Мами, јас само што си дојдов од преглед.... Бебушот ок, 2 недели покрупно ми го мери докторката, буце од мама, со обравчиња е само за бацување , ЦТГ ми направи ок, па ме прегледа и со прст, и со спекулум и со вагинална сонда. Е кога ме прегледа со прст ми рече дека грлото на матката било омекнато , но тоа можело да биде и хормонално, а бебушот бил многу горе и со вагиналната сонда ми го мери цервиксот 4,5мм , вика воопшто не е скратен, но ми рече од сега па понатака повторно да си почнам да си лежам , да не се рашетувам многу. Е сега ме подзамисли малце тоа што било омекнато грлото на матката..... Искуство некое ???
Женички вчера бев на детален скрининг, докторот убаво го виде бебето, се е супер, сите пргани убаво се развиваат, срценцето убаво работи, од се е задоволен. Но на крај спомна нешто дека левата артерија на плацентата работи со намален капацитет, но наводно десната компензира се и не е ништо страшно, тоа било бидејќи плацентата е благо свртена на лево во секој случај нема место за паника, се е во ред. Арно ама мене црвчето ме копка и постојано мислам на тоа. Дали некоја имала вакво искуство или знаете нешто повеќе за ова? Инаку 25+1 сме денес, цервиксот рече е добар не е скратен.
@Lorins retko pred spienje mu pustam, si mrda dusata togas najmnogu! Na you tube ima milion "Pregnancy music". @DigY Jas za denes i za vikendov so ручОк sum snabdena. Mamica mi pratila sva i svashta. Bas sega stanav od jadenje, losos so salata jadev. Da ziveam pokraj more samo morsko ke jadam sekoj den! Inaku nie denes pak na kontrola, nema aber personava moja, vikam jas 1 rodenden ke slavime vo meshko.. 10ti mesec sum, mislam helloUuu. A sestrava mi vika so vakvo ctg moze i uste 1 nedela da teras. Ne znam, samo zdravo i zivo da mi e i se da e vo red!
Со првата бременост негде од 30 недела докторот ми кажа дека ми е омекнато грлото, но тоа ми го кажа како нешто позитивно, дека полесно и побезболно ќе сум се отварала, односно кога ќе почне процесот на породување, голем дел дома ќе си поминам нема ни да осетам. И стварно беше така, јас директно напони осетив и родив. Е сега штом ти рекла да мируваш, одмарај си барем уште некоја недела, сепак докторот знае најдобро.
Женички ве молам помогнете ми .... денеска се чувствувам како воз да ме прегазил изгледа настинувам...грлото ме боли, кажете нешто што да пијам а да спречам .... толку се пазам да не настинам и пак ме фати :/ :'(
Abe prikraj sum samo sto dva pati se vrakam so torbata ovde mi velat ko ke ti dojdat cesto bolki I jaki togas da odam I neznam so da pram dali se ovie lazni ili pravi poima neam
Zene moze konsultacija edna so vas, vo 29 nedela sum/7 mesec i d dimeri mi se 2082. Nisto ne mi prepisale, samo kao deka toa e vo red so nedela na bremenost? Nekoja vakvko iskustvo vo tretotromesecije i da ne prima kleksani?
Види почекај дали ќе продолжат или ќе ги снема...немам искуство со тоа како да се препознаат тие болки... :/ можам само да те сфатам, оти и јас мислам таква ќе бидам...целата со прашалници... @ssweety јас веднаш си правам перпечен шеќер со млеко и путер или маргарин...
Епа и јас сум од денес 30 неддела, па ете вака и мене ми кажа. А и ќе лежам , тоа е што да се прави ...Ти благодарам за одговорот
И јас сакав вчера да одам ама џган било си викам боље дома ќе си седам да не ме тупне некој недај Боже. Незнам денес како е
И јас јадам сега ама само шопска за ручек ..... 200гр. бев поправена за 3 недели, денес се мерев кога бев на контрола. Морам да внимавам ја, оти ептен сум буца
200 gr. bucka??? daj slika smesta!! da vidam kogo ti toa lazesh!!!! zemi da jadesh ko choek posle porod ideme u moralna podrshka za slabeenje!!!
Хаха..... Имам пред тоа многу висока килажа, па искрено се плашам да се дебелеам за да не качам притисок , прееклампсии да не ми се случат и сите останати глупости, не дај боже....
Абе и јас дебела почнав, па не сум којзнае колку поправена, а тоа што изгледам дебело е од килажата со која почнав. Викаат дека дебелите помалку качувале во бременост, па ќе видиме кај ќе ми биде крајот здравје Боже