Ако не бидне ноќва да се породам утре ко ќе идам накај Чаир за цтг ќе си купам најголем сладолед,ете така да си знаете
Samo za jadenje se pravi muabet, nie denes za rucek pol eti piperki no ne gi pravev jas, od svekrva mi se, pa smrznati pa op denes za rucek. E sega dr sakam da se konsultiram so vaas, veke osum dena pijam premam I imam staveno 1-2 kg. E sega dali vie kacuvavte na kilaza so premama, dali kacuvavte so dr vitamini. Veke sum vo 5, 19+3, prvite tri meseci nemav staveno nitu eden kg, a sega za dva.... gotovo od vecerva pocnav I prodolzuvam vecera bez leb, za dorucek ke si kupam musli vaka ne biva, ne sakam da stavam poveke od 12-13kg vkupno.
ti glej porodi se pa.na boks kje ti donesam sladoled dur si taze depilirana de @LadyC amor nogu ubava i ti mor
Taman rekov ne jadam leb, komsiite torta ni simnaa, da Ne pocastat za svadba, ajde pa ne kasni da te vidam
Леле луѓе денес цел ден ме искина стомакот од болка, па дури сега малце ми потпомина.... Мажот ми па ме зезаше дека не сум била јадена сладолед , затоа ме болел мевот @ivi1987 дај мор ти кажи околу 30-та недела дал те стегаа грчеви во стомакот? Или @S.Snezana нека ми кажи ?
Silni bolki postojani? Jas koga sum na rabota cel den sednata imam bolki vo dolniot del ama da polezam i mi vrvat ednas se pojavija mn posilni i mi dadoa utrogestan od 200 i uste gi stavam od strav
Abe ova cel den me drzi i toa celo vreme dodeka lezam samo ... ne se silni, no me boli i se plasam... Stom podstanam odobro mi e, a legnam pocnuva da boli.... Se napiv i magnezium 2x300 i kalcium sumeci i nisto ne vrvi...
И јас тогаш во тој период забележав најогелм напеедок у килажа и мислев дека е од премама ама не е. После малку ги паузирав ама немаше врска тоа. Сега се почнува со ставање на килажа и јас планирав макс. 12кг дека добро стартував со 3 -5 кг до 6 месец е после 8кг 12 кг сега во 38 недела сум 15кг плус така да не се замарај многу многу јади житарки повеќе ради нетаболизмот и гледај да пешачиш ако можиш секоја вечер а за изгладнување не се оставај гладна нема потреба пушти си ја душата
Немав мила нене болките ни беа до кај 23 24 недела после постепено се губеа. Имав само грчеви во десната нога неможев да ставам одам лежам, промена на позиција никако,после ме пушти и тоа и добро сум до сега да не се подречам. А кога имав со магнезиум од 375мг плус шумлива од 180мг жагнезиум ми поминуваше. А сега во овие доцни недели се чувствувам како трат најискрено лежам и цела сум трпки нешто и потечена сум овие два три денА, некое чаре?сол избегавам и до сега не сум имала проблем со отоци,се осеќам потечено во бутините и рамењата
@LadyC , @DigY , @NanaMia ...и простете ако пропуштив некој, ама многу убави невестулки сте биле . јас ќе ја задржам анонимноста на форумов, здравје кога ќе се убедиме за сладолед ќе ви покажам слики пардон, и @Stasija ја забправив (иако фацата не се гледа, се гледа дека убава невеста била )
Мислам дека си потечена поради тоа што си веќе пред самиот крај и мислам дека ти нема чаре се додека не се породиш, па тек тогаш ќе се оттушиш. Обично повеќето жени потекуваат пред самиот пороѓај, но многу набрзо после тоа се се враќа во нормала. Со лесно нека ми ти е
@only44you нормално е срцка да те боли дур лежиш,мене ме кинеше мевот доле ниско дур лежев,абе никако неможев да се наместам а имав болки и дур седам,само кога движев не ме болеше.Се шириш сега најмногу затоа ти е така.Не се секирај,ќе помине за некоја недела и после ќе сечудиш како си со толкав мев а ништо не те боли,освен кога лежиш подугачко.Мене сега само кога лежам ме боли доле се,ме кине а станам не боли ништо,да сечудиш @DigY ќе јадам дефинитивно сладолед зошо абер немам бре,како може ова вака незнам ама ко да не сум трудна,денес дома и генералка правев и првпат после цела бременост правосмукалка фатив во раце и немам мука,не се изморувам,не ме ни заболува нешто,бебуш мрда ,стомак доле ко торба и то је то.Така да утре јадам сладоледдддд