Verojatno mm bese vo prqvo i mi rece ovaa e tvoe posledno setanje/vozenje na podolga relacija.Ajde se nadevam se ke e vo red a od sam pocetok mislev deka ke go nosam i cel 9-ti mesec ama izgleda ke sum greska Samo Gospod da e so nas i site lesno da mineme
Искрено , мојата се нудеше, но јас не сакав.... Што знам некако не сакам она да ми чисти , да ми средува, па да знае се каде имам , што имам , како имам ... Ја почитувам како жена и ја чувствувам како добра пријателка , но таа ми е СВЕКРВА и никогаш нема да ја чувствувам толку блиска како што ја чувствувам мајка ми..... Мене мајка ми иде да ми помага, ама само кога ке ја викнам... Самоиницијативно никогаш не дошла, оти таа непоканета никаде не одела
Досега кај мене ниту некој дошол ниту се понудил да дојде да помогне, (иpaк не сме многу трудни) ќе видиме навака. Можда дека подалеку сме им.
Мене ми е многу лошо деновиве. Дали од промена на време, се ми се врти и ми се лоши. А за работа, повеќе имам нервози него корист. Платата не ми е редовна имам искомплексиран газда кој само се дере и иако знае во која состојба сум . Така да сум на ум дали воопшто и да останам . А за Велигден, да ти кажам толку многу ми се спие, што не знам и јајца како ќе офарбам
Е сега, каkво одење од рабта, седи и онака после 9 месеци ќе си на трудничко, ако заминeш ништо нема да зимаш после додека си на трудничко. Вака колку можеш седи, ако не, земи некое време боледување, па пак врати се, истуркај ги некако овие месеци, а после 9 месеци на искомплексираниот газда кажи му „Чaо Журим“
Cela nedela ja teram da mi gi izbrisi prozorcite i se pravi na udrena .. of boze .. a mm nema vreme mi iscisti a za pendzerina nema cisteno uste toa da go teram da go gleda komsite uf ama se iznervirav si se istuairala i sega cup cup na setajnee
Nas seuste nisto ne ni e sredeno, mislam nasiot sprat dolu kaj nea sama si cisti a sto I da I recam da I pomognam ne mi dozviluva, jas seuste nemam kade da ja viknam da mi pomogne. Eve da ve pocastam edno kafe da ne pijam sama
Ajde bre batali ja ako sakala ke ti pomognela, vo tvoj slucaj jas bi gi ostavila prozorite ne brisani, nema da e kraj na svet.
Zemi si boleduvanje, pa odmor, pak boleduvanje, teraj gi ovie 9 meseci, cisto za da zemes porodilno. A kolku za uteha, mene mi e uzasno na rabota, ama ne od gazdaricata, ona e najprekrasnata zena na svetot, ali koleskite, toa se zmii kobri. Da ne idam off topik, moj sovet ti e da guras na rabota cisto za da zemes porodilno.
Не чекај ништо од свекрва. Сама бев цело зимо па не ми помогна, пајаци дома ке ми шетаа да не беше мајка ми. Сега за серклажот дадовме над 800 евра, пак моите ми помогнаа, таа 200 ден само дала на мм за сок, срам да и е, моите повеке да не имаат од неа, морр нејкам да ја видам не помош од неа да барам
Имаш право, ради бубу ќе истерам. Не е лесно ништо во животот, ама сепак ние сме жени, ние до крај се бориме поготово кога е во прашање она најмилото
I ti si vo pravo ama posle pa ke go jadi mazotmi.. of sakam delbaa E da Ama jas sakam cisto da mi e .. :/ Bogami svekrvive samo za naredivajne se a da srabota ... :/
Ептен сте се размуабетиле по сабајле за свекрвите гледам.Јас не чекам помош од никој,се со мм правиме сами.Дур лежев мм што можеше,работеше а останатото си стоеше така.Кога застанав на нозе сама си ги избришав прозорите,не беше крај на свет што не беа избришани неколку месеци,не е нож до коска дојдено мислам.Сега кога веќе ми беше тешко да се наведнувам мајка ми дојде ми ги избриша и тоа е тоа. Дајте малку уживајте во бременоста,не се замарајте со свекрви и небитни луѓе на работа пример,зошто да му правите стрес на бебето.Со негативни мисли ништо нема да направите. Ај добро утро од мене.Јас сабајлево одвај станав,времево ме буткаше ептен на спиење,башка ноќеска си мочкав на пола саат а и ме притискаше бебуш,имав некои болки,мислев дека ќе биде ама се смирија и ништо пак.Сега ќе си правам нескафе да се освестам малку
mojata fala bogu e vo mk.....uste vo januar se resiv od neze.....i sega pret porajgaj pak mi se nudi da dojdi da mi pomognela.......a si imam majcicka koja mi zivej skors sama podobro bi ja viknala neze....ali svekrvata mikado da reti zemija majkati malce ke ja trgnes od samotijata.....ma kaki samo taa se nudi.....da poludis ama jas si kazav yoga mazot site sami da si go gledaat detest zosto ne i jas...ma od sam podobro nema.....neka si sedi kaj sto i e mestoto
Jas isto kako da ja nemam do pred da ostanam trudna celo vreme kolnese dete da ne sum fatela vo race ... I nemam nikakov kontakt so nea ako sme vo eden dvor a za pomos nikogas ni dosega ni odsega ne ni sakam