Ke poznaes ne se sekiraj. Jas prethodniot pat rabotev vo skolo i se plasev da ne se porodam na sred cas,bas mislejki deka nema da gi poznaam bolkite. Ama ne bilo tolku tesko,se poznavaat tie bollki vistinskite. So lesno!
Se vidovme so bebuso fala bogu se e vo red samo malce mi bil visok sekerot mi dadoa dieta , nema pojke sladoled za mene i za carski sum bila
Здраво на сите, ме интересира, да знам кога да почнам да си ја спремам торбата за во болница? Сега сум 33та недела.
Добро утро и од мене Да не вртам назад по групава, многу страни сте испишале Ме интересира дали има некоја од вас што е вработена и моментално е на боледување? Во 4ти месец сум и на боледување сум скоро од почеток поради јаки мачнини и повраќање. Сега сум подобро па сум во голема дилема дали да го прекинам боледувањето или да седам дома. Советот на сите околу мене е втората опција. Да напоменам дека работата ми е на нозе, со многу народ (секаков), ми киваат и кашлаат во лице, пот и реа на сите страни, обично ретко има време за појадок, а не па повеќе оброци како што правам сега и сл. проблеми. Совет?
Obicno 36ta -37ma jas tuka taka ja spremav I nikogas ne e spremna skroz hahaha jas non stop edno izvadi drugo stavi sea sum 38ma I pak ne e spremna ko so treba
Не се секирај хани јас имам толку болно грло, што завчера лизнав еден и одма грлото ми се зезна. И јас сум осудена на нејадење ладни работи цело лето :/ Седи си дома и уживај. Јас работам и еве ме по 2-3 пати повраќам на работа последниве денови, воопшто не сум ок, од се ми се гади и ми се врти претерано. Во време на вирози, поарно ти е да си домче.
И јас исто викав на боледување дека ќе одам, ама како што поминува времево, не ми толку лошо, значи не повраќам, малку сум омалаксана и некогаш ми се гади, што значи не е страшно, така што не заминав на боледување. Не за нешто, мислам дека матичната ќе ми дадеше боледување ако и побарам, ама не сакам да се залежувам, ме фаќа страв шо ќе праам по цели денови дома, па не можам само да лежам и спијам, пак нешто ќе потфаќам ќе работам и одлучив да си одам на работа. Сега засега ми е ок, се раздвижувам, се гледам со луѓе секој ден, од работа дирек одам дома и „паѓам“, па така одморам Здравје да биде се во ред, ама ако ми е е птен лошо, значи цело време да повраќам и да не можам да издржам, тогаш без размислување ќе земам боледување.
Srcka ovde kje chuesh sekakvi soveti. Ako ti mislish deka e ok da si megju sekakov narod izlozena na stres i neredovni obroci-ok odi. A ako mislish deka e vreme konechno malku da odmorish i bremenosta da ja iznosish laganica onda sedi si doma.
Добро утро и од мене трудници мои најубави Јас еве го преживеав вчерашниот ден и конечно денес се наспав и можам да кажам дека лекот за убавото расположение бил убавиот и квалитетен сон Ве гушкам сите и имајте си убав ден
Значи се согласувам и со ова, плус зависи и од работата, пример јас немам контакт со луѓе други освен колеги на работа, не ми е стресна така да дадов совет за одење на работа. Затоа викам секој си знае за себе, ипак, сите не работиме исто и секојдневието не ни е исто.
Добро утро мешковци најубави Јас изнаспана и сеуште не ми станува од кревет.Времето ладно ветровито само за под ќебе е За појадок јас стандарт млеко и плазма а за ручек сигурно ќе смислам некои потпечени макарони со сос.Поручек сме на закажана средба со нашата принцеза да видеме што ќе ни кажат па се надевам за брзо и ќе се гушкаме.Имајте убав ден
Знам дека е исправно да си седам дома до крај, само некогаш ме јаде некој црв од типот па само ти ли си трудна, многу други одат на работа и патуваат и сл. Од друга страна пак си викам ако нешто ми се искомплицира, никогаш нема да си простам. Затоа веројатно ќе биде "боље спречити него лечити" П.С. Се обидов да цитирам, ако не успеав не се смејте
Epa mamicki nie si bevme izlezeni i si kupvime preslatki farmercinja I corapcinja uffff edvaj cekam da gi oblecime veke
Кажи ми што поднесе за да одиш на боледување? Каква е постапката? Размислувам и јас да земам, вака не можам да издржам...
Прво добив 15 дена од матичен гинеколог, после тоа мораш да добиеш мислење од специјалист гин (башка од матичниот гин) и со тоа мислење и предлог од матичен гин одиш на комисија која ти одобрува продолжување на боледувањето од 1 месец или 2 недели и така неколку пати. Јас после три вакви процедури, сега сум на второстепена комисија и конзилијарно мислење (потпис од 3 специјалисти кои советуваат боледување). Јас не сум од Скопје, а доколку ти си... колку што знам за мислење најчесто одат во Систина, а на комисија мислам дека во Букурешт. Во принцип не прават проблеми за трудници, е сега важно е дали ќе ти дадат на 1 месец или на 2 недели (2 нед мн брзо минат, додека си собрал документи, пак наново и така). Се надевам дека ме разбра, ако можам подетално да ти помогнам, тука сум.