Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. eleni27

eleni27 Популарен член

Ke poznaes ne se sekiraj. Jas prethodniot pat rabotev vo skolo i se plasev da ne se porodam na sred cas,bas mislejki deka nema da gi poznaam bolkite. Ama ne bilo tolku tesko,se poznavaat tie bollki vistinskite. So lesno!

zajka1, Mari*, Bebulleee and 4 others like this.
  2. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Se vidovme so bebuso fala bogu se e vo red samo malce mi bil visok sekerot mi dadoa dieta , nema pojke sladoled za mene :@ i za carski sum bila :)

Magis, MADO, Lorins and 4 others like this.
  3. Milla989

Milla989 Истакнат член

Здраво на сите, ме интересира, да знам кога да почнам да си ја спремам торбата за во болница? :lol: Сега сум 33та недела.

Mari* likes this.
  4. svami

svami Истакнат член

Добро утро и од мене :D

Да не вртам назад по групава, многу страни сте испишале :) Ме интересира дали има некоја од вас што е вработена и моментално е на боледување?

Во 4ти месец сум и на боледување сум скоро од почеток поради јаки мачнини и повраќање. Сега сум подобро па сум во голема дилема дали да го прекинам боледувањето или да седам дома. Советот на сите околу мене е втората опција. Да напоменам дека работата ми е на нозе, со многу народ (секаков), ми киваат и кашлаат во лице, пот и реа на сите страни, обично ретко има време за појадок, а не па повеќе оброци како што правам сега и сл. проблеми. Совет?

eleni27 and LadyC like this.
  5. Mari*

Mari* Форумски идол

Obicno 36ta -37ma jas tuka taka ja spremav I nikogas ne e spremna skroz hahaha jas non stop edno izvadi drugo stavi sea sum 38ma I pak ne e spremna ko so treba :D

6. Mari*

Mari* Форумски идол

Fala mila se nadevam I jas nema da se porodam doma...valjda :lol: ke imam vreme za da stignam na bolnica :makeup::whew:

Lorins and eleni27 like this.
  7. Saraa

Saraa Популарен член

Ako mozes sedi si doma, ako mozat da ti go prodolzat boleduvanjeto.

MADO, zajka1 and svami like this.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Не се секирај хани јас имам толку болно грло, што завчера лизнав еден и одма грлото ми се зезна. И јас сум осудена на нејадење ладни работи цело лето :/

Седи си дома и уживај. Јас работам и еве ме по 2-3 пати повраќам на работа последниве денови, воопшто не сум ок, од се ми се гади и ми се врти претерано. Во време на вирози, поарно ти е да си домче. :)

zajka1, svami, Mari* and 1 other person like this.
  9. eleni27

eleni27 Популарен член

Sedi doma. Ako ne bidam podobro posle praznikov i jas ke moram da ti se priklucam.

DigY, svami, Mari* and 1 other person like this.
  10. kikin

kikin Популарен член

И јас исто викав на боледување дека ќе одам, ама како што поминува времево, не ми толку лошо, значи не повраќам, малку сум омалаксана и некогаш ми се гади, што значи не е страшно, така што не заминав на боледување. Не за нешто, мислам дека матичната ќе ми дадеше боледување ако и побарам, ама не сакам да се залежувам, ме фаќа страв шо ќе праам по цели денови дома, па не можам само да лежам и спијам, пак нешто ќе потфаќам ќе работам и одлучив да си одам на работа. Сега засега ми е ок, се раздвижувам, се гледам со луѓе секој ден, од работа дирек одам дома и „паѓам“, па така одморам :) Здравје да биде се во ред, ама ако ми е е птен лошо, значи цело време да повраќам и да не можам да издржам, тогаш без размислување ќе земам боледување.

Last edited: Apr 26, 2016
    eleni27, svami, LadyC and 1 other person like this.
  11. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Dobro utroo!! povelete mesinaa

Attached Files:

MADO, Lorins, Saraa and 6 others like this.
  12. DigY

DigY Популарен член

Srcka ovde kje chuesh sekakvi soveti. Ako ti mislish deka e ok da si megju sekakov narod izlozena na stres i neredovni obroci-ok odi. A ako mislish deka e vreme konechno malku da odmorish i bremenosta da ja iznosish laganica onda sedi si doma.

ivi1987, Magis, MADO and 4 others like this.
  13. only44you

only44you Популарен член

Добро утро и од мене трудници мои најубави :inlove:
    Јас еве го преживеав вчерашниот ден и конечно денес се наспав и можам да кажам дека лекот за убавото расположение бил убавиот и квалитетен сон :)

Ве гушкам сите и имајте си убав ден :sun:

Stasija, ivi1987, Magis and 11 others like this.
  14. kikin

kikin Популарен член

Значи се согласувам и со ова, плус зависи и од работата, пример јас немам контакт со луѓе други освен колеги на работа, не ми е стресна така да дадов совет за одење на работа. Затоа викам секој си знае за себе, ипак, сите не работиме исто и секојдневието не ни е исто. :)

Lorins, svami, eleni27 and 2 others like this.
  15. zajka1

zajka1 Истакнат член

Добро утро мешковци најубави :* Јас изнаспана и сеуште не ми станува од кревет.Времето ладно ветровито само за под ќебе е :) За појадок јас стандарт млеко и плазма а за ручек сигурно ќе смислам некои потпечени макарони со сос.Поручек сме на закажана средба со нашата принцеза да видеме што ќе ни кажат па се надевам за брзо и ќе се гушкаме.Имајте убав ден :*

MADO, Lorins, Bebulleee and 7 others like this.
  16. svami

svami Истакнат член

Знам дека е исправно да си седам дома до крај, само некогаш ме јаде некој црв од типот па само ти ли си трудна, многу други одат на работа и патуваат и сл. Од друга страна пак си викам ако нешто ми се искомплицира, никогаш нема да си простам. Затоа веројатно ќе биде "боље спречити него лечити" :D:D

П.С. Се обидов да цитирам, ако не успеав не се смејте :rofl::rofl:

Stasija, Magis, Lorins and 3 others like this.
  17. Mari*

Mari* Форумски идол

Epa mamicki nie si bevme izlezeni i si kupvime preslatki farmercinja I corapcinja uffff edvaj cekam da gi oblecime veke

Magis, MADO, zalosna and 8 others like this.
  18. LadyC

LadyC Форумски идол

Кажи ми што поднесе за да одиш на боледување? Каква е постапката?
    Размислувам и јас да земам, вака не можам да издржам...

Mari* likes this.
  19. Mari*

Mari* Форумски идол

Abe svasta ke najs

Attached Files:

20. svami

svami Истакнат член

Прво добив 15 дена од матичен гинеколог, после тоа мораш да добиеш мислење од специјалист гин (башка од матичниот гин) и со тоа мислење и предлог од матичен гин одиш на комисија која ти одобрува продолжување на боледувањето од 1 месец или 2 недели и така неколку пати. Јас после три вакви процедури, сега сум на второстепена комисија и конзилијарно мислење (потпис од 3 специјалисти кои советуваат боледување).

Јас не сум од Скопје, а доколку ти си... колку што знам за мислење најчесто одат во Систина, а на комисија мислам дека во Букурешт. Во принцип не прават проблеми за трудници, е сега важно е дали ќе ти дадат на 1 месец или на 2 недели (2 нед мн брзо минат, додека си собрал документи, пак наново и така). Се надевам дека ме разбра, ако можам подетално да ти помогнам, тука сум.

zajka1, LadyC and Mari* like this.