Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    а од кога почнува да се потспушта стомакот. мм Ми вика како да ми е потспуштен, А сите ми викаат машала ќе сум се породела пред време т.е. немало да го носам до крај затоа што сум си била голема де :lol: :lol: Јас им викам да ми јадете г***т :lol: :lol:

На anule88, pepita82, SimonaTino и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    еве да ви се пофалам закажав царски во 38 г.н ке правам ептен сум среќна се ближи времето бацки до ситеее

На anule88, Forko, pepita82 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    не бе Форко какви фуфки :D само се плашам уште ништо не ми е подготвено се си викам има време :P а си планирам прво генералка по дома па средување торбици па бебшки алишта :sweat: ехе а ако ме изненади бебушко

ЛОКИ значи закажа јас мислев ке се дружиме на клиника :) а ако се заврти бебчето во меѓувреме ?

КАРАК мене ми е спуштен стомаков цело време мислам цела бременост некако ниско го носам горе кај желудникот како празнина имам а мислам дека последната недела би требало да се спушти :?: кога ке почне да се подготвува за искачање ;)

На anule88 и Forko им се допаѓа ова.
  4. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    му се молам на господ да не се сврти а и доктор рече нема шанси затоа што е големо а и цела бременост така си седи. :) :) :)

5. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Леле forko не зафркавај :lol: xaxaxaxa
    Ако,ако јас се радувам кога сум пред другите,кога ќе се породам ќе ја посетувам темава,да видам ти кога ќе влезеш во 9ти што ќе коментираш :lol: ,а да се смејам јас што сум коментирала :D
    Pepita и јас си планирам мнооогу работи и утрешниот резултат на прегледот ќе ме спофрка каша попара мозоков ќе ми го направи па колку ќе средам само господ знае...Денес дефинитивно правам список за мене и бебето што е потребно да се купи и спреми...Утре ми се прере паметот :lol:
    Loki за жал не е од Скопје нели?А како испадна да биде 38ма недела дозна ли од што зависи?
    А дека треба да прокрвариш за да се отвориш мислам дека нема врска со првото бебе бев отворена 2-3 прста цели две недели,па таму нешто ми направија со рака(изгледа ме отворија,тогаш прокрварев)и од 5 прста не мрднав(се заглави лифтот :D )
    Каrak и мене некако ми е спуштен ама не од сега и мене некако цела бременост ми е ниско (како да е тажен :lol: )и да ти го јадат га :swear: зот дааааа....и на мене :D
    ana.tinkerbell мене првиот пат не ми ни текна да ја земам мајчината книшка и никој не ми ја побара...
    Овој пат не ја пакувам со мене само на мажми ќе му кажам кај е во случај да ја побараат (што не ми се верува)па да ја донесе
    ПОЗДРАВ ДАМИ :)

На anule88, loki.c9, Forko и 3 други им се допаѓа ова.
  6. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    Локи па и да ти кажам право блазеси ти ,факаше врски или не ти трбаа пошто е карлично?
    јас да ви признаам тука дека потајно си посакувам царски мада бебчево е завртено главично ,првиот пораѓај ми беше природно и сега здравје пак ако е така на мм му викам доле ке бидам како кофа :o а го гледавте Тошо од к-15 ја порага женаму на Миле и вика сакаш со царски да одиме доле ке ти остане невина :lol: :lol: и стварно е така

На macence4, lady05, anule88 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    pepita82 xaxaxaxaxa откачи и ти срцка...Каква кофа мила?
    Јас си планирам на шиење да му речам невина да ме прави :)

На Forko, Katalea, anule88 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    хехехехехе е луди сте жими мајка, нема шанси некој да не е расположен во темава, јас без врски договорив, а во врска со отварањево мене така ми кажа матичниот дека жена мора да прокрвари а во многу мал број случаеви не прокрварува, затоа што тогаш пукаат крвните садови и грлото на матката се отвара :) поздрав и само останете така насмеани

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    За отварањето да ви кажам дека не мора да значи дека треба да се прокрвари или да пукне водењакот, јас ни едното ни другото не го имав, водењакот ми го пукнаа во болница, а прокрварев дуууури кога легнав на бокс, претходно се отварав без ни една капка крв :!: така да кај секоја е различно и не се водете многу по тие работи кај кого као било...

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Неса како помина на амниоцинтеза?

11. ancetupance

ancetupance Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    164
    Ги препорачувам спавачите во стружанка за доилки. Квалитетни се, памучни се и ептен комфорни, отворени во горниот дел скоро до почетокот на стомакот. Си купив 2 по 650 и 720 денари а дур бев на ГАК тие две и уште три побарав, не знам зошто целата се правев лом од крварењето.

На ana.tinkerbell и SimonaTino им се допаѓа ова.
  12. Katalea

Katalea Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    200
    Еве ме и мене конечно денес, цееел ден излезени со мм. Од сабајле бевме на контрола, и што да ви кажам.. Прво ме прегледа д-рот вагинално и ми рече дека сум 2 прста отворена и дека во секој случај за неколку дена си доаѓа денот Д :?: И после тоа ме прегледа на ехо, срценцево мое се спуштило скроз, душа моја како беше стутканооо ни лиценцето неможев да му го видам убаво, едвај малку во профл го фатифме.. И така после си разговаравме со д-рот и се договоривме дека најдобро е утре да си идам во болница и да останам, цела ноќ, а задутре сабајле да ме породи.. И уште додека се поздравувавме осетив како веќе ми се тресе цело тело, како не перцепирам што ми збори.. Кога застанавме пред лифтовите мм ме погледнува и тргнува да ме гушне и во истиот момент му викам - немој ке плачам и како ме гушна кога си писнав да плачам 2 часа неможев да се смирам. Сирот ми вика што ти е? Зашто?.... Немам поима, напад на емоции, среќа, страв, збунетост, се во едно и веќе освен неговата прегратка ништо не осеќав и незнаев.. Си отидовме после на ручек,и малку си дојдов при себе, прифаќајки дека утре ке идам и ке останам во болница.. Ете одвај чекав да ви кажам, да си олеснам, и да знаете дека во прва прилика штом можам ке ви пишам, ке ве известам :) Само со Господ напред, се надевам дека се ке биде како што треба и дека сите сомнежи ке завршат со најголемата среќа, љубов и радост.. Страв ми е мнооогуууу и се трудам да не мислам, како што е Господ, никој не е.. Поздрав до сите, се читаме за многу брзоо :* :*

На pepita82, lale24, ana.tinkerbell и 7 други им се допаѓа ова.
  13. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Ooooooooo mila aj za ubavo neka e,ke se olesnis I ke go dobies najubaviot dar za cel zivot
    Ti posakuvam lesen poragaj(redno bese :) ) zivi I zdravi so bebusot,pa nie sme tuka uste malku Ke pocekame da ni se pofali gordata mamicka pozdrav jas se spremam za na kontrola imajte ubav den odam da jadam :)

На Katalea му/ѝ се допаѓа ова.
  14. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Dobro utro mamicki katalea so sreka srcka

15. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Каталеа, со лесно! :*

16. DeMelo

DeMelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    1.405
    Каталеа со лесно да ви е што побрзо да си се гушкате со ангелчето :inlove:

Кај мене така кога бев на преглед првиот пат кога прокрварив малку, бев 2 прсти отворена и дури по недела дена се породив :)
    Не знам каде ке се порагаш, ако си во државните клиники чекај си контракции да ти дојдат на 5 минути, зашто јас за џабе ја поминав цела нок во болница во предпородилна(таму верувај не би сакала да си долго време) - гладна цела нок, утрото бебушот абер немаше ги премолив да ме пуштат дома да јадам и да се одморам психички, па дури вечерта во 12 ме фатија правите контракции на 5 минути и во 4 и 30 утрото го донесов на свет сонцето :sun:

17. Katalea

Katalea Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    200
    Ви благодарам на сите за убавите желби.. Мила во Систина ке се порагам и се надевам дека се ке биде добро, ке помине брзо.. Се обидувам да не мислам и му викам на мм да идеме денес некаде да узиваме, зашто ако останам дома ке се мрднам.. Страв ми е многуууу,оддамна не сум била вака избезумена.. Ке носам таблет со мене, па во прва прилика одма ке пишам.. Само се да биде добро и Јаков да биде жив и здрав.. Ве љубам сите, ако имам време денес ке ви пишам пак, ако не... Во прва прилика :) :* :*

На SimonaTino и DeMelo им се допаѓа ова.
  18. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    со лесно мила!!! :* :* :*

19. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Каталеа со среќа! И не се сеќирај, чим одиш приватно нема да те остават да се мачиш, ич да немаш гајле. Гарант уште од врата ќе добиеш спинална и ќе ти биде како на кафе да одиш, а не како да се пораѓаш ;) Ова ми е од една снимка што гледав на другарка, од нејзиното породување :)

20. macence4

macence4 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    416

Со лесно нека е. :D