Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    Katalea мила со лесно нека ти е се најубаво ви посакувам и да пишеш обавезно оти јас сум после тебе :inlove: :D

2. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    Eве ме мешиња после цел ден шетање а морав да шетам за да ми помине нервозата сабајлево бев на контрола кај матичниот и ми го расипа денот :( одма почна да ми зборува за килажата а за цела бременост денес сумираше +14 кила ауууууууу многу биле !!! епа мене не ми се искрено ,на диета сега не можам да се ставам и онака на мн работи внимавам , и оп ајде на проверка за скриен шекер сега во 34 недела ? ми даде упат за Адриалаб ( да не сте информирани колку кошта ) инаку бебушко добро беше си кулираше :inlove: главчето веке надоле завртено ,2, 770 добро си е оно фала богу а мама ја испокритикуваа ,зошто ние македонките толку мн сме се дебелеле? еее при крај ми квари расположење !
    КАТАЛЕА со лесно мила ,и верувам дека лесно ке поминеш штом одиш во приватна клиника ,поздравче :*

На SimonaTino и loki.c9 им се допаѓа ова.
  3. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    не се замарај многу, па има жени кои мн повеке се здебелиле од тебе, и не им било ништо, а за шо да испиташ скриен шекер?? дека имас +14 кг???...
    сите доктори се катастрофа :devil:

На loki.c9 и pepita82 им се допаѓа ова.
  4. gwen

gwen Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    81
    Zenicki izvinete na latinicava,bidejki pisuvam od tel. Normalno li e da se ima gadenje I oteznato disenje od folnata kiselina. Znnam deka zvuci glupavo no probav eden den I ne se napiv folna mi bese podobro. Ima li sansi da sum vo onie 1%

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  5. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    Ле ле бе ко ке мрда бебушко потоцно ко ке клоца некако долу ме боли како да ме притиска почнува страв да ме фаќа :^)

6. cherry-pie

cherry-pie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    39
    Здраво мешињаа :D Јас да се пофалам ги завршив испитувањата што се прават во 12-13 недела, приска и ехо мерење на бебчето и све е во ред..Прво матичниот ме гледаше и од што сум љубопитна го прашав да не се гледа случајно полот и тој ми вика не гледам да му виси ништо меѓу нозете :rofl: аххаха ме изнасмеа ама ми рече као демек не е баш сигурен а јас на цела фамилија изнакажав и ке биде смешно ако се смени :lol: Поздравче цурици :hai:

На SimonaTino, macence4 и Vetruska им се допаѓа ова.
  7. Dreem.Girl

Dreem.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    119
    Добро утро мешинја како сте јас сум жива не наспана :sweat: секоја ноќ сонувам како се пораѓам... легнав во 3 се разбудив во 6 се ме боли кога лежам не можам никако да се наместам иако спијам врз еден куп пернички од сите страни а и времето си минува и мене се повеќе ме фаќа страв што и како ќе биде :tmi:

8. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Dobro utro mamicki i od menee. Cherry mislam deka e rano za polot jas od pocetok imav custvo deka e mashko i taka ispadna. Pozz

Auu zaboraviv da vikazam denes vleguvam vo 24ta nedela kolku brzo pominuvaat nedelite à kolku Maki sum videla hèhè

Последна измена од модератор: 10 мај 2017
  9. cherry-pie

cherry-pie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    39
    gladiola тебе во која недела ти го кажаа полот? :o Јас некако осекам дека е девојче а сите ми викаа машко сум носела до кај 11 недела зашто одма ми се поду стомакот некако на напред а сега почнав и на спојлерите да ставам килажа.. :?: Ме фаќа страв да не се напраам гица хахах. Бев и на уште еден преглед во државна ама забраив да прашам дали се гледа полот, се избезумив бидејки прегледот беше мн интересен..Бебчето ми се сврти и како да ми се смееше душичка, дури и докторот ми вика абе ова ни се смее :inlove: :inlove: аххх ке збудалам сакам секој ден да одам на ехо да си го гледам :rofl:

На pepita82 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    761
    па мене во 12 недела во ремедика ми кажаа тоа беше пред 6 години исто рече па не гледам да се мава нешто женско е хахха ма какво и да е само живо и здаво нека е

Dreem.Girl немакако да биде ке биде супер и убаво и конечно ке си го видиш бебчето мислам дека веке си при крај потреба од паника нема само смирено и е слушај како ке ти кажат акушерките така прави не плачи не пискај не си ја троши силата без потреба само длабоко дишење и концентирај ја мислата на вашиот прв поглед и контакт на тоа какво ке биде бебчето црнко бело на кој ке личи значи гледај да бидеш порелаксирана полесно ке поминеш верувај

На WORRIED.BT и cherry-pie им се допаѓа ова.
  11. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    761
    можеби и да си во тиа 1% али пробај да ги пиеш битни се за правилен раст и развој на нервниот систем кај плоодот како и за нервната туба и спречува деформитети а ги има многу веруувај затоа гледај пиј ги до 12 недела после слободно мавни ги
    кој анедела си ти ?

12. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    Можно е, и спомни го тоа кога ќе одиш на лекар следниот пат. Инаку, обиди се да пиеш фолна навечер пред да си легнеш за да ги преспиеш првите 7-8 часа на дејствување. Не седи фолната цел дел во тебе, не е како антибиотик, многу брзо се раствара и губи.

13. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Forko jas i ti dezurame po forumot srrc izgleda :D

На SimonaTino, Forko и Mekica им се допаѓа ова.
  14. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    587
    :D :D :D Ме изнасмеа :lol:
    Така ќе му дојде...па од 11 до 8 сум на работа - цееел деен! и дежурам по форумов арно викаш.да не сте вие ќе скренам :)
    Aма како тргнало повеќе тука дремам него за работа :)

На SimonaTino и Mekica им се допаѓа ова.
  15. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Bebeto ti se sprema za turbulenciii hèhè ne se plashi

Lele forko bogami jas od forumov nauciv mn ako ne i premnogu. Sega se prisetiv koga bev 4ti mesec bev kaj doktorot i mu kazuvam Kako me bolat bubrezite pa ke mi otkazat pa film napraviv i toj samo mi kaza pravec Doma u krevet da lezis i ni da mi se javis Eden mesec bash tebe ke ti otkazat bubrezite. Zivaa bruka ispadnav

На Mekica му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    587
    :rofl: :rofl: :rofl: откачи душо и ти :D :* и јас кај и да е...веќе ме фаќа сафра а столов :devil:

МИ текна нешто сега да прашам :lol:
    А ако е бебушка поголема 1недела од тоа што они рачунаат тоа е лошо или добро?

17. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    Сваќичке ако е една недела поголема тогаш термин ти се поместува за една недела порано. Бар ја така знам ако сум грешка нека ме поправи некој. :*

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    805
    Па мислам дека е добро подобро е да ти е напредно бебето отколку да ти заостанува, моето беше 10 дена понапред, а може и ќе имаш среќа како мене порано да се олесниш, место да се тркалаш цел месец дека јас ако чекав уште 4 недели ќе пукнев :D

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  19. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    абе луѓе Каталеа ја нема....

20. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Ако ја нема до утре можда дошол моментот :inlove:

На bela-imela и loki.c9 им се допаѓа ова.