Eве ме мешиња после цел ден шетање а морав да шетам за да ми помине нервозата сабајлево бев на контрола кај матичниот и ми го расипа денот одма почна да ми зборува за килажата а за цела бременост денес сумираше +14 кила ауууууууу многу биле !!! епа мене не ми се искрено ,на диета сега не можам да се ставам и онака на мн работи внимавам , и оп ајде на проверка за скриен шекер сега во 34 недела ? ми даде упат за Адриалаб ( да не сте информирани колку кошта ) инаку бебушко добро беше си кулираше главчето веке надоле завртено ,2, 770 добро си е оно фала богу а мама ја испокритикуваа ,зошто ние македонките толку мн сме се дебелеле? еее при крај ми квари расположење ! КАТАЛЕА со лесно мила ,и верувам дека лесно ке поминеш штом одиш во приватна клиника ,поздравче
не се замарај многу, па има жени кои мн повеке се здебелиле од тебе, и не им било ништо, а за шо да испиташ скриен шекер?? дека имас +14 кг???... сите доктори се катастрофа
Zenicki izvinete na latinicava,bidejki pisuvam od tel. Normalno li e da se ima gadenje I oteznato disenje od folnata kiselina. Znnam deka zvuci glupavo no probav eden den I ne se napiv folna mi bese podobro. Ima li sansi da sum vo onie 1%
Ле ле бе ко ке мрда бебушко потоцно ко ке клоца некако долу ме боли како да ме притиска почнува страв да ме фаќа
Здраво мешињаа Јас да се пофалам ги завршив испитувањата што се прават во 12-13 недела, приска и ехо мерење на бебчето и све е во ред..Прво матичниот ме гледаше и од што сум љубопитна го прашав да не се гледа случајно полот и тој ми вика не гледам да му виси ништо меѓу нозете аххаха ме изнасмеа ама ми рече као демек не е баш сигурен а јас на цела фамилија изнакажав и ке биде смешно ако се смени Поздравче цурици
Добро утро мешинја како сте јас сум жива не наспана секоја ноќ сонувам како се пораѓам... легнав во 3 се разбудив во 6 се ме боли кога лежам не можам никако да се наместам иако спијам врз еден куп пернички од сите страни а и времето си минува и мене се повеќе ме фаќа страв што и како ќе биде
Dobro utro mamicki i od menee. Cherry mislam deka e rano za polot jas od pocetok imav custvo deka e mashko i taka ispadna. Pozz Auu zaboraviv da vikazam denes vleguvam vo 24ta nedela kolku brzo pominuvaat nedelite à kolku Maki sum videla hèhè
gladiola тебе во која недела ти го кажаа полот? Јас некако осекам дека е девојче а сите ми викаа машко сум носела до кај 11 недела зашто одма ми се поду стомакот некако на напред а сега почнав и на спојлерите да ставам килажа.. Ме фаќа страв да не се напраам гица хахах. Бев и на уште еден преглед во државна ама забраив да прашам дали се гледа полот, се избезумив бидејки прегледот беше мн интересен..Бебчето ми се сврти и како да ми се смееше душичка, дури и докторот ми вика абе ова ни се смее аххх ке збудалам сакам секој ден да одам на ехо да си го гледам
па мене во 12 недела во ремедика ми кажаа тоа беше пред 6 години исто рече па не гледам да се мава нешто женско е хахха ма какво и да е само живо и здаво нека е Dreem.Girl немакако да биде ке биде супер и убаво и конечно ке си го видиш бебчето мислам дека веке си при крај потреба од паника нема само смирено и е слушај како ке ти кажат акушерките така прави не плачи не пискај не си ја троши силата без потреба само длабоко дишење и концентирај ја мислата на вашиот прв поглед и контакт на тоа какво ке биде бебчето црнко бело на кој ке личи значи гледај да бидеш порелаксирана полесно ке поминеш верувај
можеби и да си во тиа 1% али пробај да ги пиеш битни се за правилен раст и развој на нервниот систем кај плоодот како и за нервната туба и спречува деформитети а ги има многу веруувај затоа гледај пиј ги до 12 недела после слободно мавни ги кој анедела си ти ?
Можно е, и спомни го тоа кога ќе одиш на лекар следниот пат. Инаку, обиди се да пиеш фолна навечер пред да си легнеш за да ги преспиеш првите 7-8 часа на дејствување. Не седи фолната цел дел во тебе, не е како антибиотик, многу брзо се раствара и губи.
Ме изнасмеа Така ќе му дојде...па од 11 до 8 сум на работа - цееел деен! и дежурам по форумов арно викаш.да не сте вие ќе скренам Aма како тргнало повеќе тука дремам него за работа
Bebeto ti se sprema za turbulenciii hèhè ne se plashi Lele forko bogami jas od forumov nauciv mn ako ne i premnogu. Sega se prisetiv koga bev 4ti mesec bev kaj doktorot i mu kazuvam Kako me bolat bubrezite pa ke mi otkazat pa film napraviv i toj samo mi kaza pravec Doma u krevet da lezis i ni da mi se javis Eden mesec bash tebe ke ti otkazat bubrezite. Zivaa bruka ispadnav
откачи душо и ти и јас кај и да е...веќе ме фаќа сафра а столов МИ текна нешто сега да прашам А ако е бебушка поголема 1недела од тоа што они рачунаат тоа е лошо или добро?
Сваќичке ако е една недела поголема тогаш термин ти се поместува за една недела порано. Бар ја така знам ако сум грешка нека ме поправи некој.
Па мислам дека е добро подобро е да ти е напредно бебето отколку да ти заостанува, моето беше 10 дена понапред, а може и ќе имаш среќа како мене порано да се олесниш, место да се тркалаш цел месец дека јас ако чекав уште 4 недели ќе пукнев