Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. BO>DA

BO>DA Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    58
    Jas odam plodnost kaj OBednikovski I sum mnogu zadovolna mnogu e strucen smiren se ti objasnuva detalno.

На BirMelek и Wanna.be.mum им се допаѓа ова.
  2. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Јас денеска женички пазарев по маркети со мм, за чистење сега пред Велигден, по тро по тро ќе си чистам деновиве, секако сум дома, по цел ден скоро...
    Туку некој ако знај да ми кажи лесни, а интересни слатки, за на изглед :D да се покажам како млада домаќинка :D. Гледав по рецепти на интернет слатки на стапче како лижавчиња, тие ме бендисаа...Ова е оф топик, па некој ако знај нека ми пиши лп :D

На Jagoda123 и DigY им се допаѓа ова.
  3. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.998
    Допаѓања:
    9.418
    A mene pa svekrva mi voopsto ne mi se javila da prasa kako sum a ne pa dali treba da pomogne nesto

4. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Јас свекрва ми ја немам видено и нејкам да ја видам уште од септември :)

На girl-miri, TheSecret, ruruk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. natalija86

natalija86 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    175
    Мешковци,јас имам голем апетит за луто,за буковец сол,дали можам лутко да си апнам во бременоста

6. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    Eheee, muabeti Eden kup :)
    Za cistenjeto, znaci jas ne deka sum praela generalki, tuku osnivni raboti usisavanje prasina I tanjiri, rucek i tortule ne se ne znam sto da ne mozam da napraam, pa ne sum invalid majku mu. Pokraj toa, ne sum covek sto celo vreme moze da e vo krevet, sakam I treba da odmoram, ama malu od malu... Za mm, koga vide vcera deka sum cistela WC I usisavala mi se naluti , znaci ne deka ne mi pomaga, ama 6 dena raboti I Sega jas da go cekam vo nedela da mi usisa...nema sansi. No zatoa denes kemi pravi rucek :)
    za pomos od drugi I nie nemame, sami sme, ako nekoja ima zelba i oset, bujrum neka dojde neka mi pomogne, ako nema oset ja ne vikam nikogo, sakam da vidam koj kolku e seten. A nie I sami mozeme, taka sme uigrani veke nekolku godini sme sami, taka da dali majka mi ili svekrvami ke dojda da mi napraat jadenje IC ne mi e bitno. I bez niv jadam :)

На eleni27 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Ако некој знае вкусни рецепти за лижавчињава нека сподели тука, зошто и јас сум заинтересирана.
    Имам купено калапи од Џамбо за лижавчиња уште од поодамна и ги немам употребено.
    Од рецептиве што ги гледав на google ниту една не ме бендиса.

8. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Dali znaete na nekoj da mu nastetila uteoplazmata? Eve vekje vtora terapija mi e ...malce me fakja strav

9. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    Mamicki, a za iznesuvanje od bolnica kakvi kompletcinja planirate?? Tie sto imate iskustvo vo sto ste gi iznesile od bolnica?? Spodelete, ke ni bide od korist. Ne sakam da bide nesto epten sveceno, ama da ne bide I epten obicno :D

10. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.547
    Јас подобро да не бидам искрена во врска со чистењето и работата по дома во бременоста.
    :/
    Извинете што ви се мешам во трудничкиве муабети ама уште ве читкам.

На SamovilkaH, Smizzy, Lorins и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Zenicki pozdrav od mene do site, site vie sto pravite generalki ili podzacistuvate vie si znaete kako treba. Nie sme zaedno so starite pa zenaea se si raboti ne mi dozvoluva nisto osven ponekogas sadovi da izmijam. Koda sme sami so mm istoto e. Taka da jas vo ovie cetiri ipol meseci bremenost recisi nisto ne rabotam, edbas zemav wc da cistam I togas prokrvarev I tolku mi zabranija cistenje. Cat pat prasina brisam I toa e od mene.

12. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Чистам, ми помага маж ми, ама неможам да се солонам на него, со опаш поминува ради ред. Затоа главни работи јас, он доместосот, си знае и се е ок

На Bebulleee, Lorins и Wanna.be.mum им се допаѓа ова.
  13. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Sekoj po svoj vkus, jas od kompletite zedov vo kutija tie so se pelena sto se ima bukvalno se vnatre, preslatki se ne sakam tantela i farbela :)))) se bebesko mi e too much cute :)

На zajka1, Bebulleee, S.Snezana и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    @Wanna.be.mum Bas zaradi toa sto ne sakam I jas cirkoni, cipka I svetki,se prasuvam sto da zemam :D Tie kutiite se super prakticni, ama site sto do sega gi najdov za zensko, barem vo mojot grad, se komplet so fustan, bel, bukvalno nevestinski, sto mi e toooooooo much za dete, a kamo li za novorodeno :D

Последна измена: 24 април 2016
  15. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    За чистење, генералки и сл. ќе си ќутам зошто ако ви раскажам што се правам по дома ќе ме избришете од темава :rofl:

На simonka93, girl-miri, eleni27 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Леле луѓе јас денес цел ден го преспав (facepalm) што ќе се прави вечерва, не знам..... Ама не можев да издржам, морав....почна да ми се лоши од што ми се спиеше, а времево пак само за спиење е денес .....
    А кога станав па ме чекаше пријатно изненадување ....Мажето имаше спремено ручече, стекче со варен компир и салата краставица, а за десерт јагодииииииииииии :D Обожавам вакви пријатни изненадувања.

Вие што правевте? Одмаравте ли денес?

На Mariangel, zajka1, girl-miri и 4 други им се допаѓа ова.
  17. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Да ве поздравам само мешиња и да ви кажам да не се секирате многу за чистење. Велигден било па што. Сигурно нема минус да ви пишат ако генералка не правите. По мене самиот организам си кажува некогаш кога е доста. Јас денес џогирав по дома, ручек правев и земав да пеглам и мешето веднаш пријаво бунт почна да ме боли по малку па си ја исклучив пеглата и еве ме во кревет. Кујната е лом спалната е затрупана со алишта па ништо. Ако може мажуле нешто да помогне супер ако не утре има ден.

На zajka1, girl-miri, LadyC и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    jas go imam ova I plus nekoi kondurcinja I stegacinja

Прикачени фајлови:

На zajka1, LadyC и Adina им се допаѓа ова.
  19. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    :D Ја срцка ко шо тргнала работава и за први мај ќе идам на излет со мев до заби :lol: Си бев на кафе па на пица и сега дремам по дома,а времево ме нервира што е вакво шашаво па неможам да пешачам со ќерче,да се изморам малку.

На girl-miri, Mari*, Bebulleee и 2 други им се допаѓа ова.
  20. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    ooo na zdravje neka ti e src. jas go dochekav mm go najadov i odma u shetnja izlegovme so nego i kutreto. nekoj mora da chasti sladoled jbg :D shetnavme 40tina min sea se tegneme pa gosti kje iame. a tvoj bebac do kiril i metodij kje izleze sigurno :D

На ivi1987 и only44you им се допаѓа ова.