Uhhh neznam ko taka ama vidi probaj da zaspies taka so mn pernicinja okolu vo sedecka polozba za drug sovet neznam jas mislev poike si obicno vo pogolemite meseci se ima toj problem
@anastasija mitic немој погрешно да ме сфатиш, сакам најдобронамерен совет да ти дадам, смири се, опушти се и уживај во бременоста. Гледам за секоја ситница се потресуваш и плашиш, а реално има жени кои до 8 недела не ни знаат дека се бремени. Ако продолжиш вака многу лошо ќе си направиш, допрва те очекуваат болки во стомак, карлица, кичма, па киселини во желудник, па неспиење и ограничено движење и дишење поради големиот стомак, па клоцања на бебето право во ребра од кои може да се виткаш од болка итн., но се се тоа слатки маки. Додека нема крварење, големи неподносливи болки, седи и уживај си. Опуштена мајка-опуштена бременост-лесна бременост. Денес кажа дека си чистела, сигурно си се преморила малце, одмори, напиј се топло млекце, пушти нешто лесно на тв и не се потресувај, уживај овие 9 месеци
добро утро мами од мене ...Ај нека ви биде убав денов, празникот Цветници , секаде господ само убавини и радост да дава Тукуууу, јас срам, не срам сепак да си прашам нешто вака посабајлечки..... Вие што ставате вагинално утрогестан или било какви вагиналети, во подоцна бременост на пример, ви се има ли случено да осетите дека усниците доле ви се некако како млитави, па можам да кажам буквално онака меки баш ?
ubajni ti se blizi krajot.....koga ke si go vidi bebuskoto vo race....srejkno mamicke i so lesno...... a na drugite dve cestito i lesna bremenost poz
Добро утро и од мене мешковци. Како сте денес? @only44you јас ги користам ама не сум забележала, можеби дека само 4 дена има откако почнав да ги ставам, ќе видам како ќе биде понатаму
i jas kako tebe i jas edvaj cekam da si go gusnam srceto moe ama ke pocekam uste malce kraj majot mie terminot....a od kade go nabavuvas parasokot od koja prodavnica? posto i jas sum vo germanija i pyjama ti nemam...pozzz mami i so lesno
Iskrena kje bidam i kje go recham ova- ne ste mi jasni so generalkite po doma vo rana bremenost. dobro shto vi e!? znaete kolku plodot e osetliv toj period i 4 nedeli ne moze da se strpite!? onaa pa sea i teknalo na stol da se kachuva shkaf da brishe. chitam i se chudam. i jas nemav pomosh ako rechete nemame pomosh. i jas i mm sme sami na sebe. eve go i sega usisava dur jas pishuvam. toa e i negovo dete no ko shto sum mozela i jas da dojdam od rab i da chistam gotvam moze i toj. ne si igrajte vie vo rana bremenost mnogu mnogu. ne e tolku cvrsto prikachen plodot za da izigravate neshto vredni. zoshto ovde ok kje se pozalite ama ako napraite belja forumov nema da ja reshi. inache dobro utro tudej is a laki dej jer utre sme na lekar. kje go vidime sinko konechno posle 4 nedeli. ruchnav sea malce cerslii , mm zema da chisti pa da se ispopereme pred da odi na rab.
Јас сум 39+1 па цела бременост не сум фатила правосмукалка во рака и не сум земала купатило да чистам.Освен прашина да забришам и садови да замијам и тоа во последниве месеци друго на памет не ми паднало.Во раните месеци посебно е многу ризично да се оптеретува телото со генералки и чистење ама кој како си сака.9 месеци одма поминуваат ама ако недај боже нешто лошо се деси никој неможе ништо да направи и да го врати времето назад. Ај добро утро и од мене,јас си кркав млеко и бисквити па сега нес кафе ќе правам и после идам да шеткам малку по кафиќи,да искористам дур не ме затворил бебуш домче
Isto i jas od pocetok do sega samo prasina se dr maz mi. Veke i si e naucen pa si znae koja e negova rabota i sam si zema da cisti bez da mu kazam Inace sega zdravje Boze posle praznikov planirame da krecime t.e mm ke kreci ja ke odmaram kaj mama nekoj den pa posle planiram da viknam zena da napravi generalka
Ај добро утро и од мене. Кога сме кај чистењето, не пофаќам ич, на сите сум им помагала за се пред да останам бремена и сега имам помош од најблиските. За уживање уживам со најмилото кое допрва се оформува и секојдневно му благодарам на Бог што сум благословена да се радувам на овој чин. Само си мислам на најмилото у мешко и не се интересирам ама баш за ништо друго.
Добро утро и од мене, како сте? Јас сум добро поспана и гладна. Времево е хаос надвор само за спиење. Туку незнам како ќе ме додржи кожа до утре за на гениколог.... Вероватно ќе треба да го преспијам цеееел ден за да ми помини брзо времетоо... И за крај за многу години празникот Цветници господ само радости да дава...
Добро утро и од мене мешковци. Јас будна од 7 и 30, а легната од 9 саат. Поспаноста ме уби. Навечер немам сила ни да се качам горе во спална. Ако сум ваква за 9 месеци куќава ќе ми тргни на друго место каква генералка какви бакрачи. Плус денес Цветници е не се чисти нели? За празников само прозори избришани и прашина избришана - друго ништо. Си спијам цело време мм веќе се осеќал запоставен па во таа чест ќе му дозволам денес да ме носи на ручек
Јас сум во дилема со тоа државно-приватно? Во смисла дали да водам бременост кај матичната или да си одам во приватна кај докторот каде што требаше да правам инсеминација? Знам дека сега не е време да се штеди, ама кај матичен ми е стварно без пари, а и поопуштена сум онака можам да и ѕвонам во секое време. Но, повеќе верувам во стручноста на другиот доктор кој ме водеше додека се борев со неплодноста. Јас веќе бев на преглед кај него, кога ми констатира бременост само не знам дали би ме водел сега дека забременив природно, а тој е презафатен со ИФВ? Ајде прво се да биде во ред, да му слушниме срценце па ќе му ја мислам
Во Плодност одев. Кај Таше. Ама стварно распоредот му е фул не сакам онака набрзина да ме поминува. А му верувам - само нему во градов...