Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Asiana

Asiana Истакнат член

Девојки дали имате искуство со бодежи од внатрешната страна на вагиналниот отвор? Имав и порано но сега некако како поинтензивни да се. Не знам дали е такво чувството кога бебето клоца на бешика или е нешто друго во прашање... :sweat::sweat: Осеќам ќе си имам мака додека влезам во деветти со моиве стравови, колку си бев опуштена претходно сега се со стравови сум :worried:

2. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Da, imav i jas. Vo 9ti pointenzivni se. Vo dvizenje poveke gi sekjavav. Ne e strasno, ne se plasi.

Asiana likes this.
  3. Adina

Adina Популарен член

4. DigY

DigY Популарен член

aa ja ich ne go zalam ne mu se ustruchavam. ama mn mu veruvam bre. duri da se chudish tolku mn u muz da veruvam jas :D

kelebeim*** likes this.
  5. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

А за кого зборите ако не е тајна :D пробувам да најдам ама неможам.

6. DigY

DigY Популарен член

Jovanovski Remedika :D

sunshine2015 likes this.
  7. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Super e, jas go imam organsko od zegin, mackam stomak i gradi, mozes i vo blagicko da go stavis imas tuka tema so recepti ;)

LadyC likes this.
  8. Abeja

Abeja Популарен член

Што сте запнале со чичкото Јовановски од Ремедика? Мислам, човекот си е во ред, стручен, фин, објаснува ама сеа симпатии, па згоден бил, ваков онаков. Не ми се виде така мене а и јас едвај се сконцетрирав да го слушам, бев многу исплашена од тогашната ситуација.
    Уште малку ми остана до мојот втор скрининг, не можам да истрпам до тогаш. А планирам еднаш на приватно да го правам па во мај и на ГАК.
    Мене железото ми е 20, се надевам во ред е.

Mari* likes this.
  9. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Ligamenti se toa moze i nastinka znaci se dodeka ne se kako grcevi moze da e bilo sto, znak za vo wc i sl. Ke naucis da si gi raspoznavas ;) mene mi se javuvaa taka ostri koga ke se umorev ili pred da mockam :))

10. zeka

zeka Популарен член

@Annath , gorna granica 26 za zelezoto. Ne e mnogu pokaceno, malku. Mene mi e nekako pa mnogu visoko.

Za blago jas mnogu retko jadam. Na 2,3 nedeli.
    Bas den pred da mi zemat krv izedov 2 slatki,boza, sladoled sto ne se slucilo so godini mislam.

Mnogu me boli zabot. Deneska go plomboravme. Predhno 3 pati mu stavase doktorkata lekce. Rece deka e izlecen i spremen za plombiranje, me boli premnogu. Se mislam da ja izvadam plombata, ne se izdrzuva.

11. kikin

kikin Популарен член

Абе зарем со ова се замарате...??? Ако сакаш шишај се, ако веруваш во вакви глупости -'не се шишај, не знам како можеме ние да ти помогниме...Јас до сега се шишав еднаш, а во наредниве меесеци сигирно уште пет пати ќе се шишам. За фарбање не се фарбам, хемикалии се тоа, ама со шишањево ме изнасмеавте.

12. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Devojki ctgto, samo merenje na kontrakcii na matkata bez merenje na srce ima li nekoe golemo zracenje kako ehoto na primer

13. VACA

VACA Популарен член

Девојки,имам големмм јадеж доле и цела ми е воспалена ,црвено :( што да правам? Се одмивам со чај од камилица веќе 4дена и тогаш за тогаш се смирува ... Не дај боже би му штетело на бебето? Да се мачкам со канестен?

14. bella24

bella24 Истакнат член

Женки а во 37ма недела полна вагинално ли прегледуваат,прсти нешто ммм? Што да очекувам утре сум на преглед???

15. Magis

Magis Истакнат член

Да, прегледуваат вагинално и мене премн. ме болеше прегледот. Но, сум слушала дека секој различно поминува, зависи колку е груб/нежен докторот и зависи толеранцијата на болка, затоа што секој има различна толеранција на болка. Мене на Гак во петокот ме проверуваа и Господ го видов од болка, а нареден ден во саботата бев во Систина кај Димчев и ништо не осетив. Освен вагинален преглед, те проверуваат и на ехо и цтг ти прават. Мислам ние сме ептен блиску со термини, мене краен термин ми е 14ти мај :) Со лесно утре и сподели како си поминала :)

zajka1 likes this.
  16. alisijad

alisijad Популарен член

Кaндидa ти е. Мoжеш кaнестен јa се мaчкaв вo бременoстa, нo ќе требa и вaгинaлети дa стaвaш зa тoa кaкви дa земеш кoнсултирaј се сo гинекoлoгoт. Гинoдaктaрин, кaнестен , нистaтин, пoлигинaкс, сите се зa кaндидa и дoзвoлени вo бременoст.

VACA and only44you like this.
  17. Asiana

Asiana Истакнат член

Јас се плашам да не се знак на отворање, а мене ми е многу рано 24+3 сум..

18. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

meskovci kako ste ? jas eve rano budna nemozam da spijam do kasno meskoto me maci....inace sum 35 nedela edvaj cekam da se olesnam ali pusti straf so da vi kazam

Magis, Mari*, S.Snezana and 2 others like this.
  19. zajka1

zajka1 Истакнат член

Мила и јас ја терам 35 недела и како се ближи времето се поввеќе и повеќе ме страв.Моментално гледам на youtube снимки од пораѓај и се ежам.Али како за сите така и за нас ваљда не сме толку слабодушни.Само Господ да е со нас и да не чува

Magis, Mari*, S.Snezana and 1 other person like this.
  20. bella24

bella24 Истакнат член

Офф лелер @zajka1 i @DEBELUSKA ич не спиев некои мислачки некои породувања некои обврски некои купувања. Ваму кичма боли едвај чекав барем седум да дојде да станам само 2 саати спиев, цела испотена топло ни беше. Сега на тераса на ветерче еве седам па ќе одам на преглед. Нз како ќе биде некој предосеќај да не е :? Еве не знам...

Mari* likes this.