Zdravje boze koga ke dojde bebac za zimanje od bolnica posto e masko ke si go zemam vo nesto pamucno nesto kako spikozni ili kako I da se vikaat onie oddelno sto se dolni I gorno kako benkicka. Bebuski se toa greota e vo nekoi dr materijali da se oblekuvaat osven pamuk pa uste I od bolnica ne izlezeni.
Мене па за првото , свекрва ми ми имаше купено многу убави бели плишани нежни шпихозни , на горниот дел кај градињата беа везени со снегулки сребрени и навистина комплетчето беше прекрасно, си имаше комплет баретка, нараквичиња и не памтам што уште, но колку што се сеќавам беше од тие комплетчињата што се во кутија пакувани.... Сево ова беше за земање од болница...
Лелее,остај,ова не е хумано веќе.Ама бикче во хороскоп,уште од сега инает ми води А ти мор пак на сладолед си била,се изнајаде сладоледи и за мене.Ејјј јас цела бременост еден сладолед не си лапнав ама акоо,ми се смирува кашлицава па деновиве ќе јадам еден ако не ме претрка бебули па да си останам само со мислата дека ќе јадам
Haha i mene Zatoa si kjutam. @DigY za svekrivica go delam istoto mislenje I jas @Adina Za isnesuvanje zedov kompletce 0-3 mes e. Benkica, dolen/goren del, kapce i rakavicki. Belo e, so krem tocki, epten cute. Gi ima sekade. I jas ne sum za fustsni i odela, koga ke vidam kutroto bebule glavce kako portokal a nosi kapa ko za kuvar Nie denes po doma, nekako ko ladno ni bese, malce gosti imavme. Za rucek pire i pleskavici. Sega ke sedime i tv ke si gledame i ke cekame da se desi nesto oti gotovo, 2 godini se nosime vo meshko
Јас денеска станав, доручкував па пак си легнав поспав, бев малку по гости и така. Да прашам дали утрогестанот доколку се става вагинално може да предизвика поспаност или повторно ми се враќа поспаноста од почетокот или пак до времето е? Може нема смисла вагинално да предизвика поспаност ама ја да си прашам
Denes za rucek svinsko so kompir i salata.Sega sednav da ve dzirnam sto pisuvate i veke vtorata caska sladoled ja jadam . Vo vrska so cistenjeto neznam sto bi pravela ako bez problem ostanav bremena,no moeto bebusko cekano cetiri godini isprepleteno so milion peripetii e nemozam ama narodski kazano i na jogurt duvam.Znaci mm e zadolzen da se druzi so pravosmukalka,jas peram,prasina brisam no ne temelno kako sto treba,rucek pravam no ne sekoj den,peram,peglam na stolce i to e to,zdravje devet meseci i ne e taka dolg period ke pomine,posle pak krpite ke ni bidat vo race. @Asiana utrogestanot samo oralno moze da predizvika pospanost,ili e do vremeto ili da ne ti e padnat pritisokot. Off topic sum ama @DigY aristokratska lepota si
Jagotke epa ja nesho si uvrtev porano kje se rodi utnav @MADO fala drushke mila toa deka sum krech bela
И јас не спијам,синко лумпува во кујна ооф се живо извади надвор.Малце вечерав нешто немам апетит ич.А женички да ве прашам како и што јадете да не се здебелеете многу,внимавате ли на исхараната,вежбате ли...?
Jas ne spijam I mnogu pazam na ishranata zato se iam skoro 30kila zdebeleno ako sakate recept samo gazirano sladoled torti brza hrana I slicno
Ako imate struzanka, tamu ke najdes kompleti vo kutija sto ne se nakindzureni so se i sesto. E sega, jas za prvoto zemav takov komplet, ama togas samo spikoznite mu gi oblekovme, drugite delovi nemase potreba. Iskreno, moj sovet, a sega ke go primenam za bliznacite, po edni spikozni i kapce i cao prijatno. So parite sto gi dadov za kompletceto 5-6 para spikozni ke mu kupev na maliot. Pelenata, toa kako kebence e epten malo i neprakticno. Sto znam, jas taka ke napravam.
E mamicki kako ke e obleceno bebeto e sve do vkus jas pak i si sakam pufkesti raboti to e bebce stotuku dojdeno na svet I zasluzuva da e obleceno najubo mene voopsto ne mi e zal za cirkoni dzindziri mindziri koi se voedno I pamucni I prakticni
Син ми беше облечен во боди со кратки ракави, хеланчиња/тренерки со стапалца и комплет горен дел што се откопчува со капа, се памучно, тенко, сиво/ бело беше и штом дојдовме дома го соблековме само во боди бидејќи беше мнооогу топло, јули месец. Сега термин ми е август, така да исто нешто планирам, тенко, лесно, меко, памучно. Инаку денес заборавив дека сум трудна, решивме синко да го префрлиме во детска, голем е веќе уште малце 10 месеци, па преместувај кревети од една во друга соба, распоредувај шкафови, комоди, па успат се тоа да се зачисти, а врвот беше кога една Г гарнитура качивме на спрат јас и мм, (не беше тешко колку што звучи дека е). Не ме карајте но морав, нема кој да ни помогне, затоа после мама се бањаше, а тато направи ручек/вечера и воопшто не сум уморна, бидејќи сум задоволна од исходот што го гледам (Не правете го ова дома!)
Другарки, денес не бев возможна. Да бев на место од мм ќе си дадев ќотек. Значи поминав се, од најубо, насмевки, доручек, шетање, кафиња, до кавги, навреди, плачење, спиење, суредување, пак каарање, па мирење, пак карање...Денес бев "луда". Се тешам дека се хормони, зашто ако не се, многу лоша бев Ај од утре нова недела, пофина ќе бидам.