Ме изнасмеја @Abeja , да се циганчам рече душичка И јас ќе се согласам со тоа дека вистински почна да ми расте веќе кај 5ти месец
fala vi, bev na pregled vo cair, se e vo red so bebeto, samo sto mi prepisa cefaleksin da pijam i brusnica, mozno e da pocnuvaat cisti vo levata strana, pa zatoa i me bolelo
zddravo i od mene ,jas deneska se izmaltretirav mnogu.sabajle bev da mi zemat brisevi,potoa gi nosev vo sk vo mikrobiologija ,pa tamu na pauza gi fativ ,pa se iznacekav plus nemaa reagensi za hepatit c... Uzas mi e deneska
Кога сме кај јадењето, ќе прснам едвај чекам да си одам дома таратор да си направам, што ми го спомнавте три дена се мислам да го правам И ми се јаде сендвич убав полн со свински врат, и биено сиренце. Леле едвај чекам уште пола саат да помине, мислам слон ќе изедам!
И јас да ви се придружам со јадењето, да не останам покуса Вчера го спомнавте сладоледот, и вечерта пред да одиме со мм на гости си купив од Пошта (навистина им е мн убав, посебно чоколадните вкусови) кога веќе не можев од Палма Денес ве читам со таратурот и сега и тој морам да го направам, а и кифлички ќе си замесам, таман со тараторчето мх мх мх Леле што ми направивте, се што ќе ве прочитам ме тера да направам. Ете ќе пробам палачинките да ги направам утре, ако издржам Иначе утре сум на преглед, си ја договорив конечно д-р Ана Данева Маркова да ми ја следи бременоста до крај и по можност ако добро процени таа да ме породи додека е дежурна со провокација, но за тоа само бебчо ќе одлучи кога ќе му се излегува. Јас сум веќе во 9ти месец, поточно 36та и 5 дена и едвај чекам да си го запознаам бебчо Мислење за докторкава?! Јас сум чула дека е одлична, посебно била стручна за 4Д во 20та недела, но добродојдени ми се и вашите мислења, секој си е со различни искуства. Поздрав женчиња
лукче толчено, малце зејтин, малце бибер кој сака ,малце сол, на коцки краставица и кисело млеко или павлака , и малце мајонез ако со павлака го сакате и ако сакате мајонез, за таратор рецепт.
Класичнот рецепт е со свежа краставица, кисело млеко ( овчо или кравјо, секој со својот вкус), сол, малку зејтинче и лукче, но јас бидејќи ќе си замесам и кифлички, таратурот ќе го направам со павлака и една лажица мајонез, краставичките ќе си ги изрендам и се останато исто како обичниот Ако има некој поубава рецепта нека пише, дури не сум го направила Пријатен ручек
Jas znam deka u petti pocnuva da se poznava, zatoa se zacudiv sto sum volkava a inace so 47kg ja pocnav bremenosta. Sega nisto ne me sobira site pantaloni farmerki ke gi pakuvam posle. Samo edni helanki imam , a rano e za plata I rucekot gotov mi e, svekrva mi pogodila, bas oriz so zelencuk mi se jadese deneska. Posle ke pravam marula salata za uzina, pa so sinko ke grickame banani, portokali, jabolki krusi (samo sto vo mojot tanjir ke ima cokoladen preliv ) E ke mora da veceram tarator kako sto kaza @Magis so pavlaka i majonez, ama nemam vreme kifli da napravam
Срцкa јaс лoшo јa пoчнaв бременостa сo хиперстимулaцијa стaмoкoт ми се нaпoлни сo вoдa и ми потече,извадијa oкoлу 2литри вoдa нo некaкo стомакот не ми се пoвлече.Затоа и јaс си јa пoчнaв бременостa сo стoмaк,пoсле бaвнo рaстеше нo.јaс си гo.oсекaв дoдекa другите не приметувaa.Веке пoсле 20 тaтa неделa aплa се гледaше и јaс сaкaв дa ми пoрaсне дури си мислев мaл ми е нo ете гo пoрaснa јaс сеуште мислам треба уште дa рaсте хехе си мислам леле ме рaсте стoмaкoт не растат бебенцaтa Свaштa ни се мoтa у главата нo oпушти се oн ке рaсте кoлку треба
Мамички, кои се вашите искуства со утрогестан таблети во првото тримесечје? Докторката ми рече да започнам да пијам доколку почувствувам посилни болки во стомакот, двапати на ден, а јас дали од мисла или не, задолжително чувствувам болки неколку пати во денот, што од друга страна е сосема нормално за овој период и затоа се двоумам дали да започнам со користење, превентивно?
Denov od sabajle kako pocna izgleda taka ke zavrsi. Odamna be sum imala tolku uzasen den. Bozem srekjna mm ke si dojde ama I toj me iznervira. Ajde neka me mene bebusko si go nerviram. Na kraj pak posle se sto ke ti kazat ke ti recat se slusna li sto rece. Ako jas recam e problem, ako tie recat se e najdobronamerno kazano. Edvaj cekam da zavrsi denov.
А мене палачинките ми се вртат во ум сакам домашни направени, со крем и банана мх мх...ама ништо или купечки или за друг пат ќе ги оставам
Ме насмеавте со јадењето. Јас па си имам друга мака, мм ми го ставив на диета, мг се поправи во нашава бременост. И не му спомнувам ми се јаде ова, ми се јаде она, греота ми е за него, јас да јадам он не. Се кријам ако нешто ми се јаде он што не смее