Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Баш вчера прашував за пораѓај природен во Санте, пошто таму планирам со епидурална, здравје, и ми кажаа се дава депозит најмалце 100еур, а ресто на рати колку сакам до дека не се породам, т.е. до терминот да си исплатам целосна сума - 850еур

На Mari*, Lorins и LadyC им се допаѓа ова.
  2. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Da sega se ovie novi ceni od pred eden mesec

3. Magis

Magis Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2015
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    176
    Женчиња јас сум 37 и 3 дена и штотуку ми стигнаа резултатите од повторните брисеви кои ги правев во 36 и 4 дена и ми покажуваат дека немам бактерија. Последните брисеви ги правев во 34та недела и тие не ми покажуваа бактерии, т.е. се беше во ред. Прв пат отидов на цтг во 36та во ГАК и таму ми рекоа имам тешка инфекција, да ги повторам брисевите. Испаничена отидов нареден ден во Систина кај Димчев и тој ми потврди дека имам бела слуз и дека не е тешка инфекција туку е обична кандида, и ми препиша канестен вагиналети. Ги повторив брисевите пред да почнам со вагиналерите и како што пишав не ми појави никаква бактерија, дури ни кандида. Дали е можно ова?! Јас сум цела во прашалници навистина. Ме интересира, еве доколку имам обична кандида, можно ли е да не ми ја покаже на резултати, а да ја имам?!
    Сега сум 37ма и 3 дена и штотуку ги завршив вагиналетите, ги употребував чисто превентивно, да имам чиста совест, да не си ја мачам душава :)
    Но периодов имам и тешки отоци на дланките со трнење на прстите, не можам рацете да си ги свиткам, препони ме кинат, нозе не можам да раширам, не можам да се свртам во спиење, кичма страшни болки и ми се растега стомакот на периоди. Мислев се ова поминува во 9ти, ми викаа 8ми месец е најтежок, а јас едвај чекам да се олеснам и да го запознаам бебуш... :)
    Почнав негативно, со моите маки, но вас женчиња ви посакувам убав ден и пријатен ручек :)
    Јас за ручек правам шпагети со сос од патлиџан и лукче :) Поздрав

На zajka1, Mari* и only44you им се допаѓа ова.
  4. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Кaде ги прoверувaше брисевите?

На Mari* и Magis им се допаѓа ова.
  5. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    @zalosna растеме и јас и синовите, па кога ќе претерам, навечер знае тешко да ми биде, ама сепак си туркам лесно, само нека профолжи вака. :)

Инаку решивме да им кажеме на најблискиве дека за 3 месеци ќе дојде ново бебе и почнавме синоќа од брат му на мм. И имаше многу ладна реакција, всушност немаше реакција и видов дека и на мм му падна криво. А со оглед на тоа дека свеки за првото кога и кажавме не кажа ни честито ни до среќа, туку само "ех па јас на 19 го родив", очекувам сега бетер реакција. Чудни луѓе, јас се радувам на улица трудница кога ќе видам, секој позитивен тест на форумов ме прави среќна, а они без никаква реакција за нешто што е и нивна крв. :^) Ама нека ги, само ми е жал за мм бидејќи гледам дека го погодуваат тие работи.

На Saraa, zalosna, DigY и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Magis

Magis Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2015
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    176
    Мојата матична ми ги зима брисевите - д-р Емилија Трајковска, а резултатите ги носат во ЈЗУ Институт за јавно здравје на РМ Скопје. Така ми пишува на резултатите. Имаш слично искуство?! Пиши ми доколку имаш слушнато за неточни резултати од таму. Но два пати исто?! А и првите во 13та нед. и вторите во 28ма ми беа во ред. Но кој знае веќе со нашево здравство, се ми е сумљиво :)

7. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Дa, сaкaв уште oдмa дa ти пишaм зa институтoт aмa не знaев дaли си oд скoпје. Мнoгу пaти.сум имaлa грешни тaму и сегa се нoсaм нa институт зa микрoбиoлoгијa. Не рaбoтaт ич дoбрo тaму, неaжурни се oд сaмиoт шaлтер пoчнувaјќи. Плус битнo е дa се oднесaт вo рoк.oд двa чaсa, дa не ги чувaaт мнoгу време кaј мaтичнaтa пред дa ги нoсaт?

На Stasija, DigY и Magis им се допаѓа ова.
  8. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Ako se za mikrrobiologija brisevite tie ispituvaat samo posebni bakterii mislam zosto i mene na tie ne mi iskoci kandida ni na urino kultura a na pap testot mi iskoci kandida vo 12nedela fala bogu se resiv od nea a i ne jadi testenini bar sega prip kraj vnesuvaj malce jaglehidrati i prosti sekeri, zosto se brzzo vraka.

