Со лесно, за убавини! Прво ќе те гледаат со вагинално ехо, а за срценце зависи, може и ќе чуете, а можда и не зависи од пресметките и кога е зачнато бебушкото. Али ако не денес, за една недела 100% имаш срцева акција. Уште еднаш честитки и со лесно да тераш наредниве месеци.
Probaj da si naprajs inhalacija (vo domasni uslovi ) kamilica ili nane to se vo tendzere so zovriena voda I ti so glata nad tendzereto a nad glata peskir mene mi bese ekstra od to
Девојќи да ве прашам нешто јас сум осма недела и досега ме имаат гледано 2 пати на ехо. Сности имав некои болки во половината и мислам дека видов малку кафено да ми потече во ВЦ -то. Прашањето ми е дали смеам пак да ме гледаат на ехо да знам дали да одам на преглед сега или да не кревам паника.Да не случајно се зрачи бебето. Се извинувам може малку е чудно прашањето
@BirMelek те чекавме, добре ни дојде Значи си манијачела ти по темава години наназад хаха, познато До 12 недела прегледите се со вагинално ехо, срце можно е ама и рано е, јас на 7+3 слушнав. Пиши ни како поминало
Kolku so e potrebno tolku pati mozat da te pregledaat I jas do 8ma imav 3ili4 pati eho najdobro e da si odis kaj maticen
nezz srcka samo ti stiskam palci so lesno da.pominesh na bil koj nachin da odish drushki jas denes eden golem taratur za ruchek. omnomnom
Честито и да си имаш лесна бременост Срценце можи да слушнеш, можи и не, ништо страшно, јас покасно слушнав инаку првиот пат мене ми направија вагинално ехо.
@Abeja @mimidjon koga pocna da vi se poznava stomakot? A be 10ta nedela sum,a imam stomak ko prethodniot pat vo cetvrti mesec Me predupredi doktorkata deka porano ke mi ripne stomakot, ama jas ne mislev na tolku rano I ovie moi bebinja mislat deka noke e utro pa togas mi gi pravat utrinskite macnini. Nautro dobro sum, ali navecer pocnuva hororot
Честитки мила да си имаш убава и лесна бременост. Јас сум 6та и 5 дена ( скоро 7ма ) пред 3 дена бев на гинеколог и ми рече дека е рано за срценце да се слушни , и ме прегледуваше вагинално.
Chestitki mila. za srceva reakcija e individualno. jas imav vo 6+3 a sestra mi vo 9 nedela. so lesno neka e
@DigY фала ти миличка @BirMelek добредојде во темава.Со лесно да си ја износиш бременоста Инаку јас,речено,сторено,си направив палачинки и си се налапкав дебела и среќна Сега ќе редам сложувалки со ќерче и ќе одмарам.Ах,ова чекањево ме убива,ме фаќа сафра,отекувам и многу ми е жешко,цело време се препотувам.Ајде нека излага бебули веќе
Здравје да имаш Мене пуканки не ме заситуваат па затоа морав порано да ги свртам палачинкиве за да не припаднам до ручекот Како ги мотав така си јадев
Ви паѓа ли многу косата сега во бременост? Мене прв пат вчера ми се деси многу коса да ми падне по туширање. Како е најдобро да ја негуваме, совет некој?
A beeeee na rabota sum, tie za palacinki zborat Uste 4 saati treba da gi mislam, pa da odam doma i da gi vrtam, ccccc. A so krem bea @ivi1987 ?