1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Мами, јас само што си дојдов од преглед.... Бебушот ок, 2 недели покрупно ми го мери докторката, буце од мама, со обравчиња е само за бацување :), ЦТГ ми направи ок, па ме прегледа и со прст, и со спекулум и со вагинална сонда. Е кога ме прегледа со прст ми рече дека грлото на матката било омекнато , но тоа можело да биде и хормонално, а бебушот бил многу горе и со вагиналната сонда ми го мери цервиксот 4,5мм , вика воопшто не е скратен, но ми рече од сега па понатака повторно да си почнам да си лежам , да не се рашетувам многу.
    Е сега ме подзамисли малце тоа што било омекнато грлото на матката..... Искуство некое ???

На DigY, Stasija, S.Snezana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Женички вчера бев на детален скрининг, докторот убаво го виде бебето, се е супер, сите пргани убаво се развиваат, срценцето убаво работи, од се е задоволен. Но на крај спомна нешто дека левата артерија на плацентата работи со намален капацитет, но наводно десната компензира се и не е ништо страшно, тоа било бидејќи плацентата е благо свртена на лево :^) во секој случај нема место за паника, се е во ред.
    Арно ама мене црвчето ме копка и постојано мислам на тоа. Дали некоја имала вакво искуство или знаете нешто повеќе за ова?
    Инаку 25+1 сме денес, цервиксот рече е добар не е скратен.

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.337
    @Lorins retko pred spienje mu pustam, si mrda dusata togas najmnogu! Na you tube ima milion "Pregnancy music".

@DigY Jas za denes i za vikendov so ручОк sum snabdena. Mamica mi pratila sva i svashta. Bas sega stanav od jadenje, losos so salata jadev. :smirk: Da ziveam pokraj more samo morsko ke jadam sekoj den!

Inaku nie denes pak na kontrola, nema aber personava moja, vikam jas 1 rodenden ke slavime vo meshko.. 10ti mesec sum, mislam helloUuu. A sestrava mi vika so vakvo ctg moze i uste 1 nedela da teras. :emo: Ne znam, samo zdravo i zivo da mi e i se da e vo red! :sun:

На zajka1, DigY, Lorins и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Со првата бременост негде од 30 недела докторот ми кажа дека ми е омекнато грлото, но тоа ми го кажа како нешто позитивно, дека полесно и побезболно ќе сум се отварала, односно кога ќе почне процесот на породување, голем дел дома ќе си поминам нема ни да осетам. И стварно беше така, јас директно напони осетив и родив.
    Е сега штом ти рекла да мируваш, одмарај си барем уште некоја недела, сепак докторот знае најдобро. :)

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Женички ве молам помогнете ми .... денеска се чувствувам како воз да ме прегазил изгледа настинувам...грлото ме боли, кажете нешто што да пијам а да спречам .... толку се пазам да не настинам и пак ме фати :/ :'(

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Abe prikraj sum samo sto dva pati se vrakam so torbata ovde mi velat ko ke ti dojdat cesto bolki I jaki togas da odam I neznam so da pram dali se ovie lazni ili pravi poima neam

На Lorins му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Zene moze konsultacija edna so vas, vo 29 nedela sum/7 mesec i d dimeri mi se 2082. Nisto ne mi prepisale, samo kao deka toa e vo red so nedela na bremenost? Nekoja vakvko iskustvo vo tretotromesecije i da ne prima kleksani?

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Види почекај дали ќе продолжат или ќе ги снема...немам искуство со тоа како да се препознаат тие болки... :/ можам само да те сфатам, оти и јас мислам таква ќе бидам...целата со прашалници...

@ssweety јас веднаш си правам перпечен шеќер со млеко и путер или маргарин...

На Mari* и ssweety им се допаѓа ова.
  9. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Епа и јас сум од денес 30 неддела, па ете вака и мене ми кажа. А и ќе лежам , тоа е што да се прави ...Ти благодарам за одговорот :*

10. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    jajcinja na oko shopska i virshli za mm i potajno se nadevam kje donese sladoled :inlove:

На only44you и Lorins им се допаѓа ова.
  11. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.175
    Допаѓања:
    9.948
    И јас сакав вчера да одам ама џган било си викам боље дома ќе си седам да не ме тупне некој недај Боже. Незнам денес како е |(

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  12. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    darling i jas im chueno deka mek cervix e ok. polezi si pojadi si pospij si. druzi se so nas :*

13. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    И јас јадам сега ама само шопска за ручек ..... 200гр. бев поправена за 3 недели, денес се мерев кога бев на контрола. Морам да внимавам ја, оти ептен сум буца :P

На Lorins и DigY им се допаѓа ова.
  14. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Така и ќе биде срцка :*
    Секако без вас не можам, вие сте ми најдобрите и најверните друшки :inlove:

На Magis, Lorins и DigY им се допаѓа ова.
  15. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    200 gr. bucka??? daj slika smesta!! da vidam kogo ti toa lazesh!!!! zemi da jadesh ko choek posle porod ideme u moralna podrshka za slabeenje!!! :*

На Magis, zajka1, ivi1987 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Хаха..... Имам пред тоа многу висока килажа, па искрено се плашам да се дебелеам за да не качам притисок , прееклампсии да не ми се случат и сите останати глупости, не дај боже....

17. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    nema mor. uzivaj tamu

18. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.175
    Допаѓања:
    9.948
    Абе и јас дебела почнав, па не сум којзнае колку поправена, а тоа што изгледам дебело е од килажата со која почнав. Викаат дека дебелите помалку качувале во бременост, па ќе видиме кај ќе ми биде крајот здравје Боже :angel:

На Magis, zajka1, only44you и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    @Mari* што направи?

20. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на: