@Cka како сте вие со бебенцето? Како се снајдуваш во новата улога на мама? Баш убаво што не посетуваш овде
Фала на прашање Супер е да си мама. На почеток тешко после се навкнуваш. Бременоста ми беше супер, се пазев, ама одев на работа, се движев, качив над 20 кила, по пораѓај, еве месец и нешто вкупно 17 симнав. Не јадев џанк фуд, никакви сендвичи и чипсови, газирано... Ама си качив кила оти последниот месец одвај одев, огромна бев. Одвај чекав да се породам, отидов насмеана и сама у спаваќа стоев на шалтер да средам документи за пораѓај Кога ке ги видите најубавите очи на свет после пораѓај, се ќе заборавите. Уживајте додека можете, после иде период на стравови, неспиење, прашалници, болка од сечење, од коски местење, вртоглавици од крв губење, иако со 138 отидов на пораѓај со 90 хемоглобиин излегов за 2 дена. И сите маки ги гледате цел месец, мислите дека нема крај одмаки, и бебето ви се насмевнува. Гледате прва насмевка и цел месец маки заборавате. И нешто што не верував - маж ми го сакам 200 пати повеќе, љубовта помеѓу нас е огромна, како што не сум можела да замислам дека може да биде. Од двајца, станувате семејство. А семејството ви е во меше сега Имате нов живот. Кој плаче и ај чао одам да нишкам.
Cestitki do site novi mamicki da vi se zivi i zdravi maleckite mn sreka da imaat vo zivotot. Jas veke vlegov vo 21 nedela utrovo se razbudiv na stomak i me bolese nez kako no do sega toa mi se nema sluceno,nedaj boze moze li nes da se sluci?
Haha a mojov sto da kazeme? Ne saka i ne saka. Moze ne zalat malce, da ne se macime Koja nedela si sega? @S.Snezana jas Persil sensitive, nema mn miris, onaka na cisto. Omeknuvac ne koristam za bebeski. @butterfly* ne mu e nisto, zastiteno e. Teloto se prisposobuva na spienje, taka sto kuliraj. Btw.kako go pominavte denov? Nie city mall malce na kafence malce na pazarenje vo noviot market.
Kako covek da se raduva,vcera sabajle epten malku imav svetlo rozevo na brisenje,denes isto epten malku i epten svetlo rozevo,a 3 nedela i nekoj den sum,..na 19 den od transfer imav kafeava locka na sekojdnevnata golema kolku paricka,mu kazav na dr.mi rece koga me gledase deka kafeavato bilo od sto bile dvecki vo meseto,a za ova sega neznam,stravme faka,zgora na se i vikend
Викенд, не викенд, јави се одма кај матичниот. Јас претходниот пат кога ми се случи спонтаниот исто беше викенд и викав ај ништо не е, засирена крв, срамота е во викенд да масирам докторот ама не додржа до понеделник. Јави се одмаа ќе ти дадат да пиеш нешто. И да не е страшно, да не ти е на мисла.
Баш ми е мило што го читам ова. Туку клавирот што прави сега, да не е малку љубоморен дека е запоставен? (мала шала )
BTW, @DigY во сара фешн најдов прслу(че) без жици, без корпи, памучни, (како на мајка ми), ама ептен се комотни.
@kelebeim*** utre vlegvam vo 38ma imam vreme uste znam ama pred 4dena bev otvorena santim ipol I sea edvaj cekam da zapocnit toa a uste pomacno me macat nekoi bolkicki ama nis strasno I non sto na strek ama se nadevam deka ke bide so pobrzo edvaj cekam da si ja vidam Dilara
@macunka мила, живо и здраво да ти биде ќеркичето и цел живот само среќа и убавини да го пратат Шуќер почнав да читам тука дека и женски деца се раѓале, оти почнав да мислам дека само ја на дуњава носам девојче
Читајќи по форумов и од блиски мои околу мене, се машки оваа година. И јас тоа реков, кај се девојкиве? ама ве има
@S.Snezana јас земав мерикс бејби без гранули е тој ни го препорача педијатар пошто гранулите се тие што стварале иритации, а омекнувач дуел бејби белиот многу убаво мириса и не ги прави лепливи како не испрани што е случај со други омекнувачи и течни прашоци. @Mari* ти во македонија ли живееш прашувам пошто неам видено кај нас таков прашок
pa mora I dundinja da ima a jas edvaj si go cekam moevo princezice da mozev I predvreme bi se porodila samo da si ja gusnam silnoooo