1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Uhhh neznam ko taka ama vidi probaj da zaspies taka so mn pernicinja okolu vo sedecka polozba za drug sovet neznam jas mislev poike si obicno vo pogolemite meseci se ima toj problem

2. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    Of :/ nemozam ne biva :/ kako da mi go zapira nesto disejnevo :/

3. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    @anastasija mitic немој погрешно да ме сфатиш, сакам најдобронамерен совет да ти дадам, смири се, опушти се и уживај во бременоста. Гледам за секоја ситница се потресуваш и плашиш, а реално има жени кои до 8 недела не ни знаат дека се бремени. Ако продолжиш вака многу лошо ќе си направиш, допрва те очекуваат болки во стомак, карлица, кичма, па киселини во желудник, па неспиење и ограничено движење и дишење поради големиот стомак, па клоцања на бебето право во ребра од кои може да се виткаш од болка итн., но се се тоа слатки маки. Додека нема крварење, големи неподносливи болки, седи и уживај си. Опуштена мајка-опуштена бременост-лесна бременост.
    Денес кажа дека си чистела, сигурно си се преморила малце, одмори, напиј се топло млекце, пушти нешто лесно на тв и не се потресувај, уживај овие 9 месеци :)

На zajka1, MADO, Freyja и 11 други им се допаѓа ова.
  4. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    добро утро мами од мене ...Ај нека ви биде убав денов, празникот Цветници , секаде господ само убавини и радост да дава :sun:

Тукуууу, јас срам, не срам сепак да си прашам нешто вака посабајлечки..... Вие што ставате вагинално утрогестан или било какви вагиналети, во подоцна бременост на пример, ви се има ли случено да осетите дека усниците доле ви се некако како млитави, па можам да кажам буквално онака меки баш ?

На S.Snezana, Lorins и kelebeim*** им се допаѓа ова.
  5. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    ubajni ti se blizi krajot.....koga ke si go vidi bebuskoto vo race....srejkno mamicke i so lesno...... a na drugite dve cestito i lesna bremenost poz

На ivi1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    Добро утро и од мене мешковци. Како сте денес?
    @only44you јас ги користам ама не сум забележала, можеби дека само 4 дена има откако почнав да ги ставам, ќе видам како ќе биде понатаму :lol:

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  7. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    cestito neka e zdrava i ziva

На macunka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    i jas kako tebe i jas edvaj cekam da si go gusnam srceto moe ama ke pocekam uste malce kraj majot mie terminot....a od kade go nabavuvas parasokot od koja prodavnica? posto i jas sum vo germanija i pyjama ti nemam...pozzz mami i so lesno

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  9. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Iskrena kje bidam i kje go recham ova- ne ste mi jasni so generalkite po doma vo rana bremenost. dobro shto vi e!? znaete kolku plodot e osetliv toj period i 4 nedeli ne moze da se strpite!? onaa pa sea i teknalo na stol da se kachuva shkaf da brishe. chitam i se chudam. i jas nemav pomosh ako rechete nemame pomosh. i jas i mm sme sami na sebe. eve go i sega usisava dur jas pishuvam. toa e i negovo dete no ko shto sum mozela i jas da dojdam od rab i da chistam gotvam moze i toj. ne si igrajte vie vo rana bremenost mnogu mnogu. ne e tolku cvrsto prikachen plodot za da izigravate neshto vredni. zoshto ovde ok kje se pozalite ama ako napraite belja forumov nema da ja reshi.

inache dobro utro :D tudej is a laki dej jer utre sme na lekar. kje go vidime sinko konechno posle 4 nedeli. ruchnav sea malce cerslii , mm zema da chisti pa da se ispopereme pred da odi na rab.

На flower30, zajka1, Cka и 13 други им се допаѓа ова.
  10. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Јас сум 39+1 па цела бременост не сум фатила правосмукалка во рака и не сум земала купатило да чистам.Освен прашина да забришам и садови да замијам и тоа во последниве месеци друго на памет не ми паднало.Во раните месеци посебно е многу ризично да се оптеретува телото со генералки и чистење ама кој како си сака.9 месеци одма поминуваат ама ако недај боже нешто лошо се деси никој неможе ништо да направи и да го врати времето назад.
    Ај добро утро и од мене,јас си кркав млеко и бисквити па сега нес кафе ќе правам и после идам да шеткам малку по кафиќи,да искористам дур не ме затворил бебуш домче :D

На Mariangel, zajka1, Smizzy и 8 други им се допаѓа ова.
  11. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    zence ja sekoj den chekam da rechesh se porodi a ti po kafikji :D

На ivi1987, Magis и only44you им се допаѓа ова.
  12. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.998
    Допаѓања:
    9.418
    Isto i jas od pocetok do sega samo prasina se dr maz mi. Veke i si e naucen pa si znae koja e negova rabota i sam si zema da cisti bez da mu kazam :) Inace sega zdravje Boze posle praznikov planirame da krecime t.e mm ke kreci ja ke odmaram kaj mama nekoj den pa posle planiram da viknam zena da napravi generalka

На S.Snezana, Magis, Lorins и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Ај добро утро и од мене. Кога сме кај чистењето, не пофаќам ич, на сите сум им помагала за се пред да останам бремена и сега имам помош од најблиските. За уживање уживам со најмилото кое допрва се оформува и секојдневно му благодарам на Бог што сум благословена да се радувам на овој чин. Само си мислам на најмилото у мешко и не се интересирам ама баш за ништо друго. :)

На NanaMia, S.Snezana, Magis и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Добро утро и од мене, како сте? :hai:
    Јас сум добро поспана и гладна.:tmi:
    Времево е хаос надвор само за спиење. Туку незнам како ќе ме додржи кожа до утре за на гениколог.... Вероватно ќе треба да го преспијам цеееел ден за да ми помини брзо времетоо... (facepalm)
    И за крај за многу години празникот Цветници господ само радости да дава... :f:

На ivi1987, MADO, NanaMia и 5 други им се допаѓа ова.
  15. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Добро утро и од мене мешковци. Јас будна од 7 и 30, а легната од 9 саат. Поспаноста ме уби. Навечер немам сила ни да се качам горе во спална. Ако сум ваква за 9 месеци куќава ќе ми тргни на друго место каква генералка какви бакрачи. Плус денес Цветници е не се чисти нели?:D За празников само прозори избришани и прашина избришана - друго ништо. Си спијам цело време мм веќе се осеќал запоставен|( па во таа чест ќе му дозволам денес да ме носи на ручек;)

На only44you, Lorins, Magis и 2 други им се допаѓа ова.
  16. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    draga pripremi se sekoe vr da ti e samo za spienje i jadenje periodov :D drzavno ke odish na lekar?

17. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Во уредот Битола сум :)

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  18. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Јас сум во дилема со тоа државно-приватно? Во смисла дали да водам бременост кај матичната или да си одам во приватна кај докторот каде што требаше да правам инсеминација? Знам дека сега не е време да се штеди, ама кај матичен ми е стварно без пари, а и поопуштена сум онака можам да и ѕвонам во секое време. Но, повеќе верувам во стручноста на другиот доктор кој ме водеше додека се борев со неплодноста. Јас веќе бев на преглед кај него, кога ми констатира бременост само не знам дали би ме водел сега дека забременив природно, а тој е презафатен со ИФВ?:?: Ајде прво се да биде во ред, да му слушниме срценце па ќе му ја мислам

19. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    kaj koj Dr.privatno odeshe?

20. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Во Плодност одев. Кај Таше. Ама стварно распоредот му е фул не сакам онака набрзина да ме поминува. А му верувам - само нему во градов...