Фала мила. Нека е оток вода ќе сплаане а на килцата шо ќе им праиме акде со лесно нека е на сите има време за се!
@ivi1987 eee da doguram do 9ti ne pravosmukalka, ma plocha kje turam na kukja ajde src sitno se broi. @kikin
Штом си дошла до генералката и правосмукалката, ти женче значи готова си за раѓање, спремна 100%. Велат дека на крајот штом жената осети сила и енергија за се да прави , посебно по дома да се раскрене, значи и дошло временцето Инаку, ти благодарам на одговорот... Ме боли само коа лежам или седам , штом станам да се движам како нова сум ....абре ништо од сево ова го немав во првата бременост, затоа сум ко од на марс падната, се ми е некако како ново, како прв пат да ми е ....
E mami imam kontrakcii cesto se I ne se mnogu bolni ama ne se na tocni intervali ama vo polovinata nemam bolki I sea I neznam dali se to bas kontrakcii ....mi se stvrdvit stomakot I bebusot mi vlecit nadolu so glata ete najtocno so mozam da objasnam sovet da odam na doktor ili ne e nisto
Да во приватно, но во фирма која што ја бие глас за многу јак бренд... немам зборови, сестра ми ќе има два дена слободни... ми се сруши филмот ако верувате... Цел ден чуствувам болки во стомакот, најверојатно од нервоза...
Треба и јас да се пофалам Диги, ти благодарам мила Денеска Кај др. Јовановски во ремедика поминав одлично. Бебето си одговара неделите, сите мерки му се во ред, одлично напредува. Како доктор ми остави впечаток дека е многу спреман, стручен. Ми посвети големо внимание и внимателно ме ислуша и за секое прашање ми даде одговор. За тоа трчав со месеци, се наполнив со нервоза и стресови. Неможеше се заврши подобро и кај др. Пендовски, уролог. ги прегледа и тој резултатите и од Скопје и од Кавадарци, не рече ништо додека не ме снима. Ме снима и се чудеше човекот од каде им е дијагнозата. Нити десниот ми здебелен зидот, левиот најмалку да е целосно проширен и да треба операција. Ги отфрлив 2 мислења од Скопје и Кавадарци, го прифатив на докторот од ремедика. Не поради фактот што се е во ред а против него има 2 спротивни мислење, туку бидејќи видов дека е навистина стручен. До тој степен ни е здравството (дис)функционално, дојдовме до операции, па цевчиња. Па апчиња, па триста чуда. Само стресови и нервози, а нема ништо. Потсвесно од самата слика ке почне и да те боле. значи КАТАСТРОФА! И двајцата доктори се согласни дека можам да патувам, немам закана за абортус , ке ја примам само редовната терапија за притисок и тоа е тоа. Малку се опуштив, тука се испаничив веке, од лошо ,полошо. Притисок кревав и на нервна база. Психички пропаднав скроз. Од утре го почнуваме 5тиот месец. Се надевам сега и до крај бременоста ке ја поминам поубаво, повесело, и конечно ке уживам во неа. За 2 недели сме на скрининг, Најверојатно Др. Петрова ке го прави во ремедика. Утре одам на шопинг, да се подновам малку. Да се почестиме нешто со бебушка, сме заслужиле. Ме мавале црни мисли, се сум мислела во секунда, можеби тоа ме прави од старт лоша мајка. Одсега ке се трудам тоа да не го дозволам во ниту еден момент. Бебето е најважно и на него му требаат здрави родители.
Mari mene mi izgleda deka doslo vremeto, od blizok primer znam deka nemora da se na tocni intervali, ne e se taka skolski, kako po kniga vo praksa se sto nabroi mi izgleda deka si blisky, golemi bolki moze i da nema se do pukanje na vodenjakot, so lesno da ne izraduvas
Ohh neznam eve sea sat vreme nemam nisto ke vidam kako ke utre mozit se iam premoreno dva pati se vrakam so torbickata I zato ne mi se ojt pak taka ke cekam dur ne dojdat onie silnite nego si se panicam bez veze a I sama sum I odma na forum sovet hahaha sreka pa ve ima zlatni ste
Добро утро лепоти! Јас од 8 до сабајлево во кревет. И би продолжила да не морам на раб. Само така гадење немам... Вие како сте? Значи една ружна невеста не видов на форумов, сите сте прекрасни! Добро утро и убав ден
Dobro utro I od mene. Konecno posle dolgo vreme da otspijam cela nokj. Vie kako spievte?Sega da si stanam da se spremam I da si go fatam patot pravo doma. Ali pred toa mora dorucek, dajre idea????
Cela vecer nemozev da spijam samo mockanje bolki nemam izglea lazni se ama sekoj den gi imam se pocesto samo so spienjeto mi bese katastrofa ama ke izdrzime ......btw imajte ubavo utro mamicki nego so da prajme za dorucek
se nadevame deka imame dosta naprednato @S.Snezana a za dorucek mami bi bilo fino da ima nekoj mekici da ni naprajt Abe so bilo samo da nemoram jas da pram
Dobro utro trudni. Dobro e go preziveav vcerasniot den. Tolku mi bese loso sto go dadov maloot na sveki i jas lezev. Posle go staviv vo krevetce i jas lezev. Ne mozev da stanam. I zgora na se otidov na gosti, ama toa dobro mi dojde. Denes, se nadevam ke bide podobar den, eve odam na rabota, malku sum poraspolozena, pa ke vidime. Imajte najubav den! @Mari* mene bolkite ne mi bea na tocni intervali, nitu bea jaki, spremaj se zeno inace doma ke go rodis
Morning drushki. me razbudi maliot so klockanje iako e nezno ja odma sripuvam terame prvo kafe sea pa doruchek i mala shetnja. ve gushkaaam
Добро утро на сите. Кој кафе, кој работа, кој прегледедно ни е заедничко, сите си носиме љубов во мешковците. Убав ден на сите !!
Abe znajs ko da neznajs pak I ovde mi rekoa ko ke te bolit tolku da nemojs da Zborvis e togas si spremna da dojdis a ne mi se jaki sinoke nemav bolki ama mn se mockav I sea pocna pak po malce I imam nekoja cudna bolka koja e sekundarna izmegu nogata I stomakot ko nekoj nerv da mi poluduva na moment btw jas sum spremna samo uste da znam da prepoznam koga treba da odam I moze nema da se porodam doma