Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    ја ко шо знам таков случај иде директ царски...

На ivi1987 и Mari* им се допаѓа ова.
  2. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    70.692
    Количката е од cangaroo- Angie црно-сива...Искрено не ни гледавме премногу од прва не бендиса,и ќе видиме како ќе се покажит. А за од болница имам комлетче бело,многу обично,но е симболично бидејќи има извезени букви George, а името ќе му биде Георгиј... Случајно го начекав и само ради то го планирам. :D инаку незнам ти кај пазариш,ама многу убави бебешки работи има во Бамбини шоп, Плитишта... Додуша мене секаде женските работи ми се супер, пошо за машки освен плаво,ретко друга боја се наоѓа

На Adina, Mari* и LadyC им се допаѓа ова.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.733
    Господ нека е со вас и нека ве чува. Ќе биде се во ред, не се секирај, мора кураж да си дадеш и за себе и за бебенцето. Ќе видиш, се ќе биде во ред :*

На S.Snezana и Mari* им се допаѓа ова.
  4. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    70.692
    Ние мислиме Германија постручни се лекариве ама богами од последниве случувања со некои членки, ќе почнам да мислам кај нас дека се подобри. Само Господ да ве варди, се ќе е во ред @Mari* :*

На Bebulleee, zajka1, S.Snezana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Neznam druski mi Dade samo nekoj vaginalni tableti koi se dve vo kutivceto I se viket Lactofem nisto ne odreagira nikako toj nit mi Dade nekakvo objasnuvanje a sea citav nesto I tuka pisit nesto za carski a kolku e to opasno za bebusot ako me porodat prirodno lelelelelele se nasekirav sea

6. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    @simonka93 Strucni se tie samo so mojot maticen ne bese denes I me pregleda zamenata a ne sum negov pacient I gleda da te salta samo a drugo bev sama mas mi bese na rabota I nemozev sve da prasam zs neznam Dobro da zboram jas sum 2 god ovde uffffff strasno ej

7. Jokiiniki

Jokiiniki Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    212
    I mene mi e strav da odam za germanija neznam jazik maz mi na rabota a mene bremenosta mi e rizicna bolje da sum si tuka u mk

8. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Мoрa дa јa излечиш.сo aнтибиoтик. Лaктoфемoт ти се сaмo лaктoбaцили зa пoдoбрувaње нa вaгинaлнaтa микрoфлoрa, не лечaт бaктерии. Пoбaрaј гo твoјoт мaтичен. Акo веќе дoјде брзo дo пoрaгaј тoгaш венски лендaцин и ти и бебетo кoгa ќе се рoди. Без грижи сaмo.пoбрзo кoнсултирaј се.

На Lorins и DigY им се допаѓа ова.
  9. Jokiiniki

Jokiiniki Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    212
    Denes bev na doktor po men sum 9+1 a embrioni odgovarat edno za 8+6 a drugo 8+ 5e sega vima za priska i skrinig da mi zskaze od1 do 5 juni neli e kasno togas ce nidam 15 nedela

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.006
    Нa денoт нa пoрoдувaње ќе ти дaдaт удaрнa (пoгoлемa oд вooбичaенo) дoзa aнтибиoтик (тoa е прaксa вo зaпaдните земји aкo брисoт е пoзитивен нa стрептoкoкa) и ќе oдaт нa прирoднo oсвен aкo немa другa индикација зa цезaреa. Пoсле тoa се прoдoлжувa сo aнтибиoтикoт и кaј тебе и кaј бебетo.

На Lorins и Mari* им се допаѓа ова.
  11. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    Па мене како што ми кажа др, брисеви и приска се праеле од 11+6 до 13+6...Ама што знам, пример твојот доктор да не има поинаков режим. Зошто не го праша таму додека беше?

12. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Еве и мене така за приската ми закажаа, дури 13та недела. И кај мене се разликуваат бебушите, ама за два дена. Уште две недели имам до приската, а бе мислам триста филма ми се вртат во глава, дали се добро бебињата, како ќе биде, што ќе биде.
    Мора некако да се опуштам. Денеска земав плата, па ќе мора да шопингувам :D и се разбира да јадам нешто превкусно.
    А зошто ризична бременоста?

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Jokiiniki

Jokiiniki Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    212
    Go prasav a toj vika deka se dve i se pomali togas treba po eho ve racunal a ne po men za klinika da mi zakaze me vodat kako rizicna bremenost

14. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    70.692
    Абе реално и матичниот порано требало да ти направи брисови за да имаш повеќе време за лечење. Тие можда се стручни,ама нешто многу пропусти прават. Ете и Мариангел(се надевам ќе ми прости што ја земам за пример) од таа непосветеност и пропусти сега има други проблеми.Ќе поминит,све ќе е во ред, ама стресот е преголем и нема потреба да го трпиш ако ти посветеле повеќе внимание навреме...

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    :)@alisijad :) maticniot ne mi e ovde I jas sum celata ispanicena
    @Annath za mene sekako e vo red no me interesira samo da ne e zagrozen zivotot na bebusot ako me porodat prirodno I dali ostava nekoi posledici kaj nego seto to bakterijata terapijata se preplasiv nekako ;(

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.006
    Не би требaлo, aкo си пoкриенa сo aнтибиoтик, и бебетo ќе биде зaштитенo. Сигурнo немa пo секoјa ценa дa терaaт прирoднo пoрoдувaње. Акo пoстoи ризик, ќе те oперирaaт. Без гaјле.

На Lorins и Mari* им се допаѓа ова.
  17. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Na priroden nacin so leka, meso, kakao, a od apcinja FeroFolik zakon se ima zelezo i folna ama od grcija gi zemam kaj nas nema, vitamin C obavezno, za nesmasnosta kuti , se mi paga od race ama se :) i sega pred kraj najtesko mi e da se navednam ako sum sama da go krenam toa sto mi padnalo, uzas :lol:

На Lorins му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Vo pravo si nema sto samo sto jas vo Mk izgubiv 4 bebinja a ovde taman sve bese vo red dosega I sea uste ova mi falese sakav da kazam normalno e da sum pozadovolna ovde zs ete sekoj zivejt za decinja a jas ovde go dobiv toa ohhhh neznam so da recam

На simonka93 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Ne se pritresuvaj, ako ne ja izlecat za 5-6 dena( samo me cudi sto ne ti dale antibiotici) stavaat i vo infuzijata koga ke se poroduvas samo mora da im kazes deka si ja imala bakterijata, na moja drugarka izlecena ama nedoizlecena bebus ja fati pa posedoa uste 3 dena vo bolnica maliot da primi antibiotici, a kraen slucaj carski resava se, samo panika nemoj, nema potreba ;)

На Lorins, zajka1 и Mari* им се допаѓа ова.
  20. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    Епа тогаш
    Епа ете ти дал образложение, сигурно докторот знае повеќе од нас овде.:) Не се мисли, штом така рекол има сигурно причина.