На Magis му/ѝ се допаѓа ова.
  9. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Испитувaaт кaндидa. Нa сaмиoт резултaт пишувa. Микрoскoпски и културелнo не се дoкaжaни пaтoгени бaктерии и гaбички. А некoгaш пишувa не е дoкaжaнa кaндидa или aкo јa имa пишувa изoлирaнa е candida albicans.

10. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    Konecno zakazav za strizejne utre :D

На Smizzy, S.Snezana и Mari* им се допаѓа ова.
  11. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.494
    Испитувaaт се. Гo зaсaдувaaт брисoт и се штo имa искaчa зa 24 чaсa. Институт и спoред мене не се дoбри. А и битнo е пoбрзo дa се oднесе брисoт дa не се исуши. А тие нa шaлтер пoлa сaaт ги чекaш сaмo дa дoмуaбетaт пa дa те примaт, ужaс е.
    Нa микрoбиoлoгијa зa пет минути зaвршувaм рaбoтa.

12. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    neznam ete kaj mene taka bese a vo isto vreme gi zimaa brisevite za se koj znae sto pravat.

13. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.494
    Немa пoсебен брис зa кaндидa. Акo јa имa излегувa нa вaгинaлниoт и/или цервикaлниoт :)

14. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    @only44you еве сум срцка.Сабајле си купив сладолед конечно и си отидов на преглед :D .Ехо и ЦТГ супер,отворена сум 3 прста и грлото ми е веќе скратено па ако нема ништо до четврток,тогаш попладнето да отидам па да видиме што ќе се прави,или природно ако се доотворам ко што треба а ако не,може и царски ќе биде пошто и бебуш е веќе 3 900 грама.Јас ноќеска башка од 11 до 03 имав болки па ми престанаа а денес цел ден имам контракции,мешето ко камче ми се прави па пушта.
    А сабајле си направив леќа пред да одам на преглед,си викам ај бар ручече да имаат домче ама и јас ќе си се гостам и раат што го направив рано :D
    Сега ќерче спие а јас уживкам малку :sun:

На zajka1, Mari*, ssweety и 11 други им се допаѓа ова.
  15. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Она по скалите надоле кое е? За јавно здравје така? А каде е микро и како гласи упатот за таму?
    Да си побарам следни брисеви за таму... @alisijad @anastasijaki

16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Лелелеееее колку убавооо! Нема поубаво од празничен подарок како бебушка во раце. Ти посакувам да ти е лесно и да не не заборавиш кога ќе се породиш да ни пишеш тука :*

На TheSecret, zajka1, Mari* и 2 други им се допаѓа ова.
  17. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Е ајде ајде , штом е така, убава била работата, уште многу малце останало.... Само со лесно нека ти е и господ да ве чува :inlove:

На Mari*, ivi1987, Lorins и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.494
    Левo oдмa дo рaмпaтa е микрo, пoнaтaкa кaј пaркингoт деснo пoлнo скaли нaдoле штo имa е институт. Упaтoт зa микрo е : институт зa микрoбиoлoгијa и пaрaтизoлoгијa.

На wings му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Magis

Magis Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2015
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    176
    Знам за институтот за микробиологија, во право си. Првите резултати, тие цо 13та и 28 нед. од таму ми се, не знам зашто последниве во 34та ми се од институт за јавно здравје а и повторените брисеви исто. За времето на носење не знам, јас со плаќам тие да ми ги носат брисевите, така што се може да е, само си викам валда два пати истото да ми се случи, толкав баксуз да сум :)
    Иначе конкретно ова ми пишува:
    1. Брис за streptococcus agalactiae -negativ
    2. Брис од цервикс-од култура не се изолирани патогени бактерии
    3. Брис од цервикс за микоплазми-mikoplasma hominis i ureaplasma urealyticum-negativni
    4. Брис за chlamydia-negativ

20. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.390
    Допаѓања:
    17.611
    Двата се институти, само што тој лево е Институт за микробиологија, а тој после него се врти десно со многу скали надолу е Институт за јавно здравје-микробиолошка лабораторија. Тоа микробиолошка лабораторија што пишува под Институт за јавно здравје на упатот ги збунува луѓето па мислат дека се за Институт за микробиологија.
    Брисевите и мене ми ги носи матичната, мислам и дека ги носи нареден ден.
    Ептен ако одиш од сабајле па сам да ги однесеш на Клиника, ама и тука губиш време, можеби два три саати. И нема врска тоа со сушење на брисевите, суво мокро ако има нешто ќе има.