Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Мене во оваа бременост исто многу ми паѓа косата, а во претходната па ми растеше како луда. Не ја негувам сега нешто посебно, зошто не знам стварно што сега би употребувала против опаѓање. Само со шампон си ја мијам и толку...

2. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
    Аххх бре трудни жеништаааааа, исти сме биле сите :rofl:

На Magis, MADO, eleni27 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    lugjenca, a bogata palachinka y amati vero centar imate probano??? :mm:

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Јас со кокосово масло па со шампон. Ако продолжи вака тешко мене :/

5. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Со крем,само такви ги јадам.Ах бре што ги спомнав,сега криво ми е ве настрвив женчиња.:|

На Magis, Lorins и eleni27 им се допаѓа ова.
  6. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Eleni sedni negde posle rabota na palachinka :D

На eleni27 и ivi1987 им се допаѓа ова.
  7. ruruk

ruruk Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    336
    Дали да и верувам на матичната ? Откако и ги однесов резулатите од дидимерите после два дена нејзе и текна дека треба да лежам во болница за да не дојде до предвремено породување и гестози незнам ств како са постапам скопје во државна не ме примат ќе морам во приватна ама многу ми е скапо таму

8. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Мене денес ептен ме настрвија со храна па затоа ги свртев палачинките.Прво другарка ми на фб ставала слики од палачинки со шлагои и чуда,после мм ми кажува дека јадел во 7-ца,па тука читам сладоледи и таратур (ќе ве утепам :D ) и сега се ми се јаде.Ама сладоледот нема да можам да го преболам,а пусто грло и кашлица ме откорнаа :punch:

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  9. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    sho se sekirash koa ke se smiri kje te chastam jas :D

На ivi1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Зa oвa сo трaнсфузиoлoг кoнсултирaј се, мoрaш дa примaш клексaни имaче бебетo не се хрaни дoвoлнo. Зa лежење вo бoлницa не знaм, зaтoa нaјдoбрo зa oвa сo трaнсфузиoлoг дa видиш,нивнa прoблемaтикa е.

11. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Е тогаш дупла порција ќе јадам,само нека ми помине :D:D

12. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    i jas radi solidarnost :D

На ivi1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ruruk

ruruk Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    336
    Примам клексани прво 15 па сега 30 ама тие не се намалуваат 3974 ми се што е мн за 6 месец човек да не биде рат

14. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    ubavo vika alisijad. odi na transfuziologija. tamu imashe eden Jani. specijalno za trudnici e mnooogu dobar. kako toj ti kaze taka

На ruruk му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Вака коа си читам трудници кои исто размислуваат како мене (во врска со јадењето, дека на трудна жена коа ќе и се умота у глава треба да го јаде тоа), ептен ќеф ми паѓа на душичкава. Посебно што пред некој ден со едни девојки разговаравме и тие мислеле дека тоа е само мит, секој можел да издржи да не јаде, као не требало многу да се јаде во бременост требало да се пази, ако ти се јаде благо ќе си потрпиш ќе ти помине зашто ќе се направиш дебела и плус тоа не било здраво многу шеќери (посебно за благото зборевме). Мое мислење беше, и уште е, дека ако некој не држел диети кога можел, во бременост треба најмалку да мисли на тоа и тоа здрава храна и благо дека не било здраво, кажав: ве молам не ме замарајте, кога ќе сте бремени, трпете вие за сладолед. И така мене ме направија дека бебето не здраво го хранам, мислам јас така се почувствував од муабетот, (нели со сладолетов и благово), и тоа замисли сега кога од пола храна ми се гади, а замислете кога ќе прекине да ми се гади, тогаш ќе ме напраат хорор мајка ако јадам пример по 2/3 кугли во денот, или 2/3 палачинки.

Е така, си кажав. :)

На ivi1987, Magis, kelebeim*** и 2 други им се допаѓа ова.
  16. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Jas iskreno kje si kazam ko @kikin i da nemav dijagnoza za doma jas pak doma kje sedev. 10 god stanuvam koa mi se spie za da odam na rab. pola zivot se zamaram so ishrana. epa sea ne stanuvam i si spijam kolku sakam i si jadam kolku sakam ^_^

На zajka1, ivi1987, eleni27 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    9.512
    Леле бе што ме потсети, тешко на мм сега ]:)

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  18. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    (highfive):rofl::rofl::rofl:

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  19. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    9.512
    Инче дечки јас вчера бев на вонреден преглед во систина, зошто 2 недели уназад имав слаби менст. болки па викам ајде да проверам недај боже цервиксот да не е, фала Богу е се ок. Ме ставија и на цтг 10 мин и после тоа ехо вагинално за цервикс да измери и обично за бебето да го види 9со обичното многу време се задржа кај главчето што му енезнам што толку гледаше ама ај). А а пред една недела бев на преглед кај матичната. Ми е став многу зрачење да не му е на бебето :| Ме интересира колкави се тие ехо зрачења, до која мера можат да наштетат недај боже :^)
    Иначе кој ќе оди денес на предавање во систина

20. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.399
    Допаѓања:
    17.625
    Абе у тема за трудни вие секакви јадења спомнувате.
    Јас преска за кафе трчав до кај колешката, ми замириса многу убаво па мислев дека правеле од оние инстант кафиња, таа ми вика еве јас не сум го испила земи го ама тоа да ти било благо капучино и ништо, дома ќе си пијам, а инаку кафе ретко пијам.
    Јас ако видам некој јаде нешто морам да земам барем залче, не дека ми се јаде ама ете поише суеверие или како и да го викате тоа, дека мора да се пробало. Еднаш дури голтка кока кола земав од лименка на колега, си сипав во филџан. Затоа се обидувам да не гледам кога некој јаде нешто, за да не видам што јаде и да не треба да се циганчам да зимам :D
    @eleni27 јас пола бременост ја поминав опседната со растењето на стомакот, мислев дека треба да почне да расте уше во првото тромесечие, се познаваше и тогаш малку ама мислам дека вистински почна да расте сега во 5-ти месец и цело време си мислам да не ми е мал. Кога ќе легнам на грб ми е помал а кога се гледам во профил е поголем :D Да го поминам скринингов па да видам колку се тешки и дали е во граници на нормала.
    А димери на колку време проверувате? Помина повеќе од месец дена од последната проверка, ќе треба деновиве пак да се боцкам.

А сега ми спомнавте сладолед, во состојба сум цела кутија да изедам заедно со мм па и си јадам. Порано сакав и бирав чоколаден а сега јадам каков ми дојде при рака.
    А замисли кога ќе почнат со лубеници, дињи и друго овошје. Лубеници ми се слабост, само да се убави црвени сочни, последниве години многу како да беа вештачки, како тикви калемени.

@TheSecret не знам која недела си ама и мене матичната ми ги гледаше во второ тромесечие и тоа претежно глава, мозок, мал мозок, рбетот...

На mimidjon и Lorins им се допаѓа ова.