Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Мами, јас само што си дојдов од преглед.... Бебушот ок, 2 недели покрупно ми го мери докторката, буце од мама, со обравчиња е само за бацување :), ЦТГ ми направи ок, па ме прегледа и со прст, и со спекулум и со вагинална сонда. Е кога ме прегледа со прст ми рече дека грлото на матката било омекнато , но тоа можело да биде и хормонално, а бебушот бил многу горе и со вагиналната сонда ми го мери цервиксот 4,5мм , вика воопшто не е скратен, но ми рече од сега па понатака повторно да си почнам да си лежам , да не се рашетувам многу.
    Е сега ме подзамисли малце тоа што било омекнато грлото на матката..... Искуство некое ???

На DigY, Stasija, S.Snezana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Женички вчера бев на детален скрининг, докторот убаво го виде бебето, се е супер, сите пргани убаво се развиваат, срценцето убаво работи, од се е задоволен. Но на крај спомна нешто дека левата артерија на плацентата работи со намален капацитет, но наводно десната компензира се и не е ништо страшно, тоа било бидејќи плацентата е благо свртена на лево :^) во секој случај нема место за паника, се е во ред.
    Арно ама мене црвчето ме копка и постојано мислам на тоа. Дали некоја имала вакво искуство или знаете нешто повеќе за ова?
    Инаку 25+1 сме денес, цервиксот рече е добар не е скратен.

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    @Lorins retko pred spienje mu pustam, si mrda dusata togas najmnogu! Na you tube ima milion "Pregnancy music".

@DigY Jas za denes i za vikendov so ручОк sum snabdena. Mamica mi pratila sva i svashta. Bas sega stanav od jadenje, losos so salata jadev. :smirk: Da ziveam pokraj more samo morsko ke jadam sekoj den!

Inaku nie denes pak na kontrola, nema aber personava moja, vikam jas 1 rodenden ke slavime vo meshko.. 10ti mesec sum, mislam helloUuu. A sestrava mi vika so vakvo ctg moze i uste 1 nedela da teras. :emo: Ne znam, samo zdravo i zivo da mi e i se da e vo red! :sun:

На zajka1, DigY, Lorins и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Со првата бременост негде од 30 недела докторот ми кажа дека ми е омекнато грлото, но тоа ми го кажа како нешто позитивно, дека полесно и побезболно ќе сум се отварала, односно кога ќе почне процесот на породување, голем дел дома ќе си поминам нема ни да осетам. И стварно беше така, јас директно напони осетив и родив.
    Е сега штом ти рекла да мируваш, одмарај си барем уште некоја недела, сепак докторот знае најдобро. :)

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Женички ве молам помогнете ми .... денеска се чувствувам како воз да ме прегазил изгледа настинувам...грлото ме боли, кажете нешто што да пијам а да спречам .... толку се пазам да не настинам и пак ме фати :/ :'(

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Abe prikraj sum samo sto dva pati se vrakam so torbata ovde mi velat ko ke ti dojdat cesto bolki I jaki togas da odam I neznam so da pram dali se ovie lazni ili pravi poima neam

На Lorins му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Zene moze konsultacija edna so vas, vo 29 nedela sum/7 mesec i d dimeri mi se 2082. Nisto ne mi prepisale, samo kao deka toa e vo red so nedela na bremenost? Nekoja vakvko iskustvo vo tretotromesecije i da ne prima kleksani?

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Види почекај дали ќе продолжат или ќе ги снема...немам искуство со тоа како да се препознаат тие болки... :/ можам само да те сфатам, оти и јас мислам таква ќе бидам...целата со прашалници...

@ssweety јас веднаш си правам перпечен шеќер со млеко и путер или маргарин...

На Mari* и ssweety им се допаѓа ова.
  9. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Епа и јас сум од денес 30 неддела, па ете вака и мене ми кажа. А и ќе лежам , тоа е што да се прави ...Ти благодарам за одговорот :*

10. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    jajcinja na oko shopska i virshli za mm i potajno se nadevam kje donese sladoled :inlove:

На only44you и Lorins им се допаѓа ова.
  11. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    9.512
    И јас сакав вчера да одам ама џган било си викам боље дома ќе си седам да не ме тупне некој недај Боже. Незнам денес како е |(

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  12. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    darling i jas im chueno deka mek cervix e ok. polezi si pojadi si pospij si. druzi se so nas :*

13. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    И јас јадам сега ама само шопска за ручек ..... 200гр. бев поправена за 3 недели, денес се мерев кога бев на контрола. Морам да внимавам ја, оти ептен сум буца :P

На Lorins и DigY им се допаѓа ова.
  14. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Така и ќе биде срцка :*
    Секако без вас не можам, вие сте ми најдобрите и најверните друшки :inlove:

На Magis, Lorins и DigY им се допаѓа ова.
  15. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    200 gr. bucka??? daj slika smesta!! da vidam kogo ti toa lazesh!!!! zemi da jadesh ko choek posle porod ideme u moralna podrshka za slabeenje!!! :*

На Magis, zajka1, ivi1987 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Хаха..... Имам пред тоа многу висока килажа, па искрено се плашам да се дебелеам за да не качам притисок , прееклампсии да не ми се случат и сите останати глупости, не дај боже....

17. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    nema mor. uzivaj tamu

18. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    9.512
    Абе и јас дебела почнав, па не сум којзнае колку поправена, а тоа што изгледам дебело е од килажата со која почнав. Викаат дека дебелите помалку качувале во бременост, па ќе видиме кај ќе ми биде крајот здравје Боже :angel:

На Magis, zajka1, only44you и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    @Mari* што направи?

20. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на: