Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    Katalea мила со лесно нека ти е се најубаво ви посакувам и да пишеш обавезно оти јас сум после тебе :inlove: :D

2. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    Eве ме мешиња после цел ден шетање а морав да шетам за да ми помине нервозата сабајлево бев на контрола кај матичниот и ми го расипа денот :( одма почна да ми зборува за килажата а за цела бременост денес сумираше +14 кила ауууууууу многу биле !!! епа мене не ми се искрено ,на диета сега не можам да се ставам и онака на мн работи внимавам , и оп ајде на проверка за скриен шекер сега во 34 недела ? ми даде упат за Адриалаб ( да не сте информирани колку кошта ) инаку бебушко добро беше си кулираше :inlove: главчето веке надоле завртено ,2, 770 добро си е оно фала богу а мама ја испокритикуваа ,зошто ние македонките толку мн сме се дебелеле? еее при крај ми квари расположење !
    КАТАЛЕА со лесно мила ,и верувам дека лесно ке поминеш штом одиш во приватна клиника ,поздравче :*

На SimonaTino и loki.c9 им се допаѓа ова.
  3. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    не се замарај многу, па има жени кои мн повеке се здебелиле од тебе, и не им било ништо, а за шо да испиташ скриен шекер?? дека имас +14 кг???...
    сите доктори се катастрофа :devil:

На loki.c9 и pepita82 им се допаѓа ова.
  4. gwen

gwen Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    81
    Zenicki izvinete na latinicava,bidejki pisuvam od tel. Normalno li e da se ima gadenje I oteznato disenje od folnata kiselina. Znnam deka zvuci glupavo no probav eden den I ne se napiv folna mi bese podobro. Ima li sansi da sum vo onie 1%

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  5. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    Ле ле бе ко ке мрда бебушко потоцно ко ке клоца некако долу ме боли како да ме притиска почнува страв да ме фаќа :^)

6. cherry-pie

cherry-pie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    39
    Здраво мешињаа :D Јас да се пофалам ги завршив испитувањата што се прават во 12-13 недела, приска и ехо мерење на бебчето и све е во ред..Прво матичниот ме гледаше и од што сум љубопитна го прашав да не се гледа случајно полот и тој ми вика не гледам да му виси ништо меѓу нозете :rofl: аххаха ме изнасмеа ама ми рече као демек не е баш сигурен а јас на цела фамилија изнакажав и ке биде смешно ако се смени :lol: Поздравче цурици :hai:

На SimonaTino, macence4 и Vetruska им се допаѓа ова.
  7. Dreem.Girl

Dreem.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    118
    Добро утро мешинја како сте јас сум жива не наспана :sweat: секоја ноќ сонувам како се пораѓам... легнав во 3 се разбудив во 6 се ме боли кога лежам не можам никако да се наместам иако спијам врз еден куп пернички од сите страни а и времето си минува и мене се повеќе ме фаќа страв што и како ќе биде :tmi:

8. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Dobro utro mamicki i od menee. Cherry mislam deka e rano za polot jas od pocetok imav custvo deka e mashko i taka ispadna. Pozz

Auu zaboraviv da vikazam denes vleguvam vo 24ta nedela kolku brzo pominuvaat nedelite à kolku Maki sum videla hèhè

Последна измена од модератор: 10 мај 2017
  9. cherry-pie

cherry-pie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    39
    gladiola тебе во која недела ти го кажаа полот? :o Јас некако осекам дека е девојче а сите ми викаа машко сум носела до кај 11 недела зашто одма ми се поду стомакот некако на напред а сега почнав и на спојлерите да ставам килажа.. :?: Ме фаќа страв да не се напраам гица хахах. Бев и на уште еден преглед во државна ама забраив да прашам дали се гледа полот, се избезумив бидејки прегледот беше мн интересен..Бебчето ми се сврти и како да ми се смееше душичка, дури и докторот ми вика абе ова ни се смее :inlove: :inlove: аххх ке збудалам сакам секој ден да одам на ехо да си го гледам :rofl:

На pepita82 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    па мене во 12 недела во ремедика ми кажаа тоа беше пред 6 години исто рече па не гледам да се мава нешто женско е хахха ма какво и да е само живо и здаво нека е

Dreem.Girl немакако да биде ке биде супер и убаво и конечно ке си го видиш бебчето мислам дека веке си при крај потреба од паника нема само смирено и е слушај како ке ти кажат акушерките така прави не плачи не пискај не си ја троши силата без потреба само длабоко дишење и концентирај ја мислата на вашиот прв поглед и контакт на тоа какво ке биде бебчето црнко бело на кој ке личи значи гледај да бидеш порелаксирана полесно ке поминеш верувај

На WORRIED.BT и cherry-pie им се допаѓа ова.
  11. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    можеби и да си во тиа 1% али пробај да ги пиеш битни се за правилен раст и развој на нервниот систем кај плоодот како и за нервната туба и спречува деформитети а ги има многу веруувај затоа гледај пиј ги до 12 недела после слободно мавни ги
    кој анедела си ти ?

12. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Можно е, и спомни го тоа кога ќе одиш на лекар следниот пат. Инаку, обиди се да пиеш фолна навечер пред да си легнеш за да ги преспиеш првите 7-8 часа на дејствување. Не седи фолната цел дел во тебе, не е како антибиотик, многу брзо се раствара и губи.

13. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Forko jas i ti dezurame po forumot srrc izgleda :D

На SimonaTino, Forko и Mekica им се допаѓа ова.
  14. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    :D :D :D Ме изнасмеа :lol:
    Така ќе му дојде...па од 11 до 8 сум на работа - цееел деен! и дежурам по форумов арно викаш.да не сте вие ќе скренам :)
    Aма како тргнало повеќе тука дремам него за работа :)

На SimonaTino и Mekica им се допаѓа ова.
  15. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Bebeto ti se sprema za turbulenciii hèhè ne se plashi

Lele forko bogami jas od forumov nauciv mn ako ne i premnogu. Sega se prisetiv koga bev 4ti mesec bev kaj doktorot i mu kazuvam Kako me bolat bubrezite pa ke mi otkazat pa film napraviv i toj samo mi kaza pravec Doma u krevet da lezis i ni da mi se javis Eden mesec bash tebe ke ti otkazat bubrezite. Zivaa bruka ispadnav

На Mekica му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    :rofl: :rofl: :rofl: откачи душо и ти :D :* и јас кај и да е...веќе ме фаќа сафра а столов :devil:

МИ текна нешто сега да прашам :lol:
    А ако е бебушка поголема 1недела од тоа што они рачунаат тоа е лошо или добро?

17. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    Сваќичке ако е една недела поголема тогаш термин ти се поместува за една недела порано. Бар ја така знам ако сум грешка нека ме поправи некој. :*

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    804
    Па мислам дека е добро подобро е да ти е напредно бебето отколку да ти заостанува, моето беше 10 дена понапред, а може и ќе имаш среќа како мене порано да се олесниш, место да се тркалаш цел месец дека јас ако чекав уште 4 недели ќе пукнев :D

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  19. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    абе луѓе Каталеа ја нема....

20. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Ако ја нема до утре можда дошол моментот :inlove:

На bela-imela и loki.c9 им се допаѓа ова.