Ahh zal mi e za tebe jas pak I nemam nikakva maka I sedam I odam I rabotam iskreno sakam da se porodam so pobrzo zs tezinata me ubiva pa zato se dadov vo rabota neznam kolku ke mi e od korist toa ama aku da probam samo da ne mu steti na bebceto od to se uplasiv malce ama se nadevam deka vaka pobrzo ke si rodam nemozam da cekam veke
Jas za 4 dena sum oslabnata 1 kg. Ne jadam voopsto nedelava. Nemam apetit. Neznam dali e zdravo da se slabee, za eden mesec oslabnav 2 kg i sega ovie dopolnitelni 1 kg minus. Vo ponedelnik vo remedika, edvaj cekam. Deneska se prosetav malku. Ubavo ni dojde. Nie za jadenje ne mislime, osven za burek.
Dobro e koga bi mozela da pies mleko (so neskvik ili kakao) jas koga nemav apetit piev po litar mleko so kakao zs nemozam samo mleko mnogu e zdravo
Сaмo мене ли ми пoминувa бaвнo времевo сите oкoлу мене се пoрoдијa децaнa им пoрaснaa, јaс уште труднa Ептен бaвнo ми минувa бременoстa
Mesinja,tie sto ste so ivf,za blagodarnost nosevte li nesto na dr.primer nekoj ubav pijalok,cokoladni bonboncinja,ili nesto dr. Jas imam pregled sredinata na maj kaj dr.lazarevski i nekako mi e glupo da idam taka so prazni race,..a koga cekav vo holot ne sum primetila nekoj nesto da nosi,..pa neznam kako da postapam
Jas licno ne sum nosela nista, cekam da pomine se kako treba i koga ke sr rodi zdravje ke mu se odnesi nesto na dr.... za sega mislam deka ne treba uste dur ne pomine se kako sto treba. Ako osekas deka treba da nosis nesto, nosi si ama ne e moralno, toa mi bese muabet
Женички мили многу ви се заблагодарувам за прерасниот пречек. На сите ви посакувам да ви е со лесно. Инаку вчера бев на преглед. Вагинално ме прегледа и ми закажа за срценце за 10 дена од прилика. Го видов точкичето, не е формирано уште е кеса и има зачетоци на ембрион. Мене веднаш филмови ме тепаат. Едвај чекам да се оформи, да слушнам срценце, па да се израдувам на раат.
Mamici dali e mozno pri vaginalni pregledi da se otstranit cepot I sto sleduva ako moze ????dali nekoj znae
Natalija i jas sum so IVF kaj Lazarevski i se mislam dali sega da mu odnesam nesto ili zdravje boze koga se ke se zavrsi kako sto treba, ne si videla deka nosat podaroci zosto gi zimaat i ne dozvoluvaat gore da gi nosis tuku pisuvas od koj e za koj doktor i im stavaat livce i oni im gi davaat, taka i jas sum na dva uma sto da pravam.
Bas vcera procitav deka pri takov pregled, ili nabrzo posle toa pagal cepot. Ne mora da znaci deka odma ke se porodis, moze 3 4 denovi da pominat. Cekaj bolki da dojdat ili vodenjakot da pukni.. Koja nedela si? I dali vaginalno te bolese? Jas vcera pravev takov pregled i bas pisav deka mnogu me bolese, ne ocekuvav takva bolka.
Nemozam da zaspijam, 3 po polnoc dojde. Umrev od glavobolka, cela den, vecer sum so 160 pritisok. Se plasam ponatamu kako ce bide. 17 nedeli, na prag sum da go zemam maksiumot na metil dopa. Vo podocnite meseci se plasam. Si davam nadez pak, ama ne e lesno.