Se razocarav od sebe si znaci! Mislev ne boli pregled vaginalno so raka, denes prv pat dr. me vide i me izgore. Mnogu stegnata bev I dr duri se zacudi kako ke ragam ako tolku se stegam. Kako da se opustam kazete mi lek nesto? So sonda ne me boli do tolku, ama ova... Petok pak sum na eho/ctg, a veke 40ta stignav. Ova mi bese vakov prv pregled, i znam deka ke mora pocesto da me gleda. Jas mislev bez anestezija ke mozam da rodam, ama posle ova no way!!!
Нема начин да се опуштиш. До човекот е и прагот на издржливост на болка. Мене ме караа, ми викаа дека прстите ќе им ги скршам, ако продолжам толку да се стегам. Посилно од мене беше, едноставно немаше шанси да се опуштам. Со тоа стискање мислев дека си ја контролирам болката. И јас како тебе, лошо ги доживував тие вагинални прегледи. Стискав заби, затварав очи и се молев што побрзо да поминат. Така ми беше додека да се отворам 6 прсти, после верувала или не ништо не чувствував. Ама додека да се отворам 6 прсти, 300 вагинални прегледи пројдов.
Среќа вечерав сега брзо, инаку ќе ти речев купете еден и за мене и праќајте навака. Оваа бременост тостот ми е слабост.
Таратурот кој цел ден го збориме во комбинација со домашен помфрит (од млад компир) со сиренце. Тоа си апнав и убо ми дојде Туку, која недела се испитува скриен шеќер? И уште едно прашшање кое ме мачи: дали сите кои имале спонтан пиете добрастон или утрогестан? Мене на пример не ми дадоа ништо од ова а имав спонтан. Дали треба да паничам?
Според мене би требало да ти даде или утрогестан или дабростон , консултирај се со гинекологот. Јас не сум имала спонтан ,но гинекологот ми даде да пијам дабростон во првите недели од бременоста.
Ajde da vi se pridruzime jas i mojte dve bebuski koi denes prv pat gi vidovme,inaku sum 3ta nedela,pocetnik,..dr mi kaza deka ednoto bebusce e 8mm a drugoto 5mm,do slednata kontrola ke videl dali pomaloto ke se razviva,nekoj iskustva so vakov slucaj dali imate,..
Skrien seker od 24-28ma nedela. Ne e ic grozno kako sto kazuvaat. Samo ke mora 3h da sedis tamu,zemi si spisanie nesto. @natalija86 Cestitki za bebusite! So lesno neka ti e bremenosta Poz
Uste edni bliznacinja Super, so lesno neka ti e. Mene ne mi gi kazaa taka so dolzina, tuku mi kazuvaat kolku dena se razlikuvaat spored goleminata. I kaj mene ednoto e pomalecko za dva dena. Se ke bide vo red, samo pozitivna misla.
Море лубеница, праски, цреши.. се сакам! @DigY Кој збор во Охрид го викаат на крајот без Т? А а а Тос бре! Ај на здравје
@DigY mi e najjaka site praat muabet za vaginalni pregledi, bolki, iscedoci i sl taa si e verna na lapackata )) tuku site ve premoluvam dostate so lubenicite i cresite ne e fer barem da ne spomnuvame toa sto nemoze sega da se najdi za sladoled dozvoleno e ajde leka nok
Jas imav dve tockicki,ednoto bese ponapredno,drugoto za zal ne se razvivase ponatamu, kako i da e ti posakuvam lesna i skolska bremenost
Јас поминав добро денес на преглед 37 полни недели сум полот одговара според големина и ме вратија на првиот термин 9 мај а не корегираниот што ми бесе 16 мај. Постелката ми била созреана ми рече да испитам хемостаза и д димери и контрола за една недела. Цтг то беше мирно без контракции и болки. Некое слично искуство со созреана постелка или побрзо стареење на истата?
10 nedela, dvete imaa srceva akcija vo 7ma nedela, se bese ok. Za dve nedeli sum pak na kontrola, se nadevam i togas se ke bide dobro.