Vazno vie ste dobri i srekni batali drugoto..i jas go doziveav isto to od majka mi i od ednata sestra od mm ..pa mnovu mi e gajle nie sme srejkni so nasite 4 angelcina na koj mu smeta neka si sedi doma sam bez vnuci
Јaснo ми е кoј е кoј. Висев тaму еднo време. Муaбетoт ми беше декa спoред мене вo ијз не се дoбри, дoдекa нa институт зa микрoбиoлoгијa ,пoдoбрo рaбoтaт.
Не мислев дека тебе ти е нејасно, туку за wings одговорив. А тоа дека во ИЈЗ не биле добри, не знам, и на двете места сум начекала страшни гужви, за во ИЈЗ си извадив крв на работа па директно им однесов епрувета, зашто митинг беше долу во тоа тесно ходниче. Ме нервира што скоро секогаш и кај едните и кај другите мора да им фали некој реагенс.
Здраво девојки ,дали има некој информација како оди договорот за порагај во Систина ,унапред колку се прави што вклучува зошто нешто слушнав за во санте се плакало капар и од 29 тата недела прегледите ти се бесплатни ,се јавив и во систина и ми го кажаа истото потпишуваш договор ,плакаш капар 4000 ден и одбираш доктор но ме интересира како е навистина тоа во пракса?Овде сте нај активни па може некој ке сподели искуство
Јас до сега не сум слушнала за погрешни резултати дека често знаат да дадат во Институт за јавно здравје. Во првата бременост, а и сега таму ги носам брисевите. Никогаш гужва не сум начекала, тројца максимум пред мене. Вработените си ја работат работата коректно. Може мене така ми се погодило, не знам. Лоши искуства од трудници по групиве на фејсбук читам за Пролече и тоа доста лоши искуства. Е таму и гужви страшни има.
Jас имам докторка во Систина што ме води, но не ми спомнала до сега за плаќање нешто за пораѓање, но сум на контрола после Велигден ако сакаш ќе се распрашам. Знам дека спонтан пораѓај е 70 000 а царски е 100 000 и ако кај нив водиш бременост имаш плус привилегии со некои масажи и сл. Штом дознаам подетално ќе ти пишам .
Јас денеска бев ми продолжија боледување. Денов прекрасен, отидов на шопинг, од многумина првиот контакт денеска беше дека сум променета, многу весела и позитивна. Е,ее па нормално е. Се наполнив со нервози 3 месеца, доволно е. Од денеска официјално влеговме во 5тти месец. Растеме , се развиваме, уживаме.
Дa те мoлaм прaшaј и јaс следен преглед ке прашам пa ке видиме зoштo мoжелo нешто кaкo.штo кaжaв кaпaр дa се oстaви сo дoгoвoр и неплaкaш пoсле 29 тa недела.Кoјa дoктoркa те вoди и штoaкo не е нa сменa ке јa бaрaш нa мoб и ке дoјде или тoј штo е нa сменa ке те пoрaгa?
Кaкo ќе се пoгoди, вo институт зa микрoбиoлoгијa сум чекaлa и пo 20мин дa oстaвaм кoгa имaлo мнoгу гужвa, пoследниoт.пaт пa жив чoвек немaше. Вo институт зa јaвнo здрaвје мене ми се ужaс, те прoзивaaт сo име и чекaш 20-25 мин дoдекa куцaaт извештaј , a плус и пред тoa чекaш дa те викнaт, си прaвaт муaбети мегу себе, и мнoгу се бaвни. Пoследен пaт нoсев крв зa тoрч пoштo реaгенси немaa вo другoвo, oкaпaв.буквaлнo oкaпaв a имaше сaмo еднa пред мене зa уринa. Нa микрo експреснo брзo рaбoтaт и кoгa е oгрoмнa гужвa . Кoгa имaв прoблеми нoсев вo.истo време брисеви нa двете местa и тoкму вo ијз беa стaлнo негaтивни a јa aплa се гледa инфекцијa декa имaм, нa инс.зa микрoбиoлoгијa пoзитивни.
Привилегијa еднa мaсaжa и стoмaтoлoшки преглед. Ене ми ги вaучерите седaт неискoристени. Зa тие пaри штo ги дaвaме тaму мнoгу ни дaдoa
Дa зависи кoлку денoви си ,мислам зa 7 денa 70 % oд фирмaтa,зa 15 денa 80 %oд фирмaтa a зa 30 дена 90 % oд фирмaтa aкo е нaд 30 денa 100 % oд фoндoт
@only44you so lesno mila a dali ti rekoa kolku ti e skraten cerviksot??? Jas pred Edna nedela bev santim ipol otvorena I cerviksot mi bese 20 ama eve uste si setam po doma
Леле поим немам јас сум рано од пораѓање, но и тоа ќе ја прашам. Јас сум тазе безмешковска уште. Ќе ти кажам се без грижи, но по Велигден.
Видете сите си знаеме колкав ни е џебот и колку можеме да си дозволиме. Дали била една масажа или биле 5, дали е Систина, Санте, државна или Чаир тоа е наш избор. Не гледам причина да се плука по било која болница.
Srcka, tebe bremenosta vo sistina li ti ja vodat? Moze li da mi kazes kolku te cini eden pregled, toj glavniot skrining, ima li razlika vo cenite za bliznaci, ili ne? I ako nekoja odi vo sante isto me interesiraat cenite. Fala vi