Leleee ne gledaj be, zosto? Sekoj razlicno, ne si sravaj vo glava nisto. Vo red e da znaes sto te ceka, ama podobro citaj otkolku da gledas. Jas ne bi mozela-ke go mislam cel den. @bella24 dosega me nemaat gledano so raka na pregled, a 40ta sum. Zavisi od dr. Mojot mi rece na nekolku pati, no sam se predomisli. Vika aj da ne pocnuvame proces, oti sekoe brckanje pa i ne e bas dobredojdeno! Dobro utro meshinja. Dali veterot ve razbudi okoku 1:30? Mislev zgradite ke se otkornat..cunami li bese, tornado li bese ne znam vazno se isplasiv malce
bas taka so bozja pomos.....ali podobro ne gledaj nisto.....i jas pocnav edno verme da gledaam ama se otkazav....pojke fantaziras i pogolem straf ke imas ako gledas...... vaka ostaj go seto na denot koga ke dojde......kaj tebe ke idi mm so tebe na porajgaj?
level blazesiti stop ne te cepkaat mene na sekoj termin vnatre cepka uf grozno e.....i ic ne mi se odi na termin mi idi na zivci sto mora do kraj samo da cepka te so raka te so ona drugono pojma nemam kako se vika uzas
level ova prvpat go slusam deka nesmejs da se strizis.....abe bog da suva od babi zabi......jas tri pati doseia sum istrizena...nokti nonstop lakirani....za farbanje ne se farbam oti i normalno ne se farbam......ma pravi si tebe kako sto ti cini pozza i so lesno
i mene taka mi bese.......toa e se prosiruvas....karlicata ti se siri....rasti bebuskoto.....barem mene taka mi bese
Не ми се виде така баш, доста муабет му посветивте А и се збунив, си викам да не па јас не го видов туку само го слушав Луѓе почнувам да мислам дека имам труднички ринитис, може два три месеци затнат ми е носот и си кивам плус. Да не е некоја алергија, како се справувате, што користите? Јас само еден спреј марисол што користам и за ништо не го бива.
zdravo feminki, moze sovet? jas prv pat otkako doznav deka sum bremena maticnata me pregleda na vaginalno eho za da vidi srceva reakcija ( togas imav 6 nedeli), posle za prvo eho bev vo cair ( imav 10 nedeli) i za vtoroto eho pak bev vo cair ( 14 nedeli). zavcera i vcera imav bolki na dolniot del i nonstop mi se mocase. Na 16 maj ( posledniot den od 22 nedela) imam zakazano screening. sega se dvoumam dali da odam ovie denovi na eho pregled kaj maticnata da vidi zosto me bolese stomakot ili ne? Zborot mi, da ne e mnogu pregledi zaedno so screeningot i ova so maticnata?a sega samo sto vlegov vo 19 nedela.
Бев вчера и уште ништо ново.Ако не биде до вторник пак на редовна контрола па тогаш пак ехо и цтг и вагинален преглед па да одлучиме што ќе се прави.Ама ми се спушти стомакот некако многу и вчера многу ме притискаше бебето доле ниско,изгледа се спрема.До вчера бев супер,денес сум ко да ме тепал некој,се ме боли Ти како си? П.С.Ќе си правам сега палачинки,пошо сладолед со грлово несмеам да помислам да јадам а така си ме настрвила ти
Јас сум 38+4 и до сега сеуште сум немала вагинален преглед.Тек во вторник ко ќе бидам 39+3 ако до тогаш не се породам првпат ќе ме гледаат вагинално.Ама зависи кај ќе одиш,јас одам во Чаир и таму таква е процедурата.
@ivi1987 a zbornavte za carski so Dr??? jas sum arma. dane brojim dur se vidime so maliot ama ne propushta den da ne me ritne onaka kvalitetno imam periodov nekoi stresovi u familija pa probuvam nekako da balansiram. teshko ide iskreno. inache palachinka e pojaka stvar od sladoled da ne meshame babi i zabi @Abeja nie i 5 strani za sladoled zborevme, znachi sladoledot e poubav od doktorot shala na strana od shto mn mi e posveten zatoa mi e ubav. veruj mi
Jas do vcera planirav da se poragjam kaj nas vo drzavna no slusajki sekakvi mislenje i toa deka ima samo eden doktor vo bolnica pa ako ti se pogodi ok ako ne ne daj boze nesto da se iskomplicira.Zatoa sakam da odam vo Sk na poradjaj.Do kraj na nedelata sum na pregled kaj maticniot pa vo konsultacii so nego ke vidime sto ke odlucime
Докторот вика кај мене секогаш има опција за царски без никаков проблем само работата е да пробаме природно за да не се мачам ко првиот пат.Ама ако до вторник не ја биде ќе му речам да ме сецне зошо после фаќаат празници,он нема да биде во Скопје и ќе треба било кој да ме породи а тоа ми е искрено ризик голем. Ти пробај колку можеш да избегаваш стресови.Гали мешето,уживај во ударци и кулирај,се останато е небитно.Јас исто имав многу стресен период,фрки и стресови фамилијарно ама се дистанцирав од сите и многу ми е поубаво.Им реков дека тек ко ќе се породам тогаш може да се комуницира а сега не ми треба никаков стрес.Затоа и дома си останав,на работа имав јаки стресови и нервози па ми се одрази и на бебули,знаеш не ми клоцаше ич а се тресев од нервоза. Јас да можам сладолед цела кутија би изела ама со палачинките ќе надокнадам ептен,плус ќе го изненадам мм после,не очекува
Здраво другарчиња. Јас ви доаѓам од темата Поддршка за сите оние кои сакаат да забременат. Вие можеби не ме знаете (некои од вас да), ама затоа јас ве знам скоро сите. Секој ден, скоро две години, неизбежно ве читав и ви се радував. Многу од темата за поддршка испратив овде и ги испратив и од овде. Секој ден се дружам со вас за конечно пред неколку дена да ги ги видам двете цртички и да ви се придружам официјално. Денес после работа треба да ја имаме првата средба со моето точкиче и се надевам се ќе биде во ред. Отприлика 6-та недела сум. Да очекувам ли срценце? Вагинално или со обично ехо?
Нека ти е со лесно бременоста, значи ќе се дружиме и јас сум 6та како тебе и мислам колку што имам читано од феминки ќе ги слушнеш првите срцеви отчукувања. Многу ми е мило и едно големо welcome и дај боже до крај јуначки да се држиме тука
Честитки мила, јас те знам од Поддршка и многу се израдував сега кога го прочитав твојов пост... Со лесно нека ти е и ти посакувам да си имаш најубава и школска бременост П.С - Денес би требало со вагинално ехо да те гледа докторот и исто така да се чуе срценце. Со среќа
Chestitki i od mene od srce. So lesno da si ja iznosish bremenosta i da si rodish zdravo i zhivo bebule. Inaku prviot pregled e so vaginalno eho, bidejki e premnogu rano da se gleda neshto na drugoto.. I da, mozhno e veke da ima srceva reakcija ako ti se tochni presmetkite
Е ако де сме рекле дека чичкото Јовановски од Ремедика е симпатичен и згоден , што има лошо во тоа ??? Ако не се нашалиме малце тука и ако не се дружиме убаво, што друго ни преостанува? А и за тоа се форумите , нели
Bolki zavisi kakvi, znaci ako se povrzani so mockanje jas taka se osekav koga mojava karlicno bese zavrtena, si ja sutirase besikata jas menuvav boi a ako sakas odi na lekar, i jas odev cesto mile panika stom prorabotese crvot jas na lekar ))) bez sekiracii se e ok