајот :rofl: а и да се здебелам иде лето па ке слабееме хехехх :*

12. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Здраво и од мене мешиња! Ме немаше некое време, се селевме со мм па таму немаме нет, затоа :)
    Ама еве сум јас во старата дома па да ве поздравам =)

Ние сме добри, малиов лудува секој ден повеќе и повеќе.

Во неделата бевме во Зоолошка па во парк, и насекаде околу мене само гледам големи мешиња :D
    Незнам до сега дали не сум ги приметувала или нагло има раст на популацијата :)

Имам уште две недели до следниот преглед, и си ги уживкам максимално =)

Поздрав од мене и од моево бандитче! :hai:

SimonaTino, pepita82, Forko and 2 others like this.
  13. Mama25

Mama25 Популарен член

Forko смееш да пиеш но умерено и убаво ти викала мајка ти :) Можеш да го мешаш со камилица на пример една кафена лажичка маточина со една кафена лажичка камилица попарено со 0.5 литра вода навечер пред спиење.А можеш и чист ако не ти смета вкусот кој е секако пријатен ама зависи нели од чоек до човек.Јас го пијам чист без шеќер со малку лимон внатре и те како ме освежува.Пробај нема да згрешиш!

Forko likes this.
  14. Forko

Forko Истакнат член

фала срц :* сега си домче се гледа по кирилицата :lol:

Mama25 likes this.
  15. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Леле крајот ми се гледа,бебешките алишта само ги преместувам никако да ги исперам и испеглам...Зошто незнам,утре сум на контрола да видам што ќе каже матичнава дали да ги спремам сега или има време :)
    Синојка имав болки во половината а денес одам како расчепена ме боли долу кај (ду :swear: ндата :!: )
    Се отварам како конзерва утре и така брис ќе ми зема страв ми е да не каже некој сантим :?:

ana.tinkerbell and pepita82 like this.
  16. bela-imela

bela-imela Истакнат член

Ах леле си се видовме денес со боксерот на мама и тато 8) . Па едни тупаници што имаше направено, да се пукнеш од смеење :D . Иначе супер се развиваме, 921 грам, за два дена сме понапред :rofl: а јас пустата од 3 кг и 300 гр, не сум мрднала, сестра Розе ми вика абе кај ти е стомакот детеее,се во бебушот иде... е сеа јас почнав повеќе киселини да имам овие 2 дена, и почесто икам :lol: Серклажот супер си држи, па можеме и повеќе да си се опуштиме со мм :$ :* :inlove:

macence4, pepita82 and SimonaTino like this.
  17. pepita82

pepita82 Истакнат член

:D :D Симона како јас да пишувам, секој ден фрлам око на бебшките алишта (две вреки се ) дали да почнам да ги перам и пеглам или си викам ајде ако терам до крај да не ми фатат прашина од друга страна дали ке можам со мешов при крај да ги средувам ,а доле и јас чувствувам како да сум отворена :( и јас се плашам утре да не ми кажат некој сантим леле :worried:

macence4 and SimonaTino like this.
  18. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Девојки а да ве прашам тие што веќе ова ви е втора бременост, дали во ГАК бараат мајчина книшка? Јас ја прашав матичната она ми вика нема потреба као за вика ептен ако ти бараат ке напишеме и сеа не ми е пак јасно дали треба или не треба?
    Инаку вчера си правев списоче за работи што му се потребни на бебулето, од креветче до количка па баш си читав тука на форумов околу тие работи, ми изгледаат као да нема крај :D ме интересира и за спавачите што ги давале во ГАК дали треба плус ние да си носиме од дома? Слушнав дека имало во стружанка некој баш за таа намена? Последниве денови сум цела прашалници ми се чини дека ништо не знам доволно :geek:

19. Forko

Forko Истакнат член

Aаа фуфки а? :) а мене ми викавте не се пласи не е страшно :) :*

anule88, pepita82, SimonaTino and 4 others like this.
  20. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

немај гајле сигурно не си отворена, јас исто така мислев ама докторот ми рече ако се отвори жена тогаш ке мора да прокрвари, сигурно бебето те стиска. поздрав :*

pepita82 and SimonaTino like this.