Незз за на ГАК,ама во Систина е многу убаво. Следно предавање е во среда таму. Фактички секоја среда има предавање. Иначе за ручек јас денес шопска ќе ручнам, на мм селско месо ке му правам,дур не пукнало ептен топло надвор нека јаде прасе А кој сеа спомна сладолед???
Се понашам ко да не сум на работа, фб отворен, форумот, јадев доручек, демек сум дошла за кејфови...цццц..можда се разгалив додека бев на боледување
И јас се мислам за шопска. Иначе предавањата на гак се многу корисни. Го објаснуваак целиот процес на пораѓање, како да дишеме, да ги слушаме бабиците и се што е потребно за пораѓај како и пред него и негата на бебето после. После тоа ги покажуваат родилните сали, собите и сл. Затоа сакам да одам мн е корисно, а одам исто и на предавањата во систина ама тие се повеќе за во текот на бременоста, ги нема овие работи за породување.
Некој спомна срамота??? Абе да не ви кажам јас колку јадам, и не ми е срам да признаам Извини сега мора да те трпат и со фб и со све и да си дремнеш. Имаат среќа кај мене што не им одам на раб. иначе душата ке им ја вадев јер трудна Палма и јас ја мислам ама нејкете да ме дружите
Абе не е интересно дома, нема кој да нервирам, сама ќе сум дома, мм на работа, друго е вака со народ. А за јадење не зборете, сладолед навечер мм по бензински трча
И јас многу сакав да си одам на раб. И да ми ја тргнат дијагнозата и се да е ок, пак морам да останам дома. Со оглед дека со еден ден на раб одма друга дијагноза ке закачам, затоа вака. а не да е досаднооо...зборуј ми за тоа,10 год турбо работам ко моронче....сеа...
Јас не бев на боледување, а исто се понашам. Ќути денес сум бар сама во канцеларија, колегите не ми се на раб. Никој не гледа шо праам
Еве ви број за пријавување на ГАК - 078 485445. Корисни се и едните и другите предавања. Во Систина пишува да се пријавиш, но не ни мора. Јас првите 2 3 пати се пријавував, после немаше потреба. Ве вика само обезбедување и одите со лифт на 7ми, и толку Никој не чита име и презиме. Нега на кожа во бременост е темата инаку, ќе кажуваат што да мачкате и благи вежби да правите. А за нега на новороденче е многу добар час, и најдолго трае. Јас за ручек планирам копани на ориз Сега какао си пиеме со мешло. Но уште сум исплашена после вчерашниот преглед, како бе толку да ме болии ејјј? На мм колку му беше жал за мене, а тек на пораѓај кога ќе одам. Со поп треба да дојди чоекот
Видов на фб сега од Систина за извесна мама Верче што се породила. Се дупнав од плачење од среќа. Само плачам овие 2-3 недели, хормоните у плафон ...
Ќе си поплачеш три месеца, кај мене беше така, не дека сега не си плачам, ама каде каде сум постабилна