Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Ke poznaes ne se sekiraj. Jas prethodniot pat rabotev vo skolo i se plasev da ne se porodam na sred cas,bas mislejki deka nema da gi poznaam bolkite. Ama ne bilo tolku tesko,se poznavaat tie bollki vistinskite. So lesno!

На zajka1, Mari*, Bebulleee и 4 други им се допаѓа ова.
  2. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Se vidovme so bebuso fala bogu se e vo red samo malce mi bil visok sekerot mi dadoa dieta , nema pojke sladoled za mene :@ i za carski sum bila :)

На Magis, MADO, Lorins и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Milla989

Milla989 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    257
    Здраво на сите, ме интересира, да знам кога да почнам да си ја спремам торбата за во болница? :lol: Сега сум 33та недела.

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. svami

svami Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    251
    Добро утро и од мене :D

Да не вртам назад по групава, многу страни сте испишале :) Ме интересира дали има некоја од вас што е вработена и моментално е на боледување?

Во 4ти месец сум и на боледување сум скоро од почеток поради јаки мачнини и повраќање. Сега сум подобро па сум во голема дилема дали да го прекинам боледувањето или да седам дома. Советот на сите околу мене е втората опција. Да напоменам дека работата ми е на нозе, со многу народ (секаков), ми киваат и кашлаат во лице, пот и реа на сите страни, обично ретко има време за појадок, а не па повеќе оброци како што правам сега и сл. проблеми. Совет?

На eleni27 и LadyC им се допаѓа ова.
  5. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Obicno 36ta -37ma jas tuka taka ja spremav I nikogas ne e spremna skroz hahaha jas non stop edno izvadi drugo stavi sea sum 38ma I pak ne e spremna ko so treba :D

На Magis, Lorins, S.Snezana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Fala mila se nadevam I jas nema da se porodam doma...valjda :lol: ke imam vreme za da stignam na bolnica :makeup::whew:

На Lorins и eleni27 им се допаѓа ова.
  7. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Ako mozes sedi si doma, ako mozat da ti go prodolzat boleduvanjeto.

На MADO, zajka1 и svami им се допаѓа ова.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Не се секирај хани јас имам толку болно грло, што завчера лизнав еден и одма грлото ми се зезна. И јас сум осудена на нејадење ладни работи цело лето :/

Седи си дома и уживај. Јас работам и еве ме по 2-3 пати повраќам на работа последниве денови, воопшто не сум ок, од се ми се гади и ми се врти претерано. Во време на вирози, поарно ти е да си домче. :)

На zajka1, svami, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Sedi doma. Ako ne bidam podobro posle praznikov i jas ke moram da ti se priklucam.

На DigY, svami, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    И јас исто викав на боледување дека ќе одам, ама како што поминува времево, не ми толку лошо, значи не повраќам, малку сум омалаксана и некогаш ми се гади, што значи не е страшно, така што не заминав на боледување. Не за нешто, мислам дека матичната ќе ми дадеше боледување ако и побарам, ама не сакам да се залежувам, ме фаќа страв шо ќе праам по цели денови дома, па не можам само да лежам и спијам, пак нешто ќе потфаќам ќе работам и одлучив да си одам на работа. Сега засега ми е ок, се раздвижувам, се гледам со луѓе секој ден, од работа дирек одам дома и „паѓам“, па така одморам :) Здравје да биде се во ред, ама ако ми е е птен лошо, значи цело време да повраќам и да не можам да издржам, тогаш без размислување ќе земам боледување.

Последна измена: 26 април 2016
    На eleni27, svami, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    Dobro utroo!! povelete mesinaa

Прикачени фајлови:

На MADO, Lorins, Saraa и 6 други им се допаѓа ова.
  12. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Srcka ovde kje chuesh sekakvi soveti. Ako ti mislish deka e ok da si megju sekakov narod izlozena na stres i neredovni obroci-ok odi. A ako mislish deka e vreme konechno malku da odmorish i bremenosta da ja iznosish laganica onda sedi si doma.

На ivi1987, Magis, MADO и 4 други им се допаѓа ова.
  13. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Добро утро и од мене трудници мои најубави :inlove:
    Јас еве го преживеав вчерашниот ден и конечно денес се наспав и можам да кажам дека лекот за убавото расположение бил убавиот и квалитетен сон :)

Ве гушкам сите и имајте си убав ден :sun:

На Stasija, ivi1987, Magis и 11 други им се допаѓа ова.
  14. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Значи се согласувам и со ова, плус зависи и од работата, пример јас немам контакт со луѓе други освен колеги на работа, не ми е стресна така да дадов совет за одење на работа. Затоа викам секој си знае за себе, ипак, сите не работиме исто и секојдневието не ни е исто. :)

На Lorins, svami, eleni27 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. zajka1

zajka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    529
    Добро утро мешковци најубави :* Јас изнаспана и сеуште не ми станува од кревет.Времето ладно ветровито само за под ќебе е :) За појадок јас стандарт млеко и плазма а за ручек сигурно ќе смислам некои потпечени макарони со сос.Поручек сме на закажана средба со нашата принцеза да видеме што ќе ни кажат па се надевам за брзо и ќе се гушкаме.Имајте убав ден :*

На MADO, Lorins, Bebulleee и 7 други им се допаѓа ова.
  16. svami

svami Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    251
    Знам дека е исправно да си седам дома до крај, само некогаш ме јаде некој црв од типот па само ти ли си трудна, многу други одат на работа и патуваат и сл. Од друга страна пак си викам ако нешто ми се искомплицира, никогаш нема да си простам. Затоа веројатно ќе биде "боље спречити него лечити" :D:D

П.С. Се обидов да цитирам, ако не успеав не се смејте :rofl::rofl:

На Stasija, Magis, Lorins и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Epa mamicki nie si bevme izlezeni i si kupvime preslatki farmercinja I corapcinja uffff edvaj cekam da gi oblecime veke

На Magis, MADO, zalosna и 8 други им се допаѓа ова.
  18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Кажи ми што поднесе за да одиш на боледување? Каква е постапката?
    Размислувам и јас да земам, вака не можам да издржам...

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Abe svasta ke najs

Прикачени фајлови:

На TheSecret, zalosna, butterfly* и 9 други им се допаѓа ова.
  20. svami

svami Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    251
    Прво добив 15 дена од матичен гинеколог, после тоа мораш да добиеш мислење од специјалист гин (башка од матичниот гин) и со тоа мислење и предлог од матичен гин одиш на комисија која ти одобрува продолжување на боледувањето од 1 месец или 2 недели и така неколку пати. Јас после три вакви процедури, сега сум на второстепена комисија и конзилијарно мислење (потпис од 3 специјалисти кои советуваат боледување).

Јас не сум од Скопје, а доколку ти си... колку што знам за мислење најчесто одат во Систина, а на комисија мислам дека во Букурешт. Во принцип не прават проблеми за трудници, е сега важно е дали ќе ти дадат на 1 месец или на 2 недели (2 нед мн брзо минат, додека си собрал документи, пак наново и така). Се надевам дека ме разбра, ако можам подетално да ти помогнам, тука сум.

На zajka1, LadyC и Mari* им се допаѓа ова.